Протестното шествие в София преминава спокойно

От МВР: Няма нарушения на обещствения ред
Обновена: 18 ное 2018 16:35 | 18 ное 2018 16:18, Красимир Ангелов
201

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест в София с искане за промяна на системата се провежда към този момент, въпреки дъждът в столицата. Шествието по някои от централните софийски улици преминава спокойно.

Протестиращите се събраха на пл. "Княз Александър Първи", като после поеха на шествие из улиците в центъра. След като премина покрай сградата на Министерския съвет, хората се отправиха по бул. "Дондуков" и по ул. "Г. С. Раковски". На място има полиция, която следи за спазването на реда и пуска движението, след като протестът премине по дадена улица.

Малко след 15 часа шествието стигна до сградата на Народното събрание, а след кратък престой пое към "Орлов мост", който бе блокиран за кратко.

От МВР отчитат, че до момента протестите в страната минават без сериозни нарушения на обществения ред. От там припомнят, че законите важат за всички и призовават протестиращите да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

От началото на днешния ден са засечени няколко нарушения. В района на гр. Левски са съставени четири акта по Закона за движение по пътищата, задържан е и протестиращ, който е шофирал след употреба на наркотично вещество. На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък.

В София шофьор на лек автомобил е отведен в Пето районно управление. Той е дрифтирал в района на пл. "Народно събрание" и не се е подчинил на полицейско разпореждане. Нарушителят е задържан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осъзнайте се хора. 10 човека протестират за едно, други 10 за друго. Може ли да се обръща внимание на всички от качалки в страната. На мен пък ми пречат протестиращите!
166
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българино докато не идеш и не насметеш грозните съветски паметници нацвъкъни из цяла България като куpишки нищо няма да се промени. Борисов и Нинова ще се менкат един друг доката умрат а вие ще продължавате да си протескирате срещу едните и срещу другите без никакъв резултат.
165
3
 
16
 
! Отговори
Елдорадо преди 5 години
Уф колко народ е лапнал свирката на Слави Трифонов(МУМИЯТА) и му вървят по акъла... искали нова система... офф малее... направо сте жалки... лошото в случая е че си вярвате... това е жалкото... спрете да вредите на държавата... моля ви!!!
164
4
 
4
 
! Отговори
! преди 5 години
Да дойде Нинова с петилетния план или както там пиарите го нарекоха по-модерно: визия за България.
163
5
 
9
 
! Отговори
от руското посолство преди 5 години
Малко пари ни останаха. Повече не можем.
162
7
 
6
 
! Отговори
! преди 5 години
"Правителството на червения Орешарски падна след близо 400 ежедневни големи поредни протеста в центъра на София"Орешарски падна заради КТБ, но и тогава имаше комунисти които не искаха да сдадат властта. Един депутат беше казал, че "няма проблем с протестите, те не му пречели". Беше от същата партия, която сега ни говори по медиите, че правителството не се вслушвало в гражданите. Друг депутат пък беше казал ще стане студено и ще се приберат, но по-грозното беше начина по който го каза и т.н.. Голямата разлика с тогавашните протести бяха и самите протестиращи: повечето млади хора и интелиген
161
7
 
5
 
! Отговори
Прави са преди 5 години
Трябва смяна на системата.Новата система ще е такава, купуваш едно знаме, преставаш да работиш, протестираш и получаваш заплащане от новата система като в Германия-
160
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На некадърниците все някой им е виновен.Да си протестират.
159
6
 
18
 
! Отговори
! преди 5 години
Едва ли има нещо по-добро за имунната система на това правителство от едни неадекватни протести. Колкото и да се мъчат определени хора да правят в медиите от мухата слон нормалните хора според мен се ориентират правилно. Поне това е моето впечатление.
158
9
 
6
 
! Отговори
Тиквун преди 5 години
И да протестирате като стане студено ще спрете. През зимата протести няма. Аз съм се увил в дебел кожух и чакам.
157
2
 
5
 
! Отговори
До 165 преди 5 години
Протести се правят по всяко време,а по време на избори се мисли с горната глава.
156
4
 
8
 
! Отговори
До 168 преди 5 години
Не,каката е до него и редовно му мери кръвното,пък и той вече е претръпнал и този път няма да пусне кокала.Знае,че пусне ли го,повече власт няма да види.Затова ду.п.е давам,власт не давам.
155
9
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Докогато има такова разединение на народът, до тогава и ще страдаме! Ако питаш привържениците на гробарите, защо ги поддържат, и получиш поне три смислени отговора, значи са наистина гробари, но те са заблудени фанатици! Просто мразят комунистите, това е! Трябва пълна промяна на съзнанието и от там и пълна промяна в управлението, иначе...пак само гаргите са сменили местата на клона!
154
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така злобяхте и срещу майките на деца с увреждания, но В.Симеонов си подаде оставката..
153
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАце дали е вдигнал кръвно?
152
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много злобни коментари от платените гербери
151
4
 
10
 
! Отговори
от ПЕРАТА ... преди 5 години
УТРЕ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ , ДА ОСТАВЯТ АВТОМОБИЛИТЕ СИ !ЕЛАТЕ , НА ПРОТЕСТА --СЪС ШЕЙНИЧКИ ...ОТ ГЕРБ ОБЕЩАХА ДА ВИ ПЪРЗАЛЯТ ПО УЛИЦИТЕ .ЗА ЗДРАВЕ !!!!!!
150
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** народ! ***, ***, до нямай къде! Протести се правят по време на избори!!!
149
2
 
17
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 5 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още. Ха-ха-ха...
148
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"как е рейтинга на партиите в момента?"Бас държа, че ГЕРБ са номер 1!!! :) И това не е манипулация!!!