Бизнесът по "Графа" ще бъде подкрепен с... реклама

БСП обаче искат реални компенсаторни механизми
22 ное 2018 13:30,
21
Бизнесът по "Графа" ще бъде подкрепен с... реклама
Снимка: Булфото

На днешното заседание на Столичния общински съвет бяха коментирани и дебатирани най-различни теми и предложения като една от най-основните и с най-голямо обществено значение беше темата около ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Общинският съветник от ГЕРБ Малина Едрева обясни, че това, което предстои да бъде направено като организация за подкрепа на бизнеса на ул. "Граф Игнатиев", е поетапното премахване на загражденията, без да е приключен ремонта. 

Тя уточни, че бизнесът ще бъде подкрепен с реклами в трамваите, но ще бъдат обсъдени и други форми на подкрепа за информиране на дейността на бизнеса.

Още по темата

"Има и много идеи, които са подобряващи средата и ние ги обсъждаме – големината на тротоарите, растителност около строителната площадка и др", допълни тя. 

Лидерът на общинарите в БСП Калоян Паргов също коментира темата. Той настоя, че от тук нататък в следващи подобни проекти трябва да се изработи правен механизъм, по който ощетените бизнесмени да получават компенсации.

"Това, че фирмата изпълнител ще им направи цоклите на магазините или други дребни ремонтни дейности не може да компенсира загубите им. Проблемът е общ – не го разделяме на БСП/ ГЕРБ", обясни той. 

Неговата колежка от групата на левите общинари Милка Христова предложи, че подобна компенсация за бизнеса може да се изразява в безвъзмездно отдаване на тротоарни площи и предоставяне на рекламни площи безвъзмездно за определен период.

"Столична община има възможности да изработи такъв компесаторен механизъм. Нека направим една група, в която да има представители на всички политически групи, която да разработи такъв механизъм. Очаквам подкрепата на другите общински съветници", посочи тя.

Зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев заяви уверено, че трамваят по "Графа" ще бъде пуснат до Коледа. 

"Ремонтът се забави заради дъжда през юли, при стартиране на обекта имаше инфраструктурни намеси от "Топлофикация – София" и "Софийска вода". По време на работа се наложиха и допълнителни намеси. В момента трамвайното трасе е почти готово – правим всичко възможно да се свърши максимално бързо", обясни той. 

Крусев допълни, че в София вече има 350 регистрирани електромобила. Тъй като техния брой нараства ще бъдат изградени 25 зарядни станции, които ще могат да зареждат до 50 автомобила. 

Кметът на район "Витоша" инж. Тодор Петков пък заяви, че се предвижда разширяването на Симеоновския лифт от последната станиция на Симеоново, до бъдещата станция на метрото, която се предвижда да бъде на Околовръстното срещу ИКЕА.

"Кога ще струва и кога ще се реализира, не знам", обясни той. Следващата сесия на СОС се предвижда да е на 6 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
100% преди 5 години
Крусев е отврат!
15
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Глупости! Ремонтът се забави, защото Юпитер е в опозиция на Уран, Меркурий е в съюз с Венера, а Марс е в полусекстил с Плутон. Освен това Луната е в преихелий, а Слънцето - в афелий.
14
1
 
3
 
! Отговори
мак преди 5 години
Много сте загрижени за бизнеса по Графа, чак компенсации и реклами измисляте. От какъв зор? Не само там търпят несгоди и трудности, а все пак ремонтът ще свърши някой ден, да се оправят както могат.
13
0
 
4
 
! Отговори
Не изпускат властта преди 5 години
Тази Малина Едрева потомка ли е на Стоян Едрев - партизанина от "Чавдар", на чието име в Ловеч имаше завод, а в Червен бряг - улица?
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С усмивка по радиото и потупване по рамото
11
0
 
0
 
! Отговори
Умрел преди 5 години
Да го компенсират с компенсирането си от България. Комплексари!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще ги компенсират с по една дъвка, балонче и знаменце на ГЕРБ
9
0
 
5
 
! Отговори
Р. ОВЧ. преди 5 години
Всички ГЕРБ БСП АТАКА ДПС ПФ ОДС СДС ВОЛЯ ДА(й) БЪЛГАРИЯ и т.н са едно и също нещо : БКП !!!Високия водещ с голата глава е същото нещо с функция:да замърсява tv ефира. И не го прави само той, а всички национални тв-та. Тези по общините са администратори:кмет зам.кмет и т.н.на тях им нарежда и те слушат. Никога няма да имаме държава, докато има БКП!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това вече минава всякакви граници.Наистина ли никой не помни че това кривод зур лесто бо клу чесамо преди 3 дни обеща, трамваят да тръгнне до края на Ноември ?!?
7
0
 
9
 
! Отговори
Р. ОВЧ. преди 5 години
Тия дет ми ги разпраяте, че фандъчето напраила София европейски град, май никога не сте излизали от България? А? Къде видя Европа в София? Под земята ли?(метрото)? Или на автогара юг? Или в 280?Ай не говорете глупости. Това да се крадат пари, като преасвалтираш улица некачествено, не значи че си направил нещо за града! Но си направил за сметката си! фандъчето няма характер и сила да кихне, ние искаме град да управлява.Тя е администратор, нищо повече.
6
0
 
2
 
! Отговори
Рецепта преди 5 години
Не реклама. Аутсорсинг на част от Домусчиевите аспирини и бизнеса на Графа ще стъпи на крака.
5
1
 
5
 
! Отговори
Р. ОВЧ. преди 5 години
Чакайте да пуснат трамвая за Коледа! Бухахаха!!! генчо КрускАта казА, че месец Октомври обекта (графа) ще бъде завършен и пуснат в експлоатация.После станА месец март. После казА ноември ще пуснем трамвая, после пък 15 ноември, оня ден фъндъка каза няма срок за пускане, а сега Генчо казА 25 декември.Хитри са. През цялото време говорят за дати и месеци, но не и през коя година!!! Те се *ава* с бе!Шефът пък на G.P. ГРУПА пък бил студент на веждито рашидоффф. Той се гордее с него!
4
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без политически пристрастия , Г-жа Фандъкова направи София Европейски град. Ясно е , че ще има недоволни или болни, но това е нормално. Благодарим на ГЕРБ .
3
3
 
6
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Тоя така наречен бизнес по Графа дан реве. Ако са провери сигурно декларират печалба по 500 лв. на месец Тъй че нищо не са изгубили. Всички крият оборот и не дават белешки.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев заяви уверено, че трамваят по "Графа"ще бъде пуснат до Коледа" - каза ли коя година преди Коледа? Щото тоя ремонт стана епичен вече. Сигурно улицата е направена по-бързо от колкото я ремонтираха. Хубава работа ама....ГЕРБава
1
1
 
7
 
! Отговори
Ивана преди 5 години
Нали трамвая трябваше да тръгне през ноември? Сега пък може би за Коледа.