Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!

Предсрочните избори нямало да увеличат доходите на хората
Обновена: 21 ное 2018 15:14 | 21 ное 2018 14:45, Веселина Йорданова
635
Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!
Снимка: архив "Булфото"

Протестите са недопустими, не може улицата да диктува какво трябва да става в държавата. С тези остри думи шефът на КРИБ Кирил Домусчиев поиска правителството да вземе мерки, за да не пречат митингите на фирмите.

Още по темата

Въпросът е бил обсъден на среща при премиера Бойко Борисов в тристранен формат – работодатели, синдикати и правителство.

На нея са били засегнати още редица актуални икономически и социални теми – за доходите, работната сила, условията за бизнес, за енергетиката.

"Не може да блокират магистралите, да спират ТИР-ове с нашата продукция, да спират хората да се приберат у дома си", каза Домусчиев, който подчерта, че реално протестират малък брой хора.

"И аз мога да изляза със своите секретарки, счетоводителки, чистачки, сигурно ще събера повече от 200 човека и мога да направя и по-голям митинг пред Министерския съвет, ако съм недоволен, това не е нормално", настоя още той.

По думите му на държавата е нужна стабилност, а предсрочни избори няма да помогнат за увеличаване на доходите на хората и за ръст на икономиката, точно обратното.

Бизнесът призова и партиите да спрат с популистките изказвания, давайки предложения, които не са реалистични.

Според Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" преди години са били положени успешни усилия идеята за граждански протест да бъде дискредитирана.

"В това, което днес виждаме, има всичко – и автентична гражданска енергия, има и политически провокирани участия. Прави впечатление, че мащабът не е чак толкова голям, колкото на някой му се иска", каза Манолов.

Той напомни и че между протестиращите има различни мнения какво точно искат.

Икономическият министър Емил Караниколов заяви, че сме демократична държава и всеки има възможност да изразява своето мнение.

"Не трябва обаче да се пречи на другите, които не искат да протестират", изтъкна той. Караниколов не коментира трябва ли държавата да вземе някакви мерки, както поиска бизнесът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
471
0
 
26
 
! Отговори
1 преди 5 години
др.свинаров/домузчиев/а вие пишман бизнесмените ли,ще диктувате държавата,ти първо си плати 67милиона,с които завлече държавата,след това давай акъл,и да знаеш протестиращите,чакат,да им пратиш 200сикритарки и чистачки.
470
1
 
38
 
! Отговори
toq pa преди 5 години
Този Домусчиев не разбра ли че никой не го харесва?!?! Много нелицеприятен и надменен тип!
469
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протеста трябва да е за доходите (заплатите) и да се казва СТАЧКА - национална! Трябва да се направят истински синдикати. Да се сключат договори по професии с колко и до колко да се увеличат заплатите. Може и да е разсрочено - в рамките на година на етапи! Фирмите и предприятията, които не могат да се справят и държавата не може да им помогне да фалират! Държавата да стимулира сектори, удобни за България и българите.
468
0
 
35
 
! Отговори
леля Пена преди 5 години
Т. н."Бизнес" е този произлязъл от червените куфарчета.Там ли са хората сами направили работещи фирми и пълещи бюджета?НЕ! И тях никой не ги пита какви проблеми имат.Същата работа са и профсъюзите.
467
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка за цялата ви крадлива Герберастка пасмина.
466
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, бизнеса си живее в социализъм все още.
465
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Домусчиев да ходи да си върти бизнеса в Германия или Франция, да видим там как ще се чувства като не плаща жълти стотинки за труда на хората!
464
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
държавата са хората в нея, държава без хора няма!
463
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Т.нар. "протести" са хаотични, в последните дни започва да става ясно кой стои зад тях, но ползата ще бъде на други политически сили , които в момента са в сянка - а именно - ДПС. хората , които излизат на улицата не осъзнават всъщност какво правят. Поводи за недоволство имат всички в страната - всеки има за какво да протестира , но стои вопръса - как да бъде направен този протест и какъв ще бъде ефекта - кой на практика ще бъде засегнат , дали тези , от които зависи решаването на проблема щ
462
0
 
7
 
! Отговори
До Лора преди 5 години
Не си права! Народовластие, когато държавната власт произтича от народа. Демокрация когато народа има право на протест в рамките на закона гласуван от властта подкрепяна от олигарсите! Когато протеста е извън тези рамки наложени от демокрацията си нарушител, престъпник, терорист! И поемаш цялата винаги по закона описан по горе!
461
1
 
26
 
! Отговори
професионалист преди 5 години
Алтернативата е ясна: Всички мутри и крадци на българския народ след разследване и доказателства да влязат в затвора.Референфум за президентска република.Поне краденето тогава ще бъде в пъти по-малко от колкото сега.Ако и тогава работата на президента не е положителна веднага смяна с нов, докато в България започне да се работи качествено и за народа.
460
1
 
30
 
! Отговори
НАРОДЕ??? преди 5 години
НАЛИ ВИ КАЗАХ ПРЕДИ ДВА ДЕНА, ЧЕ СЛЕД МИТКО ДАМАДЖАНАТА ОТ КТ ПОДКРЕПА СКОРО И КИРО ГЕЛА ЩЕ ИЗПЪЛЗИ ОТ КРИБ ЗА ДА НИ КАЖЕ КОЛКО СМЕ НИЩОЖНИ И ГЛУПАВИ. САМО НАРОДЕН СЪД ЩЕ ВИ УПРАВИ ВСИЧКИ ГЕЛОСАНИ ***!!!!
459
2
 
20
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 5 години
ПОСЛЕ ЗАЩО ИДВАЛ 9 СЕПТЕМВРИ
458
1
 
25
 
! Отговори
Анализ преди 5 години
Интересно се получава народа блокира магистралите и удря бизнеса, бизнеса спира парите на партията и управляващите и тя праща полицията да бие народа! Значи ако протестът продължи олигарсите губят пари не подкрепят партията, правителството пада и полицаите които бият хората остават без работа!
457
0
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
ГАДЕН *** СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА!
456
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
типичен нагляр
455
0
 
37
 
! Отговори
преди 5 години
Арогантно самозабравило се ***.Значи не може народа да диктува какво да става в собствената му държава.Знаем,че за вас е по-добре вие, олигарсите да диктувате какво да става,но на народа му писна.
454
2
 
36
 
! Отговори
Лора преди 5 години
Г-н Домусчиев вероятно не знае каква е дефиницията за демокрация. Демокрация означава народовластие, когато държавната власт произтич от народа. Всеки има право да протестира и да е недоволен. И г-н Домусчиев има право да се възмущава.
453
0
 
25
 
! Отговори
Oleee преди 5 години
Що бе, само вие ли имате това "право" ? Да не искаш да кажеш, че вие си избирате правителството?!? Ако е така, то подобните на тоя плюс цялото правителство трябва да влиза незабавно в затвора!
452
0
 
27
 
! Отговори
Смешници преди 5 години
Еми щом доходите няма да ни се увеличат - намалете данъците, намалете цените на тока, водата, парното, намалете цените на лекарствата. Искате бизнеса да не страда, но не полагате грижа за работниците си. Еми, ще се протестира. Така и така джоба на много хора е празен, поне и вашият да е надолу, защото на народа му писна да гледа как лапате, а реално друг да ви изкарва хляба. Помизерствайте и вие.