21 коли са се ударили във верижния ад над "Ломско шосе"

Причините за ПТП-то: Заледяване и неспазване на дистанцията
4 дек 2018 12:23,
21

Снимка: Bulgaria ON AIR

21 коли са участвали в катастрофата на Околовръстния път над пътния възел с бул. "Ломско шосе", посока към бул. "Рожен" в София.

Още по темата

Заледен участък от пътя и неспазване на дистанция са причините, заяви комисар Тенчо Тенев.

В 5:30 ч. е било пътното платно е било опесъчено.

Инцидентът е възникнал минути след 7 часа. Към 11:30 ч. движението по двете платна на "Ломско шосе" е възстановено.

Четирима пострадали са транспортирани към столични болници за прегледи.

Верижна катастрофа с три коли е станала и на Околовръстния път на Пловдив. При инцидента за щастие няма жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
7
 
! Отговори
Борисчо преди 5 години
И не ме разбирайте погрешно - не твърдя, че пътищата се обработват както трябва. Просто не е нормално в 6 сутринта на заледен участък с автомобил 4х4 и гуми дот18 да се движа с 80 и да треперя, а в същото време да ме изпреварват като спрял 20 годишни Астри, Вектри и т.н. с регистрация М, ВН, КН и т.н. Е точно 1 час след като съм минал от там са си го намерили
17
2
 
6
 
! Отговори
Борисчо преди 5 години
До номер 3: Крайно си неграмотен колега. Щом имаш достъп до интернет и пишеш коментари под статията, значи можеш да отвориш гугъл и да провериш какво означава Указателен знак. До номер 15: усещайте се както си искате - затова ви четем по стълбовете. Моля Ви поне пазете невинните хора и се убивайте в: дърво, стълб, мантинела и т.н.
16
2
 
4
 
! Отговори
До 1 Борисчо преди 5 години
Крайно време е всички селяни да разберат, че максимално допустимата по закон скорост, не означава максимално безопасната скорост и при по-лоши метереологични условвия, много често максимално допустимата скорост си е пак безопасна за движение скорост.Примерно магистрала, безопасна скорост 220 км/час, ограничение 140, караме с 140. Разваля се времето, съобразяваш каква е безопасната скорост, примерно 160 км/час, с 60 км по-малко от преди и пак караш с 140 км/час - това ти е разрешено.
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БорисчоКойто както го усеща бре, Боричсчо. Като ми е стабилно с 140 на магистралта, дори и на лед ще си карам с толко. Като си купиш Голф 3 от 1994-та, ще си караш с 30 на лед, с 40 на сняг и с 80 при хубаво време.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак пък "ад"
13
2
 
5
 
! Отговори
лошо преди 5 години
екстра, газ не се научихте да карате
12
3
 
18
 
! Отговори
Пак лъжат преди 5 години
Пак лъжат, че пътя е бил наред. Ако беше наред нямаше да се ударят 21 коли, а две коли.
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дистанция, каква дистанция, когато пътя не е обработен против заледяване и можеш да се пързаляш много метри след като започнеш да спираш?Скорост, каква скорост на пързалката, която наричат път. То и с 5 км/час да караш, може да се пързаляш доста след като се опиташ да спреш. Случвало ми се е точно това - спирам на светофар, десен завой на светофара и след 20 метра трябва да направя ляв завой на друг светофар, но ... пързалка и въпреки че едва пълзях, пак не можах да спра.
10
6
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А пък аз си мислех, че летните шофьори са се прибрали!
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде са 3 000 почистващи автомобила само на хартия ли са. Как е възможно при това ледено време да не са опесачили и за каква дистанция ми говорвт когата на пътя има лед.Тези карали ли са на лед за да знаят че и с 30 км да карат ще се ударят. Спирачките не държат защото не са направени на стъкло да спират. И какво виновни са пак водачите ли. Ако ми се случи такова чудо всички сеяндури ще ги осъдя в Страсбург за колосална сума. Как е възможно да са опесачили в 5 ч. а в 7 пясъка отишъл да спи ли
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше си черен лед сутринта! С идеални зимни гуми и върхови технологии в колата, се усещаше като пързалка. Просто пак са откраднали парите за обработка на пътя
7
2
 
8
 
! Отговори
Емил преди 5 години
До 3. Нещо си чел, ама нищо не си разбрал от речника! Едното е "оказвам съпротива" другото е "указана скорост". ***!
6
2
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Не обърквай хората !Казва се "указана скорост",а можеш да "окажеш" първа помощ!Макар,че и двете думи са чуждици като в случаите по добре да се използват чисто български думи!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНо пък "оказвам" и "указвам" са с различно значение, и Борисчо е използвал "указвам" правилно...
4
7
 
33
 
! Отговори
цък цък преди 5 години
Като карам по магистралата с 141 редовно ми се лепва некой и цъка дълги къси докато не се мръдна. Аз се мърдам бааааавно и тъпака минава нервно на 1 см от мене и централната мантинелаВ Швеицария наградата за тва е 2000 франка и 6 месеца без книжка.На сички цъкаци пожелавам новата 2019 кола да видите само на картина, *** проклети.
3
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БорисчоСпоред българския правописен речник думата се изписва "оказвам", а не "указвам", и правилното е "скоростта оказана" и тн., т.е. не си отървал без правописна грешка. Забавно е, че указание е с "у", както и указ.
2
3
 
22
 
! Отговори
Off преди 5 години
"В 5:30 ч. е било пътното платно е било опесъчено."А, сега го коригирайте.
1
7
 
45
 
! Отговори
Борисчо преди 5 години
Крайно време е всички селяни да разберат, че скоростта указана на знаците и закона е МАКСИМАЛНАТА ДОПУСТИМА. А във всеки конкретен момент тя трябва да бъде съобразена с пътните условия. Бай *** стъпва на магистралата и моментално усклрява до 140 независимо от дъжд, сняг, мъгла, лед, движение и т.н.