Майките доволни: Законът за уврежданията – крачка напред!

Очаква се сега и приемането на Закона за личната помощ
5 дек 2018 20:10,
11
Майките доволни: Законът за уврежданията – крачка напред!
Снимка: BulFoto

Протестиращите майки и омбудсманът Мая Манолова останаха доволни от окончателното приемане на Закона за хората с увреждания и го определиха като крачка напред.

Истинската победа обаче щяла да дойде, когато бъде приет и Законът за личната помощ, което се очаква да стане утре.

Още по темата

"Битката е за началото на реформата, за промяна в политиките по отношение на хората с уверждания - трудови квоти, мобилност, достъпна среда, финансова подкрепа. Но каузата на майките е Законът за личната помощ и празникът ще бъде утре - Никулден, хубав ден и християнски празник. Да се надяваме, че ще имаме повод да благодарим и да съберем палатките", коментира Мая Манолова.

Ако бъде приет Законът за личната помощ с последните му редакции, майките ще махнат палатките зад Народното събрание.

Това обаче няма да е краят на протестите и от догодина палатките ще бъдат пред Министерството на здравеопазването.

"Ще съберем палатките, но ги местим пред министерството, защото нашата битка продължава с реформата в ТЕЛК. Това е само началото", каза Вера Иванова от "Системата ни убива".

Тя посочи, че финансовата помощ се определя според ТЕЛК и това не е справедливо. Вера Иванова даде пример, че в Законът за личната помощ няма зависимост от ТЕЛК, а от индивидуалната оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как ще стане така че инвалиди да работят без подготовка в предприятия.Минимума казват за такива места двама щели да, са -в превод пак наши хора.Трябва закон за задълителни курсове от работодателя ако инвалид иска да работи някъде .Пак каруцата слагаме пред коня ...Е поне майките се срещнаха с аполона от Банкя, ще спят спокойно.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4И Мая Манолова, и БСП нямат никакъв шанс да спечелят каквито и да е избори. За тях ще гласуват само кресливите майки. Вкараха си поредния автогол.И сега ще протестират за промяна на ТЕЛК. Отново ще орежат парите на едни инвалиди, за да дадат на кресливите. Още един автогол за Мая и БСП. Провалиха се без да са ходили на избори.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Законът е крачка назад. Отнемат парите за помощна средства на глухите и лежащо болните, за да дадат на кресливите майки. А Б. Петков се хвали, че отделили още пари за майките. Отнемат права на инвалиди!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много прав е Симеонов кресливи са тия жени.Скоро очаквам и Конституцията да искат да променят в тяхна полза.
5
2
 
7
 
! Отговори
МАЯ-дискриминира! преди 5 години
Ощетени са другите инвалиди за сметка на майките. 930 лв не им стигат, за да има за тях оставят други инвалиди без помощни средства. Сега ще оплескат всичко и с ТЕЛК. Парите от Социала и от ТЕЛК ще ги пренасочат само за тези ненаситни и алчни жени.И Манолова подкрепя тази ДИСКРИМИНАЦИЯ!
4
4
 
9
 
! Отговори
Майките доволни?! преди 5 години
Голяма част от майките в България не са доволни, защото за техните деца няма нищо!Това са работещите майки, чиито деца са здрави, ходят на училище и се стремят да получат минимум средно образование.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е креслив го чуват, който има проблеми с комуникацията, като глухите, никой не го чува и орязват парите за слухови апарати.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква финансова подкрепа- орязаха парите за инвалидите с увреден слух и ги дават на майките с деца с увреждания. Взеха от едните, ще дадат на други.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикво *** , можело а , и за горивата може !!! Прочети поне една книга и ще разбереш Макрон Смръдливий !