Червените ескадрони '18: Гърневски стихоплетствал снощи за... БСП

Обвини Столетницата, че подлъгва народа към протест и блокади
110
Червените ескадрони '18: Гърневски стихоплетствал снощи за... БСП
Снимка: Булфото

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски отново показа поетичния си талант като написа кавър версия на стихотворението на Христо Смирненски "Червените ескадрони".

Той я прочете от парламентарната трибуна, защото според нея някои депутати ще го разберат и така отправи критика в рими към опозиционната БСП.

Ето и част от поетичните напъни на Гърневски:

Червените ескадрони 2018 г.

В утрото на светла ера,
с факела на нова вера
идват бодри хамелеони

летят над Тракия, летят над Мизия
и с шрапнели проповядат новата фалшива визия
и развяла буйна грива черната кобила
ездачката се носи към пожъната нива
и летят след нея смело безскрупулните легиони...

Гърневски обясни, че е стихоплетствал снощи, след като се е зачудил какво ли биха казали Смирненски и Никола Вапцаров, които са сред идеолозите за социалистите, ако видеха днешната левица.

Той скочи на БСП, че втори месец се държи нагло и популистки "като подлъгва народа към протест с фалшиви блокади".

Освен това говорили за социална справедливост на данъчните закони, а защитавали богатите.

"Вчера те се опитаха да спрат скока на данъците на тези коли, които са в паркингите на олигарсите, те не защитаваха хората, а онези които ги финансират", отсече Гърневски.

Освен това червената шефка Корнелия Нинова се оплаквала, че била следена от МВР, което пък просто показвало, че ГЕРБ си изпълнявали предизборната програма като осигурило патрул във всяко село.

"Как няма да те пазим, бе госпожо Нинова, ние те пазим като рохко яйце, само ти си тази, която след няколко месеца ще ликвидира тази пиявица, впита, наречена БСП, за това ще те пазим, още няколко месеца и ще изпълниш задачата", нападна я Гърневски.

Той обвини и президента Румен Радев, че нищо не работи, никакви отговорности няма, по цял ден критикувал кабинета, а взимал 11 000 лева заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
17
 
! Отговори
БГ деца преди 5 години
Ти целия скован от злоба си,о шумен и разблуден град,и твойте електрични глобусивсуе тъй празнично блестят!Че всяка вечер теменуженати виждаш бедните децаи обидата незаслуженапо изнурените лица.
51
1
 
26
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Не знам какъв е този човек, а и не държа, да го познавам, но си е древен биовампир.Подобна агресивност и злоба ме ужасяват!После се чудим защо хората се бият по улиците, вижте им речника, нискокултурието, канибалство към политически опонент!Имам чувството, че вечер от злоба си удря главата в стената сто пъти, стои 5 часа в ледена вана, и спи на пирони в името на Партията.Отзад виждам една жена със самодоволна физиономия, изпаднала в екстаз, от аборигенската отмъстителност на колегата си.
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TEZI STARI MUCUNI DOKOGA CHTE GI GLEDAME.
49
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
............Ах, летете, ескадрони! В устрема ви милионипогледи са приковани със надежда и любов.Свил десницата корава, целий свят се днес изправястреснат, трогнат, очарован от победния ви зов.Нека в ужас, в изненада рухне всяка черна сградана световната неправда, на сподавения стони човекът да намери зад открехнатите дверимъртви старите химери на бездушния закон........
48
0
 
23
 
! Отговори
Край преди 5 години
Искате ли Гърневски да пише законите /правилата по които живеем/. Не нали ?!?Ама взема заплата да ги пише. Не сте гласували за него нали??? Да ама е депутат.При тази избирателна система е ТАКА.Изборите които променят нещата са ви забранени. Казват се Мажоритарни в два тура.
47
2
 
25
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Абе Цвъчко, т'ва ли са ви кадрите?! Кашмер!
46
2
 
36
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Колкото по *** толкова повече от ГЕРБ.
45
2
 
32
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Гърневскин е кух като гърне.
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бас хващам, че тоя алколик е стихоплетсвал след около 2 литра винце миналата вечер.
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече 10 години гледаме как другите партии издишат в прегръдките на герберите и свободата изчезна.Идиотско е да сложите такъв голям данък при тези ниски заплати и безработица в страната,това обслужва автомобилните компании и хората източващи ДДС и данъците от България,но не и населението.Ще крадете по-малко,за да има и за населението! Увеличете заплатите и пенсиите,срамота!
42
2
 
27
 
! Отговори
Пояснения преди 5 години
И на малките от детската градина е ясно, че сега колкото повече плюеш по комунизма и колкото повече хвалиш САЩ и запада, толкова повече ще забършеш, я от някое посолство, я от някоя фондацийка, я от някой борд.Ако бяхме читава нация, ей такива като тоя трябва отдавна да бъдат вкарани в специализирани медицински заведения и върнати на село да си копаят нивата и пасат кози.За сведение, от края на т.н. комунизъм изтекоха повече от 30 години.
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подлъгва ги мизерния им живот и непрекъснато дигащите се цени...въргачката работи нон стоп.
40
3
 
31
 
! Отговори
смирненски 1 преди 5 години
В устрема на сладка кариера, с факела на нова далавера, идват бодри мутрафони на тълпи и на колони, и край баницата вита се стълпяват г*з до г*з. И сред тях шкембе размятал, с кокъл нов и тлъст в устата към благата на софрата, Гърневски се носи в тръст.
39
2
 
17
 
! Отговори
смирненски 2 преди 5 години
Вие си правети стачки, аз си дипля мойте пачки и не ме е страх от храчки, ще ги бърша със стотачки от народната любов обзет. Кокълът си аз не пускам и когато се наплюскам вий слезнете от конете и със него ме хвърлете мълком в кофата за смет!
38
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво точно работи този пси,хопат, че получава 5-6 хиляди лева?
37
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Христо Смирненски го признаха и на запад в Германия се купува като топъл хляб! В училищата се изучава заедно с Вапцаров като революционни социалистически автори . Има издания на немски френски и английски език. А този ДУПЕтат само се излага.
36
1
 
27
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
ГЪРНЕТЕ НЕ БЕ ЛИ ***,ПЪК СТАНА СЕДЕСАРКА,А СЕГА Е ГРОБАРКА--ПОЛИТИЧЕСКА ...--МИРИШЕ,МИРИШЕ
35
5
 
25
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
И за какво му публикувате г'лупостите? Това ли е най-важното, което са свършили в парламента днес. А сетне - парламентът имал нисък рейтинг. Ето, заради такива като него, на които нашата журналистика не пропуска да им коментира изпълненията.
34
3
 
24
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Този човек да отслабне, на тези години с това тегло пътят е инфаркт и инсулт.По-малко стрес, че ще отключи диабет. А негативните емоции отключват злокачествени образувания.А също и дегенеративна атрофия на мозъчната ***, не се шегувам, подобно поведение е тревожно! Съдейки по стихоплетството и самовъзхвала, едни такива Гьотевци, Наполеоновци ги има близко до С-яНе на последно място да отиде на психолог, тази хиперактивност и емоционалност, съчетана с неконтролируема логорея са самоунищожите
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата се тресе от скандали, а тоя ни занимава с ***`отщините си.