Протестно шествие в София поиска "Правосъдие за всеки"

Митинг срещу цените на горивата не се състоя
67
Протестно шествие в София поиска "Правосъдие за всеки"
Снимка: БулФото

Недоволство от функционирането на съдебната система в България изразиха граждани на протест пред Съдебната палата в София.

Те поискаха хуманно отношение към арестуваните по обвинение в корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова на организираното от инициативата "Правосъдие за всеки" шествие под надслов "Марш за правосъдие", предаде БНР.

Шествието тръгна на обяд от НДК и завърши пред Съдебната палата, където протестиращите блокираха за кратко трамвайното движение. Те носеха плакати с надпис: "Свобода и право".

Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова вече 7 месеца са в ареста. Заедно с бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров те са подсъдими по обвинение, че са поискали 500 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъде придвижена преписката му за строеж в района. В началото на седмицата на двете подсъдими беше наложена забрана за напускане на страната.

Около 14 автомобила с 24 души се включиха в планираното за днес автошествие в столицата. Протестната демонстрация бе запланувана с два лъча от автомобили, тръгващи от "Люлин" и "Младост" и събиращи се в центъра, на пл. "Александър Батенберг".

Там в 14.00 часа гражданите трябваше да се съберат на поредния протест срещу цените на горивата и високите данъци, но това не се случи. Въпреки това полицейското присъствие в района е изключително засилено, съобщи "Фокус".

Протестно автошествие срещу политическата система премина през основни булеварди в Добрич по обяд. Автоколоната, предвождана от полицейски патрул и около десетина мотоциклета, бе от около 20 автомобила.

Протестиращите в Шумен блокираха движението на кръстовището на пазара в града. Автошествието премина през основната градска зона също по обяд. Недоволството на гражданите е насочено срещу ниския стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
17
 
39
 
! Отговори
Калашников преди 5 години
До ГербСамо Слави Трифонов и ГЕРБ !!! Урааааааа...
30
12
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербави, а Владко Горанов с апартамента от Домуса не е корумпиран а?А Винкела с милионите за полусрутения плет по границата не е корумпиран а?А Фандънджа с подкрепата на крепостничеството на Топлофикация не е корумпирана а?Шкембе Войвода с комисионите за паспорти не е корумпиран а?Света вода ненапита са ша знайте
29
4
 
51
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 5 години
Тая снимка от пролетта ли е...???!!!Мнооого. Зелени дървета----А, вече вали снег, бе.. Хахахааааа......
28
12
 
53
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Е..... Направо не знаех, че двете Рушветчийки от Младост имат толкова Колеги и Последователи.!!!!????Значи "Визията на БСП" е: "Рушвета--Държавна Политика"
27
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди малко даваха по новините протест с точно 17 души протестиращи . А сега кажете как да ги коментираш протестите на др. Нинова и др. Радев . За сметка на нас една жена каза , свършиха парите на БСП и спря протеста . Смешници.
26
13
 
59
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
В древна Гърция измислиха Демокрацията.В наши дни, в България измислиха Мутрокрацията,със сегашен етап - Бойковизъм.
25
15
 
46
 
! Отговори
Герб преди 5 години
ГЕРБ е най добрата партия. Дайте ни още 10 години и ще станете най богатите в Европа. За всичко са виновни БСп и останалите партии, че не ни дават да ви направим много богати.
24
7
 
50
 
! Отговори
V преди 5 години
Бг ,,съд,, никога няма да вкара в затвора Цв Цв или друг гербераст ,защото пресъдите не се издават от обикновени хора от народа избрани на случаен принцип ,а от вишисти които лежат на кетапи ,а не на морални ценности .Ако кетапа стане беснеещ душманин на морала и труда .Това означава край на България .Щото демокрацията е народо властие ,а не кетаповластиеи щото този който раздава кетапите може да решава кой та умре и кой да наглее на държавната цица .
23
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз помислих, че шествието защитава правото на независимо правораздаване на всички хора, станали жертва на престъпление или които са били обект на несправедливо решение на съда. А то.излиза, че било в защита главно на две жени, които ОЧЕВИДНО са извършили престъпление подкуп (обвинени са в корупция )и искат подобряване условията им в затвора......А тези които цял живот се надяват на справедливост и не я дочакват???? И които дори не са си помислили да крадат, бият или изнудват някой, но са станали жертва на психически или физически тормоз ?? Никога няма да се оправим!
22
13
 
43
 
! Отговори
Цветанов. Цвтки преди 5 години
Платените ми ***, ще ви кажат колко е лошо да протестирате срещу стабилното правителство на герб
21
4
 
43
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Като гледам зелените листа на дърветата май снимката не е с днешна дата?! Някой се опитва да манипулира и мята народа на черешата?!
20
15
 
46
 
! Отговори
КРУШОВИЦАТА преди 5 години
НЕКАДЪРНИЦИ!!!!ЩО ПАРИ ВИ ДАДОХМЕ, А ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ЕДИН ПРОТЕСТ ДА ОРГАНИЗИРАТЕ!!!РЕШЕТНИКОВ, ВЕЧЕ. СИ ИСКА ПАРИТЕОБРАТНО!!!! КВО ДА МУ ОТГОВОРЯ СЕГА....??!!
19
2
 
47
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Този с женската фамилия - Ваклин и комбинатора, с който прави далсверста, двамцата към ареста да ядат краставици.
18
4
 
46
 
! Отговори
Деса преди 5 години
Аз пък протестирам,че сте направили този бутик в насрещното!
17
12
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Сорос знаеше при какви неудачници му отиват парите просто щеше да си тръгне от България. Тези протести вече нямат нужда от коментар, просто срамна работа .
16
14
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера протестираха против корупцията , а днес са за корупцията. Сега какво да правим а другари.
15
19
 
39
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А протестиращите обясниха ли чий го е дирила Иванчева на "Кристал"?Искаме си цаааря! Искаме си цаааря! Искаме си цаааря! Искаме си...
14
16
 
46
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Срещу високата цена на горивата винаги трябва да се протестира, докато бензина не падне на 50 ст. за литър. Под 2 лв., не ни устройва и под 1 лв. също - 50 ст. Златев и си стискаме ръцете! Иначе, стискаме ти гушата;))) Какво ще кажеш? ;))) Колкото до протестите за Иванчева, които като гледам синият цвят са организирани от "Да, България", те много закъсняха! Иванчева имаше нужда от масирана подкрепа, много по-рано!
13
12
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за криминалната приватизация на техноимпекс .....
12
9
 
53
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Събрали се десетина човека, но пък фотото от архива :) Ей, няма ли да се спрете да манипулирате!