След ремонт на ремонта: Трамвай потегли по "Графа", но... пробно!

Започват 72 часа тестове на ремонтираното трасе
28 ное 2018 14:30,
29

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Движението на трамваи по централната софийска улица "Граф Игнатиев" спря на 7 май 2018 година за ремонт на улицата и трамвайното трасе.

А днес оградите на ремонтната площадка бяха премахнати за първи път в началото на октомври, когато все още ремонтът не беше приключил. Тогава от снимки на граждани, преминаващи от там се видяха неравности, дупки и пропаднала бетонна основа.

Още по темата

Тези снимки станаха повод за недоволства от страна на гражданите и общинската опозиция.

Столичната община пък веднага се оправда, че ремонтът все още не е приключил. Бяха разпоредени проверки за качеството, бяха съставени актове на фирмата, отговаряща за ремонта на трасето и започнаха нови ремонтно-поправителни дейности.

После пък имаше недоволство от бизнеса, заради забавянията на ремонтите на "Граф Игнатиев". И с основание - на улицата има стотици магазини, а в тях е хлябът на много търговци.

Първо ремонтните дейности трябваше да приключат през октомври, после през ноември, но чак днес пуснаха тестово трасето за трамваите.

Столичният електротранспорт ще прави 72 часа проби на ремонтираните трамвайни линии.

Ремонтът на пешеходната зона пък продължава и се очаква той да приключи в средата на март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези ремонти при това наличие на външен дълг още повече задълбават нещата обаче човек като си седи у дома не мисли за противогаз
27
4
 
5
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Герберастията вместо да отговаря с аргументи на критиката, подхваща старата песен от времената на СДС-то "кой не скача е червен" или преведено на днешен герберистански "кой не ни клакьорства е комунист, червена бабичка и *** на путин". Жалки сте вече, не ставате, видяхме ви и вас. Айде вече и вие на *** на историята при другите 2-ри ешалон *** от СДС.
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОГАКакво квичиш бе, oтpeпкo? Бой ли ти се яде?
25
8
 
2
 
! Отговори
КОГА преди 5 години
Ще ги рециклирате всички тези вековни дрънчащи, изгнили ламирини и съборетини, които повреждат всички улици по които се движат!??!?!?! Никой нормален не се качва в такъв вид транспорт, само м*ан*гали и пенсионери...Контролите не се качват от страх, защото *** ги пръскат от бой! А сега наляха някакви милиони за ремонта на това дере Графа, за да могат тези братовчеди на танкове от втората световна да го срутят след една година отново...П*ро*ст народ - слаба държава...
24
2
 
1
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Какъв затвор, бе другарю, направо разстрел, вие ги знаете как стават тия работи, пък после си изберете някой дето ще ви обещава нещо, пък ще си го прибира в джоба като Софиянски и всичко ще е ОК. И вие доволни защото скоро ЩЕ, а няма да гледате под лупа какво Е и Софиянски доволен, защото пълни джобовете.
23
5
 
1
 
! Отговори
ууууу преди 5 години
Бе я си изберете Червени ботушки да ви управляват, тогава всичко ще ви е наред, ще стъпвате по петолъчки и всеки ден ще ви обещават светло бъдеще. Хахахаха, мушмороци недни!!!
22
3
 
1
 
! Отговори
калпак под калпак на преди 5 години
До nekojАма сериозно ли? Тая *** още държи ламарините, сигурно ще ги махнат чак утре. Абе казвам ви аз, корумпирана работа, кметицата държи ламарините нарочно, за да взима пари. Ама пари взима и Бойко Борисов, нали разбрахте, не е случайно това застудяване точно тия дни. Корупция братче, ужас, наредили са се като свински черва и не пускат ламарините.
21
2
 
1
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
След обед минах наблизо - ламаринените ограждения още си стояха!
20
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Трамвай потегли и се обърна с колелетата нагоре - но пробно...
19
3
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Да не се залъгваме - потеглил е само за да се направят снимките и да се оправи имиджа на кметицата.
18
3
 
12
 
! Отговори
1 den преди 5 години
След като Българския Съд постанови увеличението на билета като незаконна мярка, ден преди това Фъндък и компания гласуваха второ увеличение. Така мярката от съда става невалидна. Фъндъци и Тикви превърнаха българите в !@!@@!21Е, бас си ДЪРЖАВАТА?!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събитието надмина отразяването за Европредседателството. Имам усещането че пускат нещо невиждано досега, трамвай на магнитна възглавница.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** защо не казват че ще има и езеро с атракциони на гарибалди ами трябва да разбираме от снимките??
15
3
 
8
 
! Отговори
Изтормозените сф преди 5 години
Урааааааааааааааа
14
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова оставка!Помним поскъпването на билета без причина, което е и незаконно!В ЗАТВОРА!
13
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Не разбрах дали е ....пристигнал.
12
3
 
3
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Първо ,се видя,великият нашенскистроител,до къде е стигнал.После,Фандъкова е учительница и не я обви-нявам.Сега за пет павета,да не допускатежковози в центъра, или само нощновреме. Медийното покривало-глоби,се видя,че неработи.
11
2
 
13
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До АнонименНормално е първо да се тества празен - може да се открият проблеми в трасетата и контактната мрежа, които да представляват риск за пътниците.
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОБНО, ПРОБНО, НО ДАНО НЕ СТАНЕ ГРОБНО!
9
2
 
8
 
! Отговори
Ура! преди 5 години
Ура!Ура!