Столичани: Защо "зеления билет" бе пуснат чак вчера?

Кметът настоя: Програмата на общината съвпада с исканията!
5 дек 2018 16:30,
29
Столичани: Защо "зеления билет" бе пуснат чак вчера?
Снимка: БТА

Столичани протестират заради мръсния въздух. Недоволните искат да се занижат условията, при които да важи така нареченият "зелен билет" на стойност 1 лев за цялата мрежа на градския транспорт и да се предприемат още мерки за справяне с отровния въздух.

Протестиращите коментираха, че още от петък е завишено нивото на замърсения въздух и е трябвало много по-рано да се вземат мерки.

Те искат "зеления билет" да бъде безплатен, защото според тях платеният не е достатъчен стимул за обществото, предава Bulgaria ON AIR.

Над 74 хил. "зелени“ билета за пътуване с градския транспорт в София са продадени вчера. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти в Министерския съвет. Йорданка Фандъкова благодари на отзовалите се и изтъкна, че решението на проблема зависи от всеки.

По повод протестите за по-чист въздух днес, кметът обясни, че няма различия между протестиращите и програмата на общината, но е готова да коментира и нови предложения.

Тя припомни, че усилията на местната власт са насочени към промяна на начина на отопление в домакинства, които използват твърдо гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
е как преди 5 години
аз имам решението... просто всичките лилеви братя, ще бъдат в трудови лагери, заедно с БХК и други НПО-та, по цялата страна, извън градовете. Да вършат полска работа, нали затова сме ги внесли, не да се интегрират.
27
0
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Експерти по всичко само не и по това кой би се справил по-добре от сегашния кмет. Така изглеждат нещата съдейки по коментарите. Вместо да сочите виновни дайте решение на проблема. Кой ще се справи по-добре? Манолова? Кадиев? Кой? Ето в Скопие същия проблем само че смениха кмета преди година. Реши ли се нещо? Не. А защо е така? Защото всички се надбягваха да обвиняват предишния кмет а никой не се замисли над това кой ще го замести. Еми дишайте си "чистия" софийски въздух и не се оплаквайте!
26
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
едва ли ще се намери .."забавляващ се тук",който да ме заподозре в симпатии към Картофика и гроп!!!!..Но:-Един лев за билет за цял ден /ако не съм разбрал погрешно!/..си е ..направо похвална инициатива!Хубаво..Въпроса обаче е дали тая .."рекламна акция" може да реши тежкия ипроблем на.."столицата"?..Некой направи ли си труда да ви попита,"софиянци",или просто сте "електората",нужен на гроп да пробута активистите си?
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24 - в Загреб събота и неделя транспорта е безплатен - и без да имат най мръсния въздух в Европа като нас...
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно безплатно?Това е прекалено!
23
0
 
7
 
! Отговори
ponti преди 5 години
Аз съм доволен от зеленио белет! Когато го пуснаха шпоря бенца с пълна газ по Цариградско щрасе и нема толко навалица.
22
0
 
7
 
! Отговори
провинциалист преди 5 години
А, зелен хайвер къде са пуснали, от общината?
21
1
 
8
 
! Отговори
Дърва и кюмур преди 5 години
За десет години на власт, герберугите върнаха държавата със 100 назад.
20
1
 
11
 
! Отговори
от щаба на ГРОБ преди 5 години
Много е некадърна кметичката, ама нали си е от нашите.........
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МашИнистаТочно така. Да си върнем Търново за столица и да разделим дървата на 2 източна и западна както е било преди и да видим коя част ще живее по-добре.
18
0
 
8
 
! Отговори
ЦИКЛОПА преди 5 години
ЗАЩО НЯМАХ ТОПЛА ВОДА И ПАРНО ТАЗИ СУТРИН, ИЗPОДИ?!?!?!?!?!
17
3
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
като няма въздух за дишане, дишайте лепиоло!
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тоя билет се увеличи и мръсотията в МАСОВИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ. Стана по претъпкан и по смрадлив. Возат се и постояно контрольорки. Нямат ли си семейство та висът вътре като дежурни.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да си поеме отговорността и да се лиши от въздух.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая женица е уникално глупава.И какво като има зелен билет след като чакаш един автобус по 20-30 минути а като дойдев толкова натъпкан,че чак може да ти прилошее!! В пиковите часове е градския ни транспорт прилича на този в Индия.Тая вместо да краде с приятелчетата си от обществени поръчки да направи нещо за тая община бе.Ама то в ясно да си ходи... а и как все я преизбират след като не е ясно кой точно гласува за нея
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак лъже тази...
12
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 лев за цялата мрежа, за цял ден и пак недоволни... Ако искате и да ви раздават пари и по една бира с мезе на вратите, като се качвате, а!?
11
10
 
5
 
! Отговори
МашИниста преди 5 години
Всички държавни проблеми, идват от София и нейните столичани. Процесите са последствени, и безвъзвратни за България!
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На никой не му пука за нашето здраве. Напротив- държавата няма сметка от дълголетници. От нас се изка да внасяме осигуровки и като наближи време за пенсия да гушваме букета. Така ще се върже бюджета на нои
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смяна на системата и конституцията и да пише, че не трябва да има мръсен въздух и Русия да завземе България! И лятото поне 7 месеца, да се вразуми Фандъкова. Мн проста жена. какво и пречи да го направи? Само и само да тормози хората...