Протестно шествие в София поиска "Правосъдие за всеки"

Митинг срещу цените на горивата не се състоя
67
Протестно шествие в София поиска "Правосъдие за всеки"
Снимка: БулФото

Недоволство от функционирането на съдебната система в България изразиха граждани на протест пред Съдебната палата в София.

Те поискаха хуманно отношение към арестуваните по обвинение в корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова на организираното от инициативата "Правосъдие за всеки" шествие под надслов "Марш за правосъдие", предаде БНР.

Шествието тръгна на обяд от НДК и завърши пред Съдебната палата, където протестиращите блокираха за кратко трамвайното движение. Те носеха плакати с надпис: "Свобода и право".

Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова вече 7 месеца са в ареста. Заедно с бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров те са подсъдими по обвинение, че са поискали 500 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъде придвижена преписката му за строеж в района. В началото на седмицата на двете подсъдими беше наложена забрана за напускане на страната.

Около 14 автомобила с 24 души се включиха в планираното за днес автошествие в столицата. Протестната демонстрация бе запланувана с два лъча от автомобили, тръгващи от "Люлин" и "Младост" и събиращи се в центъра, на пл. "Александър Батенберг".

Там в 14.00 часа гражданите трябваше да се съберат на поредния протест срещу цените на горивата и високите данъци, но това не се случи. Въпреки това полицейското присъствие в района е изключително засилено, съобщи "Фокус".

Протестно автошествие срещу политическата система премина през основни булеварди в Добрич по обяд. Автоколоната, предвождана от полицейски патрул и около десетина мотоциклета, бе от около 20 автомобила.

Протестиращите в Шумен блокираха движението на кръстовището на пазара в града. Автошествието премина през основната градска зона също по обяд. Недоволството на гражданите е насочено срещу ниския стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
39
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
До 9 червен анонимник. Тази приказка ще я разправяш на твоите деца. Аман от конспиратори. А гроздето киселее ли ти?
10
16
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!Крайно време беше някой да защити тези невинни и болни жени!
9
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че условията в арестите и затворите са под критичното ниво. Не разбирам обаче пишман либералите, които излизат да протестират срещу "лошото и унизително" отношение към Иванчева. Само за нея ли е такова то? Каквото е за нея, такова е и за ВСИЧКИ останали арестанти. Ако протестират за подобряване на условият в арестите съм твъро за, но те протестират за добри условия САМО за Иванчева. Така и не съм чул досега рационално обяснение с какво е по-специална тя от останалите арестанти. Лицемери!
8
21
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЧЕ И ДЕЦАТА РАЗБРАХА,ЧЕ ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА И ЗАМЕСТНИЧКАТА И СА НЕВИННИ .ПРОСТО ДВЕТЕ НЕ ВЛИЗАХА В ДАЛ;АВЕРИТЕ И СХЕМИТЕ НА ГЕРБавите МОШЕННИЦИ И КРАДЦИ И ЗАТОВА ИМ БЯХА ПОДХВЪРЛЕНИ ПАРИ В КОЛАТА КОИТО УЖ БИЛИ,, ПОИСКАН'' ПОДКУП.ЗАТОВА ГЕРБАВАТА МАФИЯ НАТИСНА ПОРЪЧКОВИЯ СИ ПРОКУРОР -МАСОНИНА ЦАЦАРОВ ДА БЪДАТ ХВЪРЛЕНИ В ЗАТВОРА ТЕЗИ ДВЕ ЖЕНИ.
7
16
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат предвид лозунгът: "Свобода за крадците и право на корупция". Малко са го съкратили, за да не се разбира какво точно искат.
6
30
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платени палячовци!
5
16
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу ГРОБ!!!
4
18
 
51
 
! Отговори
акуд преди 5 години
нещо не разбрах????за двете леки хуманно правосъдие , а за всички други само правосъдие????
3
19
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със 50-60 човека си сбор а не протест.
2
10
 
73
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Искаме и апартаменти безвъзмездно!Искам кума на Горанов да е и мой!!Прасовъдната система е в колапсПризна го и цацаратурата!! Ако иванчева я изпържиха за нищо и и слагаха пранги,то на Горанов танк ли да му вържат за краката!!?? Намерили пари в служебна кола,която карат всички!! Абе който ще дава 500 хил юро..бе той направо с боко и фънди ще се разбере,каква тук иванчева?
1
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето тези са организирани от някой и веднага ги отразяват и представят като някакви будни граждани. Протестите срещу начина на живот не са организирани, а спонтанни и за това всякакви анализатори ги плюят и не се отразяват.