До обед: Над 42 000 зелени билети продадени в София

В делничен ден обикновено се продават 3000-3200 билета
4 дек 2018 15:23, Анисия Иванова
35
До обед: Над 42 000 зелени билети продадени в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 42 000 зелени билети за градски транспорт в София са продадени до 12:30 ч. днес, съобщи директорът на Центъра за градска мобилност Христиан Петров.

Зеленият билет струва 1 лев и важи за неограничен брой пътувания с автобус, метро, трамвай и тролей за деня. Той бе пуснат днес от Столичната община заради мръсния въздух. Целта е по-евтиният билет да накара повече софиянци да оставят колите си и да се придвижват с градски транспорт в дни с превишение на нивата на фините прахови частици.

"За сравнение първият път, когато беше пуснат зелен билет - на 28 януари бяха продадени 23 000. Сега те са много повече, но трябва да имаме предвид, че 28 януари беше неделя", обясни Петров.

От пунктовете на ЦГМ в делничен ден до обяд обикновено се продават 3000-3200 билета, а днес зелен билет от пунктовете са си купили 5600 души.

До обяд от мобилното приложение на ЦГМ обикновено се купуват 100 билета, сега те са 700.

"Доставили сме над 120 000 зелени билета на метрото и по 40 000 на "Столичен електротранспорт" и на "Столичен автотранспорт". Ако някъде билетите свършат има създадена организация за зареждане. Такъв случай имаше по линията на трамвай 7", каза Петров, цитиран от "24 часа".

Над 2000 души са ангажирани с продажбата на зелените билети. Затова точни данни колко софиянци са се възползвали от по-евтините билети за пътуване ще има утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
no name преди 5 години
Ще сляза от колата, ама друг път.Преди пътувах с рейс и метро.Рейса нов, чист, на 10 минути, лятото прохладно, зимата топло.Частна линия.Сега смениха частника и той изкара едни 40 год.гробници, мръсни и на 40 мин.интервал, лед отвън и лед отвътре по стъклата зимата,лятото не се отварят прозорци няма климатик, претъпкани. Еми сори. Качих се на колата и се возя 10 мин.до метрото.Тия билетчета може да си ги заврете...Като оправите транспорта да е като за хора,а не за животни, може и да ви се получи
32
0
 
3
 
! Отговори
1234 преди 5 години
ВСИЧКИ ПО КОЛИТЕ...НЕ НА ФАНДИКА И МЕТРОПОЛИТЕНА И ГРАДСКА МОБИЛНОСТ И НА ВСИЧКО...ЗИГ ХАЙЛ
31
0
 
6
 
! Отговори
НИК преди 5 години
"Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни!" - Столична община☠☠☠
30
1
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Извода какъв е от бройката продадени билети? Намалете цената на левче и приходите ще са повече.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези дето ползваме градски транспорт редовно и сме си купили месечни карти пак сме прецакани.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нато вън от украйна
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ем ... колко натовски бази има около русия ... а те да гледат и да чакат да им вземат ресурсите ... нали за това са тези икономически войни ... ама не е някой руски алкохолик този път да ги дава е така ... Преспосото ... баси жалката пионка е тоя президент ... като повечето политици тука ... И тук всеки вика русия ... или САЩ ... *** никой БЪЛГАРИЯ ... жалка работа ...Цялостно ... това не е Руска провокация ... кой какво му е в мозъка все пак
26
2
 
8
 
! Отговори
цуцинг преди 5 години
Зелени билети, сини каски, бели ***, червени ***, жълти гробари, какво ли няма в многострадална София.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е хубаво принципно ... но много от шофьорите не са разбрали за този билет днес ... и дали цифрата е толкова огромна за купуването на тези билети някак май преобладават хората, които пътуват с градски транспорт и тези, които пътуват гратис ... За въздуха ... ем бай "ром" си слага гуми и какво ли още не да се греее ... не мисля, че това с билета помага ЧАК толкова за чистия въздух ...
24
0
 
10
 
! Отговори
ЕК започва с глоби преди 5 години
Около Нова година Европейската комисия (ЕК) започва да ни глобява за липсата на мерки за подобряване на чистотата на въздуха. Това сега със зеления билет е имитация на дейност, но ЕК не се лъже лесно. Гледат се нивата на замърсяване и ако не са спаднали под допустимите норми следва глоба, а глоба очевидно ще има, тъй като никакви мерки няма. Досега имаше само лъжи, че транспорта много замърсявал, от което следва ... глоба от страна на ЕК.
23
1
 
18
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Цел ден карам в София и да ви кажа трафика си е същия като във всеки зимем делничен ден. Просто тези които ползват така или иначе градски транспорт днес го ползват на цена от 1лв. Полза за въздуха няма. Но са отчели действие някъде, че нещо е предприето за справяне с положението. Фиктивно както винаги само да замажат очите на хората, брюксел или ЕС.
22
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Столицата се премества някъде другаде и проблемите на София се решават от само себе си.Населението веднага ще падне с 1/3(административната пап.лач и всички около нея).Ама да си я държат администрацията в София,накрая ще остане столица без държава....
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намалете цената на тока и ще оправите еъздуха. А до тогава Ще горя *** до дупка !
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз купих от будка за 1.60 ¿??????????????????????????
19
3
 
6
 
! Отговори
ppp преди 5 години
До АнонименКъде точно намери информацията че е под половин процент. Ти сигурно си от хората които днес протестират срещу вдигането на данъка с 6 лева за старите таралясници и после протестира срещу мръсния въздух.
18
3
 
15
 
! Отговори
един възползвал се преди 5 години
Ами добре, слязох днес от колата и ... се набутах в един претъпкан автобус, от който слязох вирвода на -1 градус навън... Да не говорим колко кашлящи и подсмърчащи имаше в този автобус. Бяхме човек до човек, задушно до припадък... Да бяха предвили и това, че може пък и да има повече пътници в този ден, и да бяха посгъстили интервалите на движение ли?! Ама кой да се сети. Дадох им шанс, но друг път няма да сляза от колата. Проблема да се движим с личен автомобил е, че няма нормална алтернатива!
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато разни като 17 ррр не разбрат, че за задръстванията са виновни тези, които трябва да направят добра организация на движението и паркирането, т.е. Фандъкова и бандата й, задръствания ще има. Хубавото в тази лошотия е, че въпреки задръстванията създадени от Фандъкова и бандата й, замърсяването от колите е пренебрежимо малко и примерно при днешното замърсяване с ФПЧ, което е около 5 пъти над нормите, замърсяването заради колите е по-малко от половин процент в него. Това 17 ррр не може да го
16
5
 
10
 
! Отговори
ppp преди 5 години
Да за всичко *** са виновни само не и вие с двойки и тройки дизел оставящи димна завеса след вас. Задръстването си ти. Замърсяването също. Когато го разберът повече хора тогава ще има ефект.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То има градове, които заради мръсния въздух са направили градския транспорт безплатен. Други правят безплатен градския транспорт за пенсионери, младежи и деца. А други градове продават годишна карта за градския транспорт на много изгодта цена, която може да се ползва за всички градски автобуси. И все пак нищо не е напълно безплатно. Това се финансира най-вероятно от всички чрез данъците.
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 лев е нормалната цена за градския транспорт в София.Но алчните от Центъра за градска дебилност,я направиха 1.60 и затова хората се качиха на колите си.