Автобус, метро... зеленият билет на столичанина в смога

Целта е хората да слязат от колите и да изберат градския транспорт
4 дек 2018 13:45, Анисия Иванова
29

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Градският транспорт в София днес е почти безплатен. Столичната община пусна зелен билет за левче.

Зеленият билет се продава на пунктовете на Центъра за градска мобилност, касите на столичното метро, както и от шофьорите на превозните средства на градския транспорт и с него може да се пътува в цялата транспортна мрежа на София.

Целта е гражданите да слязат от колите си и да изберат градския транспорт за придвижване в града.

Билетът беше въведен миналата година за дни с превишаване на нормите на фини прахови частици във въздуха, каквито бяха и последните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някога доходите ни не бяха толкова ниски, цената на тока не беше толкова висока и се отоплявахме на ток. Но поскъпването на тока, ниските заплати ни принудиха да минем на твърдо гориво.Бедността е причина за всичко- за твърдото гориво и за старите коли.
27
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До До 11 14 Ти се радвай че нямаш някой до блака да пече и продава кебапчета , че тогава ептен зле.
26
0
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Зеления билет за лев на ден по всички линии да си остане за винаги. И пак е много.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1. по селата миризмата е на горели дърва и е съвсем различна от тукашната смрад2.къщите около мен не са *** и най-чистото което съм виждал да режат е дограма, за другите *** не знам, но смрадтта е ужасна3.Въздуха в София е доста мръсен и през лятото, защото колите разнасят прахта от улиците, защото парите за миене на улиците отиват за крадене4. зеленото билетче е 1лв и важи за цял ден за всички линии, т.е. наистина е почти безплатно
24
0
 
0
 
! Отговори
Мега миньор преди 5 години
17 ти не си много умен нали...кой говори аз да копувам от тях хахахаха....говоря ,че не от там е замърсяването катилл...и къде точно продаваш кюмюра,че не знам или го използваме за производство на ток....бая си хабенн
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На какво мирише този смог? На изгорели газове от автомобилите ли или на въглища и всякакви *** минали през комините?
22
0
 
5
 
! Отговори
георги преди 5 години
и 20ст да го направят пак няма да дупчим!!!
21
1
 
2
 
! Отговори
Уфф преди 5 години
Да и бричките имат пръст в тая работа, но всичко сега е заради твърдото гориво, въглищата и горенето на дрехи, пластмаси и там каквото им падне. Ако беше най-вече заради автомобилите, София щеше да е така и през есента и пролетта
20
0
 
4
 
! Отговори
erf преди 5 години
*** 1 лев е хляба. Ако е почти безплатен. Раздавайте хляб на хората.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази клоаака оправия няма....евентуално ако спрете да се тъпчете там за едните пари, друг вариант няма......
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със сигурност зеленият билет ще мотивира по-тъмните субекти да не горят отпадъци в махалата. Логика ?
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
значи грабеж, дори шофьора да взима 200 лв на ден, значи ако билета е 20 ст. и превози 1000 човека си е вързал бюджета.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мега миньорКъв миньор си ти бе, те миньорите ако чакат на тебе да си купиш 200 кила *** зимъска отдавна да са фалирали, нашия *** е евтин отива за износ и конкурира големи играчи, затуй искат да ги бастисат.
15
1
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Какво значи билетче по левче?Сега билета е най-скъпият превозен документ, предназначен да субсидира пътуванията с карти. При това талоните за 10 пътувания са на почти същата цена - по 1,20 лева. за метрото също има карта с тази цена. Този зелен билет на практика е безмислен - повечето хора, които пътуват, пътуват с карти и не плащат за билет, бил той и зелен, а тези дето не пътуват с градския транспорт, няма да се качат на него, защото билета бил днес по левче, както и ако е без пари пътуването
14
4
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Не лъжи!В селата въздуха е по-силно замърсен, но замърсяването бързо се разнася настрани извън селата, заради малката площ на селата. Просто е. Имам вила във вилен район до София, която не ползвам през зимата и напролет като отида, има много прахоляк по первазите на прозорците, което значи мръсен въздух през зимата. През лятото този прахоляк го няма.
13
2
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Не лъжи!Никой не ходи с кола до магазнина, ако няма нужда от кола, освен теб, може би и съдиш за останалите по себе си.Живея в Центъра на София, но наоколо са останали доста къщи с дворове и смърди на пушек през цялото време. Имат и климатици, но май ги ползват само през лятото, както и аз де, имаче аз съм на парно през зимата, но съм в блок, а в къщите горят дърва и не можеш да си отвориш прозореца поне за малко.
12
1
 
0
 
! Отговори
Мега миньор преди 5 години
10 чакай чакай не *** едно времешните секции ще си нацепят и на дядовците си дюшеците ще горят...нали чу бай Румен кво каза ...искаме си въгледобива ...ама с рационализация на сектора...искаме наш поток на газ...опааа теца на газ....3на цена на тока и газ ако му е кеф на Путин...цените както дойдат...дръжте са...ся Ши ядем дървото....иначе тука смог няма ...на 20км съм от рудника...а ся ...кой цапа повече м?
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представяте ли си София, в която билетчето за градски транспорт струва принципно по левче!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много лесно може да се разбере истината като всички си оставят бараките в къщи за ден, два, но ви е изгодно май ? Винаги е по-лесно да обвиняваме другите за нашите недостатъци. По-лесно е до магазина на 100 м. с кола, нали ? Интересно защо в селата, в които отоплението е изцяло на твърдо гориво въздуха е доста по-читав ? Аз лично съм от квартал на София, в който преобладават къщите и мога да кажа, че през последните години масово се премина или на климатици или на пелети.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грижата за земята и околната среда е просто още един начин да оберат хората ало-апашите от Брюксел. Oт 2000г насам все плащаме все повече за екология, ефекта е отрицателен. Да плащат Кунева и другите дето спряха 2-та реактора. Скаро като останем и без Белене всички минаваме на твърдо ориво да се топлим вдигайте още цената на тока и изкарвайте хората виновни, че горят ***.