Никнат като гъби: Блок до блока в "Обеля", а децата без площадки...

Жители на квартала протестират срещу лошата инфраструктура
Обновена: 28 ное 2018 09:17 | 28 ное 2018 09:15, Петя Славова
81

Граждани срещу строежите в "Обеля". За пореден път жителите на квартала излизат на улицата, за да изразят недоволството си от лошата инфраструктура, застрояването на зелените площи и недостатъчния брой детски площадки, градини и ясли.

Още по темата

Разстоянието между строящия се обект и сградите в района е няколко метра. Гражданите посочват, че то не е достатъчно, тъй като при отводняване на строителната зона, намираща се между блок 117 и 116, мазетата на блок 116 са били наводнени.

Те обясниха, че децата им няма къде да се играят, няма детски градини и има една детска площадка, която е заградена също със строеж. В района зелени зони почти не са останали.

"Абсурдът е на лице. Фактът, че са си позволили лукса да изкопаят и завземат паркоместата, за какво говорим? Освен това всички знаят, че когато мястото, дори да е частно, е в разрез с живущите наоколо, общината е тази, която трябва да предприеме мерки, да обезпечи собственика на земята и да използва терена за общинска собственост, която да е в полза на живущите", сподели пред Bulgaria ON AIR жителка на квартала.

Днес се очаква да се срещнат кметът на района, архитектът на района и главният архитект на София - Здравко Здравков. Жителите на квартала обявиха, че ще протестират и тази неделя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
2
 
! Отговори
ОДЗ преди 5 години
УПИ-1 кв.38а за ОДЗ кв. Обеля-1. В момента е празно място -защо няма ОДЗ?
65
4
 
6
 
! Отговори
Oleee преди 5 години
Къде ви беше акълът, когато зельо зелев "връщаше"земите в реални граници? Къде ви беше акълът, когато оня *** лучников прокара закона си в интерес на една шепа хора и в ущърб на цялата държава? Къде ви беше акълът, когато променяха ЗУТ и ОУп на всеки град? Алчност, алчност и глупост - това е резултата!
64
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е да се направят платени детски площадки. Така ще се намерят инвеститори и ще почнат да се строят детски площадки. Другия вариант е и безплатни но там да се продава сладки и други подобни детски неща.
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен 65 преди 5 години
До 66. Имаше наскоро един репортаж за саниране на три сгради на общински съветници, които разбира се бяха уведомили публично всички заинтересовани селяни, но в крайна сметка никой не бил пожелал ! И всичко е наред, защото са го обявили на сайта на общината, нали така ? Нищо, че има конфликт на интереси, нали така ?
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен 65 преди 5 години
До 67. Може и да съм крайно незапознат, но преди малко влезнах в сайта на общината, в която живея в момента и последната новина за публично обсъждане беше насрочена за 17:00 часа. Освен това в статията коментираме проблем, който е обсъждан преди десет години, тогава едва ли е бил широко дискутиран. Аз в момента си търся жилище за закупуване и по вашата логика трябва да чета сайтовете на всички общини за публични обсъждания, защото може да живея там след няколко години, за да съм запознат, нали ?
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66 "и в "Надежда" е така. Около нас в момента се строят 4 нови сгради"този, който е гласувал с палец надолу --> явно има 1-цифрено IQ
60
4
 
2
 
! Отговори
до 65 преди 5 години
Не си прав. Тези срещи са в 18:30-19:00 часа. Не знам каква отпуска ти трябва за целта. Дори и да ти трябва отпуска, това е за твоето бъдеще. Сам си решаваш. В Младост се борят, в Стрелбище- също. Ама будни хора гледат в интернет какво става и действат. А не да се приеме нещо, да се чака 5-10 години, вече да няма накъде да се мърда и да се действа- няма как. Не става така. Всяко разрешение за строеж, всяко обществено обсъждане, всеки план го има онлайн. Крайно незапознат си.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и в "Надежда" е така. Около нас в момента се строят 4 нови сгради
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 64. Да питам ли кога точно се правят тези срещи ? В работно време, нали ? Ако трябва да ходя на всички публични обсъждания, дали ще ми остане отпуска въобще ? И защо тези срещи не са достъпни онлайн ? Защо не се правят онлайн обсъждания с ПИК от НАП примерно за легитимиране ? Колко хора ходят всекидневно в общината, за да им четат глупостите ? Защо не се публикуват в публична медия ? Ясно е защо, защото ще се вдигне публичен отзвук и няма да им минат схемите !
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента гледам регулацията на района (достъпна онлайн). Идеално се вижда, че е определена за жилищно строителство преди поне 10 години. Къде са били живущите там, когато се е гласувал този план? Не ги е интересувало. Сега ще си сърбат- след дъжд качулка. Има общински срещи с граждани, на които тези неща се говорят. Ама там ходят по 10 човека. Казваш му- "ела, за твоето бъдеще е"- то не идва, когато е времето, а ходи да протестира, когато НИЩО не може да се промени. Сърбайте си. Обелска сeляния
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще бъде. Населението трябва да бъде прибрано в 3-4 града. Да се ваксинира, обезпаразити, чипира, и контролира. Како е това село някакво с 10-20 човека. Власта не знае какво правят. В София ще се строи до последно.
55
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не се приеме закон всички частни терени на територията на градовете да се отнемат при нужда в полза на държавата и да се изплащат обещетения,така ще бъде,че и по лошо! Е защо няма блокади на пттища и улици? Къде са будните граждани?
54
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София е пълно с необитаеми жилища.В нашият вход половината жилища са необитаеми.Старо строителство е от 80-е години и много народ измря,но апартаментите стоят празни .Защо се строят толкова жилища като няма кой да живее в тях?
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А такаНе забравяй, че някогашните шопи бяха овъзмездени. Добре или зле, но факт. После по закона на Лучников имаха опцията хем да си върнат собствеността, хем да си запазят и овъзмездяването. Някои се възползваха, други злоупотребиха, а трети и повечето - го проспаха поради ред причини.
52
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 46 преди 5 години
Донякъде, донякъде...Щото като влезнат неканени в собствеността ти избирателите от етноса се оказва, че никак не е частна, а още по-малко неприкосновена.Драмата е, че за част от възстановената / новопридобита собственост често има основателни съмнения за нередности от типа: дядовата нива на пясъка край морето, особено ако е на територията на някои столични общини. А и с прехвърлянето на няколко собственика за кратко време, последният от които е строителна фирма, *** доказвай, че нямаш сестра
51
7
 
11
 
! Отговори
А така преди 5 години
Имате панелки, нямате земя. Вие не сте истински собственици. Истинските собственици са някогашните шопи от Обеля, на които взеха земята. Отивайте там, откъдето сте дошли.
50
12
 
13
 
! Отговори
Bosnak преди 5 години
Подкрепете Иванчева, жената се жертва за вас а вие я изоставихте.
49
2
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, все пак строим за Родината, а Родината-майка ни зове!Ваш: Инвеститор 1-ви клас /Инвеститор с едва завършен 1-ви клас/
48
1
 
27
 
! Отговори
Брадвата преди 5 години
Най-голямата трагедия е, че тия блокове са на 60% празни. Е, за кво са ни? Някой да си изпере парите, да заграби място, да спечели от бyдалите. Затова.
47
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строителната мафия работи, а не спи, преди това са смазали добре нещата в общината и всичко е точно.