С деветката и на "Московска". Фандъкова с тролея!

Столичната община се включи в инициативата за по-чист въздух
16 ное 2018 15:30,
45
С деветката и на "Московска". Фандъкова с тролея!
Снимка: Гео Калев

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е отишла на работа тази сутрин с тролей. Тя е пътувала по линия №9.

Причината кметът да ползва градски транспорт е инициативата на Столичната община за по-чист въздух.

Още по темата

Всички общински служители днес няма да ползват личните и служебните си автомобили, за да дадат пример.

Пред сградата на общината на ул. "Московска" 33  паркоместата са преградени с кашпи с цветя, за да не могат да се използват, пише "24 часа".

В инициативата за по-чист въздух, която се организира съвместно с посолството на Великобритания у нас, се включиха хиляди служители от частния сектор, банки, министерства, институции, районни администрации, над 100 училища и детски градини. Целта е да се насочи внимание към личния принос на всеки за подобряване качеството на въздуха.

"Нито една институция не може да се справи сама с този проблем. Без личното участие на всеки, няма да успеем. Моят призив към всеки, който иска да се включи, е да избере своят начин как да го направи: да остави личния си автомобил за ден, да избере да се придвижва с градския транспорт, пеша, или с екологична алтернатива като електромобил под наем", призова вчера Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи бившия кмет на Лондон всеки ден можеше да ходи на работа с велосипед и не правеше новина от това, а кака Данче 1 път се качила в тролей и вече топ новината на годината! Смяяяяхххх!
21
4
 
13
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Понякога влизам тук само да чета коментари-толкова е забавно!Във Варна преди години имахме един кмет,който идваше на работа с трабантче.Посланието беше-"Вижте колко съм беден."Ако толкова ви пука за въздуха,защо примерно както Германия и Франция не забраните дизеловите автомобили.Не мислите ли,че ще е далеч по-ефективно?Цялата ви работа е такава!Фалшива показност!
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще я призная когато всеки ден пътува с тролея! А не един ден направила ПР и се снимала колко е загрижена за чистотата на въздуха.
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избраха ден, в който да има по-малко замърсяване на въздуха според очакваните прогнози за времето, и от утре ще почнат да повтарят как един ден без коли ни е изчистил въздуха в гарад, и как пак колите са виновни за мръсния въздух. Пълна пародия!
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тази жълтозъбата крадла и бойкова масажистка й давам още едно две пътувания с трамвая и все ще има кой и защо да я срита в кокалчетата крадливи. Освен ако не се возят само двамата със Сергей и той е ватмана.
17
4
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Право в деветката...
16
3
 
24
 
! Отговори
Смешко преди 5 години
Пародия!
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кашпи на неразрешено място - глоба ще има ли?Кашпи на паркоместа - който е с ел.автомобил как ще паркира там?*Див популизъм е това за ден без автомобили, който няма да ни спаси от глобите за наднормено замърсяване на въздуха с фини прахови частици заради отоплението с гуми, въглища, дърва, ......
14
4
 
26
 
! Отговори
Не на нас тия преди 5 години
И Мая се качи един ден на влака и това беше. Няма да повтори!
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък днес с особен кеф качих цялата фамилия на 16 г. си кола (не е бричка, а добре поддържана Корола) и ги закарах до работните им места.Направих го защото не искам точно Фандъкова да ми дава тон в живота, в град, в който моите предци да дошли преди повече от век.Фандъкова да обяви ден без кюмбета във Филиповци, Христо Ботев, Батановата воденица, махалата зад Западния парк и другите гета, в които живеят нейните избиратели, дето пускат в печките всички що вземат от контейнерите.
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не кажете, че колата на НСО е следвала плътно тролея. В понеделник с какво ще иде на работа?
11
4
 
27
 
! Отговори
PR преди 5 години
Казаха го вчера, днес джурналята с нея да я снимат, а от утре отново с колата от НСО.Между другото, защо Фандъкова я возят от НСО, а на Манолова отнеха автомобила?
10
3
 
29
 
! Отговори
Октай преди 5 години
Ние му викаме на това гьостериж ....демек елате ме вижте всички.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАХАХАХА ДА ДАВАТ ПРИМЕР!!!! МИ ВСЕКИ ДЕН ПЪТУВАЙТЕ С ГРАДСКИЯ - ТАКА ЩЕ ДАВАТЕ ПРИМЕР , А НЕ ЕДИН ДЕН !!!!!!!!!!!!!!!
8
3
 
23
 
! Отговори
Мето Кмето преди 5 години
Много късно, Данче. На всичко отгоре само един ден в годината. Добре, че е ветровито днес да изчисти въздуха, че ако разчитаме на вас... А това за кашпите е голяма тъпотия - който е решил да дойде с кола ще намери къде да паркира.
7
2
 
23
 
! Отговори
Курцио преди 5 години
Абе, нали общината щеше да пуска"зелени билети",когато е мръсен въздухът!!?Какво се случи с тая идея!?Или беше само хвърляне нс прах в очите на европартньорите!?/като всяко гербаджийско начинание/
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали си е платила билета? Не се казва в статията.
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова предвидливо е извикала медиите за да си направи реклама.
4
4
 
29
 
! Отговори
Шабиха преди 5 години
Що не се случих аз в тролея, да я направя на *** ! Да я питам как обърнаха Манастирски ливади (че и Бъкстон, Борово и Красно село са подхванали) на бетонна джунгла, без тротоари, без шахти за водата, без нито една детска градина цяло нов квартал. Кооперация до кооперация, без планиране, без мисъл. Зимата не се диша от печки, това отделно. И тая *** там живее, представете си как се грижи за останалата София.
3
3
 
22
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Това вече е сензация. Явно европейските ни партньори са започнали да стягат кранчето с евро, заради въздуха.