Агресивен стопанин, агресивен питбул... Страхът превзе "Овча Купел"

Проф. Иво Панов и кучето му са нападнати от насъсканото куче
20 ное 2018 09:15,
60

По време на разходка в парка в столичния квартал "Овча купел" 1, питбул захапва кучето на председателя на Съюза на преводачите в България проф. Иво Панов, а малко по-късно напада и самия него. Кучето е насъскано от своя стопанин, който преди това атакува словесно проф. Панов.

"Един питбул излиза от храстите, стопанинът му го разхожда с хрътка, атакува моето куче, захапа го за стомаха много силно. Моето куче взе да скимти и тръгнах с него към жп линията, за да избегна повече конфронтация. В един момент чувам зад гърба си: "Върни се, простак! Чуваш ли какво ти говоря, кретен". Разбрах, че имам работа с ненормален", разказа пред Bulgaria ON AIR проф. Панов.

Още по темата

Той не желае да разговаря със стопанина на питбула и се отдалечава, оглеждайки нараняванията по своя домашен любимец.

Агресивният мъж обаче насъсква кучето си и то побягва след професора. Хвърля върху него, захапва го и той пада на земята. Проф. Панов получава помощ от двама мъже, които редовно тичали сутрин в парка.

Професорът отива в болница, където зашиват раната му от захапката на питбула, след което дава показания в 6-то РПУ.

Оказва се, че мъжът се е държал по същия начин и с други хора, а кучето е било агресивно и друг път.

А проф. Панов обяви, че ще отиде в Съдебна медицина, ще си извади медицинско свидетелство и ще подаде съдебен иск срещу стопанина на агресивния питбул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
33
 
! Отговори
Ако такива жалостиви преди 5 години
законотворци са работили по ЗАКОН за животните( а ЯВНО-ДА!?), полицаите са с ВЪРЗАНИ ръце.Странни закони:1.Ако някой удари с брадва, винкел, стреля по полицай- Нищо 2.Ако някой влезе вкъшата ти снож, брадва, нападне те- ти трябва КРОТКО да да търпиш.3.Ако те нападне пес и ти го запардосаш или смачкаш- ВИНОВЕН си.Е, КАКВО да правят ПОЛИЦАИТЕ?- ще ги съдят.ЗАЩО Нямаме СТРОГ ЗАКОН за животните, собствениците ИМ, ЗООПОЛИЦИЯ, която да защитава И ХОРАТА.ТАКА е в САЩ.( мразеният САЩ, но НИНОВА си
27
1
 
63
 
! Отговори
МАКАРЕНКО преди 5 години
Собственикът на питбула незабавно да бъде въдворен в централния и един месец да бъде хранен само с лайййната на кучето си. Ако не желае доброволно, да му ги навират в гърлото със шприц. След това да бъде освободен. Гарантирам пълно превъзпитание и нов Човек с главно Ч.
26
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, аз да попитам дебелите полицаи, които са заети да люпят семки по цял ден, какво мислят да предприемат в случая? Или са заети да обмислят нови протести за вдигане на заплатите, че се преработиха ?
25
7
 
24
 
! Отговори
Не само кучетата, но преди 5 години
и котките са ИЗЛИШНИ по улиците!Но навсякъде цари всеобщо затъпяване и БЕЗПРОСВЕТНОСТ, въпреки че здравните органи АЛАРМИРАТ.И не е"виновен" Борисов, демокрацията, правителството.КОЙ допуска една жена -КОБИЛКИНА да рекламира "жалостиво" как в Истанбул навсякъде хранели кучета и котки по улиците,? КОй Я допуска в медиите??? Да пропагандира простотии? Тук е България, не е нито Русия, нито Турция.Да върви там.Но и в медиите трябва хората да са ОБРАЗОВАНИ и ПРОСВЕТЕНИ.
24
1
 
31
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименЩото тука всеки комплексар трябва да има 20 годишно бмв + питбул/ротвайлер + евтина ***.
23
0
 
27
 
! Отговори
Американ преди 5 години
А такива roвeдa в Америка няма - со кротце, со благо и со много силен кютек идиoтщинaтa им се избива от кpaтyнитe бързо и завинаги. Всичко по закон.
22
0
 
39
 
! Отговори
F преди 5 години
Незабавно министър Маринов да разпореди на органите на полицията-да бъде арестуван собственика по свидетелски показания, а кучето да бъде евтаназирано!!! Тогава ще кажем : Браво!!
21
0
 
34
 
! Отговори
Или да се ЗАБРАНЯТ преди 5 години
тези питбули или строга присъда от 10г. затвор! Дори такива ***, насъскващи кучетата си по невинни граждани да бъдат ликвидирани.Но нямаме смъртна присъда.Та това са УБИЙЦИ!Най-малкото да плащат РЕХАБИЛИТАЦИЯ,ОБЕЗЩЕТЕНИЕ на нахапаните.Ако са осакатени- и ПЕНСИЯ! Останали ЖИВИ, не означава ЗДРАВИ!
20
1
 
41
 
! Отговори
Перник рулз преди 5 години
Едно парче водоповодна тръба около 50 см. мигом успокоява и питбула и стопанина . Завинаги.
19
6
 
29
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
У нас не е така, защото няма гражданско общество, а политиците ни са зависими марионетки. Кучезащитниците са едни от най-нискоинтелигентните представители на човешкият род, които не са наясно със себе си, камо ли с проблемите по притежанието и отглеждането на животни.
18
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм запознат много с правото, но това спокойно може да се разглежда като опит за убийство.
17
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечтата на всяко балканско гъзе е БМВенце за 2000 леа и питбул.
16
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в една от най-хуманнните страни, по отношение с кучетата, а именно Дания. За 12 години, още от ученик, не съм видял ЕДНО бездомно куче. За 30 минути в София, преброих над 50. Питбули и подобни няма много често, защото си има едни специални режими и всяко куче от о-агресивните породи е с наморник. Само да те залаее, можеш да се оплачеш в общината. Ако собственика те заплаши, да те бие, то отива в затвора за няколко месеца, а кучето се отнема. ЗАЩО НЕ Е ТАКА В БЪЛГАРИЯ!?
15
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този стопанин с питбула трябва да бъде затворен зад решетките, той е по голямо животно от животните.
14
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно месце с миша отрова ... И една баничка, с миша отрова за стопанина!
13
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се казва бясното животно с кучето? Покажете му снимката?
12
0
 
31
 
! Отговори
425 преди 5 години
Стопанинът живеел в блок 425, вх. Б , ет 4.
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредно доказателство, че не животното, а ръководителя на биологичната единица е виновен
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такова ещо, освен 20 тояги в гърба, какво друго да го правиш? Какво? То не е човек, а животно!!! Това е опит за убийство, каквото и да ви казват!
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До The GhostЕ, нали Фандъкова започна преди няколко години и 50 души "кацнаха"под прозорците на Борисов? Не"системата", матреала! "Гладни" пенсионери купуват цели пликове с кокали и хранят глутниците между блоковете. "Социално"слаби кукувици като видят коли не "Еко равновесие" или скриват ***, или атакуват агресивно служителите!Нарушители получават състрадание и медиина подкрепа от журналисти и кучепоклонници.Оказва се натиск и на малкото институции институции дето работят.Скапано племе.