Арест за мъж, рисувал по Паметника на Съветската армия

Полицаите го наблюдавали по камерите и веднага бил задържан
16 ное 2018 18:52,
258
Арест за мъж, рисувал по Паметника на Съветската армия
Снимка: Булфото, архив

Полицаи арестуваха 22-годишен младеж, вандалствал по Паметника на Съветската армия в четвъртък преди полунощ, съобщи "24 часа".

Около 23 ч. служители на СДВР наблюдавали камерите, които снимат монумента. Забелязали съмнителен тип, който пише по паметника със спрей. Веднага изпратили свои колеги на мястото. Момчето е арестувано за 24 часа.

Случаят е докладван на Районната прокуратура. Арестът е удължен до 3 денонощия. Повдигнати са му обвинения за хулиганство. наказанието е до 2 г. затвор, пробация или обществено порицание.

Паметникът на Съветската армия често става обект на посегателства със спрей. В началото на ноември отново беше изрисуван и изписан с призиви за демонтаж. Тогава двама депутати от БСП попитаха вътрешния министър Младен Маринов за мерките, които полицията предприема, за да спре вандализма.

Той отговори, че са предприети мерки за бързо разкриване на извършителите - патрули около монумента и камери в денонощен режим, които в четвъртък са дали резултат и "художникът" е спипан на място и вкаран в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме БСП да се върне!Откакто герберите управялават е тотален срес и хаос в страната
123
12
 
12
 
! Отговори
Т преди 5 години
Тук доста писачи дрънкат за окупация и иго! Не съм на 22 , като този мал.оумник,на доста повече съм. Нито окупация, нито иго имаше! Но интересното е , че тезиокупанти строяха и помагаха в изграждането на икономиката на страната! Много безвъзмездна помощ имаше. Така че, прочетете си хууубаво фактите! А любимите ви американци бомбардираха София, а след 45-Та година хвърляха детски играчки бомби! Забравихте ли???
122
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ СДВР НЯМА БЯГАНЕ))
121
25
 
20
 
! Отговори
ssssss преди 5 години
Паметниците на руските *** ,трябва да бъдат премахнати и да се пратят на Русия.Тук няма място за русофилски движения и комунистически заблудени личности.Това е диагноза и трябва да бъде лекувана навреме !
120
17
 
19
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Сега да го глобят 500 лв и да му наложат 1 седмица обществено полезен труд: почистване на издраскани стени и паметници. Инак затвор
119
20
 
25
 
! Отговори
На този преди 5 години
22 годишен с какво му пречи Паметника на Съветската армия??? Някакви спомени?
118
18
 
16
 
! Отговори
БСП преди 5 години
Ей за това БСП пак ще си дойдат на власт, както писа един колега по-долу!Аман от психо-десни седесари и фашизирани бояджии!!!
117
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наркоманите от СДС и костовистите само могат да боядисват паметници!!Много бой за тая гадина сега трябва...............и затвор поне за 5 години..............да научи тъпата му тиква, че историята (добра или лоша) трябва да се пази, и от историята трябва да се учим!!!
116
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съветката армия няма никакви заслуги към България за да опрадае съществуването на най-голямият паметник в центъра на София, а така също и другите по цялата страна !
115
12
 
19
 
! Отговори
Роумингар преди 5 години
ow! На американски; Сукаблят! На ***.Кой плаща за специалната охрана този фалyc? Та чак пандиз? СъвеЦкото посолство? Иницативен комитет на граждани с пари спестени от пенсиите им?...Има много по-важни неща за охрана и следене с камери, обаче държавата налива пари и човешка сила в охраната на нещо толкова омразно. Паметник издигнат за прослава на окупационна армия! Да се маха!СъвeЦките издънки да си го взимат и да си го носят в посолството.Или в сирия скоро там ще трябва повече.
114
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей затова ще си върнем БСП на власт,аман от фашисти.
113
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега за наркомана,една година пробация да чисти паметници,да му избират все социалистически..
112
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премахването на съветските паметници и символи от лицето на България е възстановяване на Историческата справедливост !
111
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС-арска му работа................долни бояджии и предатели са демократите!!Сега затвор за тоя ***(по бързата процедура) и много бой по кухата тиква............да се научи , че историята се пази!!!
110
7
 
14
 
! Отговори
Пазете преди 5 години
окупаторите от народната любов
109
16
 
19
 
! Отговори
кико преди 5 години
Окупаторския паметник вън от там.Той е срам за всеки българин.
108
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, я посочете поне една държава в Света която да си е направила най-големият паметник в центъра на столицата на собствения си окупатор !
107
11
 
11
 
! Отговори
Акъла ви пречи! преди 5 години
Путин и Борисов се договориха за паметниците на Руските войни през май тази година.
106
22
 
15
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Окупатор са американците - танкове и машини Брафдли в Ново село, без да питатникой. Съветски войски в България е нямало никога след 1948 г.
105
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да премахнат паметника и никой няма да рисува по него.