Спираща дъха гледка – бетон! Къща, зазидана между блокове в София

От хола виждаш какво се случва у съседите в кв. "Манастирски ливади"
16 ное 2018 10:30,
69

Имот в столичния квартал "Манастирски ливади" се сдоби със спираща дъха гледка – бетон.

Къщата на Румяна Йорданова се оказа зазидана между блокове, а от хола и вече спокойно може да вижда какво се случва у съседите.

По нейни думи отстоянието от къщата ѝ до следващата сграда е 2,75 метра, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков.

"Преди 1 година започна строителството без да съм предупредена. Отговориха ми от общината, че са направени всички регулации, на без да ме попитат. Това е незаконно. Дори няма улица, там където строят. Ние не можем да живее без слънце, без въздух и отстояние. Къщата ми става неизползваема. Този ПУП съсипва и нещастниците, които ще дойдат да живеят в тези сгради", категорична е Йорданова.

"В ПУП-а в, който е одобряват през 2016 година, тя не е заинтересована страна. Първият ПУП, който е регулирал всички сгради, тя е заинтересована страна там. Реално погледнато, при прегледа на всички документи се установи, че имотът на госпожата има неуредени сметки по регулацията. Подробният устройствен план не предвижда ниско етажно строителство – каквато е къщата на госпожа Йорданова", аргументира се главният архитект на район "Триадица" Иван Шишков.

"По УПИ 12 имотът на клиента ми приема неправилна форма. Общината приема това като ъглов имот без динамично строителство – сиреч могат да правят почти каквото си искат", уточни адвокатът на Румяна Йорданова Николай Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
25
 
! Отговори
до 35 преди 5 години
Шут, единственото решение е да се оправи икономиката извън София. Повечето млади са или в София, или в чужбина. Ако се ограничи строежа, наемите ще скочат, както и цените на жилищата и ти самият ще си в неизгодно положение. Но явно не можеш да виждаш по- далеч от носа си. Единственото решение е да се оправи икономиката в цялата страна.
39
0
 
20
 
! Отговори
Хг преди 5 години
Четете има нов зрп от 2016г. Къщата може да е построена през петдесетте години. Регулационните планове се променят през година , за да се угоди на наш човек срещу апартамент. ЗУТ изисква да се урегулират имотите и тогава се прави застроителния план
38
0
 
52
 
! Отговори
Ами преди 5 години
В търново един за да отмъсти на комшийте си беше пуснал апартамента под наем с изискване наемателите да са от многолюдна ромска фамилия,да обичат среднощните купони и да мразят хигиената
37
11
 
6
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Т.е. ако има два съседни урегулирани поземлени имота или ги такива през улица, това, че първият собственик си е построил къща без да спазва стриктно регулационните граници, не му дава право да *** и да иска другия собственик да строи сграда с по-ниска височина или РЗП, отколкото ПУП-а му позволява, или пък въобще да не строи,....за да угоди на неизправния съсед...мхм...я се поставете на мястото на този, който строи втори...дали ще ви е приятно!!!!....
36
13
 
11
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Имота на госпожата има неуредени сметки по регулацията, което според мен означава, по моето скромно мнение, че същата, когато е строила къщата не се е съобразила с регулационните линии на парцела й...Не мисля, че е справедливо, камо ли законно, същата да черпи права и ползи от собственото си неправомерно поведение, което съответно ощетява собственика на съседния имот!!! Журналистите, когато пишат по някаква специализирана тематика, трябва да искат становището на специалисти в съответната област!
35
1
 
2
 
! Отговори
Kiro 6aikata преди 5 години
Proverete zakonnostta na ka6tata , povecheto sa stroeni bez razre6itelni . Yzakonqvani po davnost i t.n Stolichen ob6tinski stroitelen konrtol da proveri ka6tata . Ima sluchai na saboreni ka6ti , lelkata ....
34
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София колко още хора може да приеме. Няма тротоари, паркоместа, градинки и инфраструктурата изнемогва. Да се сложи мораториум на жилищното строителство за 20 години иначе в бъдеще 50% от населението ще е в един град. Не е нормално.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - важното е да са живи и здрави, другото все някак ще се оправи!Много сте прав, когато го имаме не осъзнаваме, какво имаме. Когато го изгубим тогава разбираме, какво сме изгубили!
32
0
 
47
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тази сега трябва да сложи на къщата си една голама табелаДЕНОНОЩЕН ДИСПАНСЕР ЗА НАРКОЗАВИСИМИДа видим инвеститора как ще си продаде апартаментите
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Брокер,Ти да не би да си брокер Мишков? Или за пари те порат!?
30
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде плювалниците почнаха да плюват!Навсякъде по света има много тесни улички, като има места те достигат 50см. Има и къщи "залепени" една за друга, така че това не е болка за умиране. Най - важното е да са живи и здрави, другото все някак ще се оправи!
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** и глупостите, които са написани. А това за ъгъла динамично строителство....направо ме разби. Тоя дето е писал статията да се преориентира в статии за тюрлюгювеч. Там няма значение какво режеш, печеш, вариш.. Аман от разни драскачи дето се правят на журналисти
28
24
 
6
 
! Отговори
Брокер преди 5 години
Лелята не е права. Построила палат и купила шепа земя. Да беше купила повече. Сега иска да диктува съседите да не строят, че на нея и пречи. Да беше купила тяхната земя или парче голямо другаде. А и другото...то и нейната къщурка е с едно 400 кв. ЗП. Да се реяизира сега кресливата леля от къде са и доходите за този палат. Сигурно пак от нас са краднати
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строителство по герберастки.
26
0
 
41
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Малката Щвейцария сме казват, но мисля се доближаваме до Сомалия последните 30-на години. Държавата цирк.
25
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не САЩ,а Бг е страната на неограничените възможности/ свинщини/.Тук може всичко,стига да имаш кеш.
24
0
 
25
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Историят на дивия запад се повтаря.Местното население изгаря.
23
0
 
37
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
На мен ми е интересно кой и какъв точно балък трябва да си,за да се завреш до тази къща на жената и да дадеш 800-900 евро на кв. м?Трябва да си сляп и без грам акъл,за да купиш там....*** с пари много,де,иначе нямаше да е такава *** там.И във "Витоша" и "Кръстова Вада" също!
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ко, ко каза ?Скъпо ми селянинче , кьорав карти не играе. Какъвто ти е акъла такъв ще ти е и дома. За тези пари може да си купиш апартамент в центъра на София и да си живееш, но ти напускаш селото , но то не те напуска . Приватизацията не е направи ГЕРБ , а СДС на Иван Костов , който е слугата на БКП-БСП-ДС . И накрая ум робува , ум царува и ум патки пасе.
21
12
 
19
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
*** тя и къщата нова май хаха. Сигърно се е бил у гърдите собственика че струва 1000 евро квадрата а сега риве. Ам да беше изкупил и съседните имоти и да си напрай двор, тогава нямаше да има кой да му строи в двора. Купил 300 квадрата за една къща и мисли, че другите маоколо не требе да строят, че ша му пречат. Ам сега ша гледа слънце по телеяизията.