Протестно шествие в София поиска "Правосъдие за всеки"

Митинг срещу цените на горивата не се състоя
67
Протестно шествие в София поиска "Правосъдие за всеки"
Снимка: БулФото

Недоволство от функционирането на съдебната система в България изразиха граждани на протест пред Съдебната палата в София.

Те поискаха хуманно отношение към арестуваните по обвинение в корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова на организираното от инициативата "Правосъдие за всеки" шествие под надслов "Марш за правосъдие", предаде БНР.

Шествието тръгна на обяд от НДК и завърши пред Съдебната палата, където протестиращите блокираха за кратко трамвайното движение. Те носеха плакати с надпис: "Свобода и право".

Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова вече 7 месеца са в ареста. Заедно с бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров те са подсъдими по обвинение, че са поискали 500 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъде придвижена преписката му за строеж в района. В началото на седмицата на двете подсъдими беше наложена забрана за напускане на страната.

Около 14 автомобила с 24 души се включиха в планираното за днес автошествие в столицата. Протестната демонстрация бе запланувана с два лъча от автомобили, тръгващи от "Люлин" и "Младост" и събиращи се в центъра, на пл. "Александър Батенберг".

Там в 14.00 часа гражданите трябваше да се съберат на поредния протест срещу цените на горивата и високите данъци, но това не се случи. Въпреки това полицейското присъствие в района е изключително засилено, съобщи "Фокус".

Протестно автошествие срещу политическата система премина през основни булеварди в Добрич по обяд. Автоколоната, предвождана от полицейски патрул и около десетина мотоциклета, бе от около 20 автомобила.

Протестиращите в Шумен блокираха движението на кръстовището на пазара в града. Автошествието премина през основната градска зона също по обяд. Недоволството на гражданите е насочено срещу ниския стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 51Като осъдят Борисов - ще видим.
50
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте пробутвали цените на горивата.Сега навсякъде протестите са срещу ниските доходи и повишаването на цените на храните.
49
1
 
35
 
! Отговори
V преди 5 години
Правосъдието не е за всеки .За цецо корумпето няма да има правосъдие ,защото решенията не се вземат от хора избрани на случаен принцип както е в САЩ ,а от корумпираните ни съдии .Но съдебната власт трябва да произтича от народа ЕТО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ СИСТЕМАТА С АМЕРИКАНСКА .Ако в бг беше така цецо щеше да се радва на правосъдието от софийския централен затвор.А сега не ни щат никате заради корумпираните гербераски съдии
48
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато престъпната и антибългарска партия БКП-БСП отиде на политическото бунище България ще стане добро място за живеене. Сега сме посткомунистическо блато .
47
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-страшното е,че когато кажем колко крадливи и продажни са управляващите от ГЕРБ,как ежедневно крадат и съсипват страната,веднага ни дават пример с Корнелия,Гергов и останалата пасмина.Истината е,че всички те са за разстрел без съд и присъда на стадион В.Левски.Но само две политически сили имат пари да купуват избори и да ни ръководят.
46
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдебната система е зависима от политиците! Много съдии и прокурори са от комунистическо котило.Да сте видели осъден комунист-милионер???
45
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на медиите изкараха протестиращите, че защитават корупцията.Затуй французите излизат и млатят полицията, щото добре знаят чалъмите на политиците и медийните им слуги.
44
5
 
40
 
! Отговори
месара преди 5 години
все по малко хора присъстват на тия "не платени" протести! мдааааа,...... другаре!
43
5
 
47
 
! Отговори
гост преди 5 години
А за деса -м,треса няма ли ЗАКОНИ.или л.бовника и я закриля . семейна идилия на наш гръб
42
12
 
48
 
! Отговори
Kkk преди 5 години
Луди хора !! Не мога да повярвам... Къде къде са истинските проблеми ... Лелеее
41
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъпниците са в кауша, а някакви си спретнали де6ил-протест.
40
13
 
44
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Двата крокодила си го заслужават, а Митьо Очите също е в ареста. Съдебната система си работи за ужас на душманите.
39
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А аз не изкам правосъдие а повече пари.Не може ли лозунга да е : Повече пари за всеки. Или: Много повече пари за всеки! Ай лайк ит.
38
5
 
56
 
! Отговори
Име преди 5 години
до "Тоя народ съвсем откачи. ...". какво стана с митю очите и неговите авери заловени в туркия? тези два "крокодила" ги разкарваха с белезници, като мечки на мегдан, докато напълно реални престъпници получиха от т.нар. "български съд", "български парламент", "български президенти" и "българско правителство" напълно реални индулгенции, за да могат да довършат престъпленията в името на "демокрацията", които са започнали...
37
17
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя народ съвсем откачи. Какво са тръгнали да защитават тия два крокодила да си носят последствията. Като взимаха парите им нямаше нищо, а сега били зле. Който наруши закона да го съдят колкото може по тежко. Така пострадалият да бъде удовлетворен и обещетен.
36
5
 
47
 
! Отговори
Име преди 5 години
"правосъдие за всеки" е една идилична утопия за тази *** система. това е все едно да вярваш, че политик ако оплете конците да си подаде оставката без натиск и да върне доброволно заплатите, които е получавал до сега със съответната лихва ... искайте от "независимите" власти нещо по-реално. като например да си повишат бонусите за несвършена работа. или да увеличат тарифите на подкупите от 10 на 20%....
35
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли правосъдие,няма свобода за гражданите,няма и просперираща държава.Икономическата власт е в ръцете на комунистите.Един посланник от САЩ заяви в прав текст " В България има два вида съд.Единият е за богатите( разбирай за комунистите) вторият за обикновените граждани(за кокошкарите)" Първият съд е абдекирал.Младите напускат родината сибягайки от червената чум@.
34
4
 
49
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРАВО НО ПРОБЛЕМА Е ГЛАВНО ВЪВ СЛЕДСТВИЕТО И ПРОКУРАТУРАТА!
33
7
 
56
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
Нашата партия е против корупцията , но сме за нашата корупция в БСП . Просто така сме заченати с крадени пари и краден кашкавал от частните мандри.
32
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо да оградим държавата с ограда и да я обявим цялата за затвор, а ние всички за затворници. Който докаже пред международен трибунал, че е невинен - може да го пускат да излезе.Ама нещо не вярвам, че въобще някой ще напусне карантинната зона "България", ако това се получи.