Решено: Барбалов замества Крусев до края на мандата!

Паргов настоя, че Барбалов се превръща в многоръкия Шива
Обновена: 6 дек 2018 12:53 | 6 дек 2018 12:15,
38
Решено: Барбалов замества Крусев до края на мандата!
Снимка: Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви на днешното заседание на столичните общинари, че Дончо Барбалов, който е заместник-кметът по направление "Финанси и стопанска дейност" поема транспорта и строителството от подалия остака Евгени Крусев.

"Той съвсем добре може да се справи с тази задача", настоя тя пред общинарите, на които не пропусна да отчете дейността по вече бившето направление на Крусев.

"Политиките в сферата на транспорта в последните години доведоха до 172 нови автобуса, екологични; първите 20 електробса, които ще пуснем следващата седмица. Догодина 90% от автобусите на София ще са нови. Очакваме 13 нови трамвая. До края на годината ще пуснем нова тролейбусна линия, която свързва "Манастирски ливади", "Лозенец", "Центъра" и "Люлин"; въведохме нощен градски транспорт; изградихме обособени трасета и други. Това са мерки, които променят София", уточни тя.

По думите й не всичко обаче е минавало гладко: "Имали сме много проблеми и продължаваме да имаме много проблеми. Лепенето на етикети върху направеното не правят чест на никого. Затова благодаря на г-н Крусев за енергията, с която работеше и затова, че постъпи достойно и мъжки при възникнал проблем".

Според нея Прокуратурата ще продвери действитята на всички, участвали в процеса по ремонта на ул. "Граф Игнатиев", а вложеният материал отговаря на всички стандарти за качество.

"По договор плащаме само това, което е вложено. Ремонтът на "Графа" причини огромни проблеми, но мисля, че никой от вас не е забравил, че "Граф Игнатиев" беше лунен пейзаж с ориенталски привкус. Аз нося отговорност за решението за този ремонт, но стърчащите релси, дупките, кашоните и сергиите повече няма да бъдат лицето на София", заяви още Фандъкова.

Кметицата се извини за мръсния въздух през последните дни: "Безпорно в зимните месеци имаме проблем с ФПЧ. Чрез мярката "зелен билет" Общината търпи серизони загуби. Всичко е свързано със средства, няма безплатен обяд. Мерките, които са приети са свързани с бюджета на Общината и цената се плаща от данъкоплатците - до 200 000 лева на ден".

Самият Дончо Барбалов заяви, че първата му задача като отговорник за транспорта в столицата ще бъде пускането на движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев".

По думите му работата е много, но общината има добри екипи. Той уточни, че трябва да се подготви и бюджета за 2019 година.

Барбалов заяви, че още днес отива на "Графа" да направи проверка, да види до къде са го докарали и какво ще се прави от тук нататък.

Лидерът на общинската опозиция БСП-София Калоян Паргов заяви, че отговорността, която се носи за всяко действие и бездействие във всяка община, се носи от първо лице ед.ч., от кмета на общината.

"Дори и да се превъзложи на някой зам.-кмет да се изпълняват дадени функции, първостепенния разпоредител (кмета) в случая г-жа Фандъкова, не се освобождава от отговорсност", обясни той.

"Ние винаги сме подкрепяли ефективни политики, които решават проблемите, но големият проблем на София е контролът е отговорността. Тя трябва да се носи от кмета на Общината и да я покаже, не криейки се зад една или друга пешка, която давайки шах бива заменена от друга. Г-н Барбалов държи в едната ръка пари, в другата болница, в третата трамвайче. Надявам се, че г-жа Фандъкова последната година от мандата ще постъпи мъжки и ще поеме ресора "Транспорт", допълни още лидерът на градските социалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
ДОЛУ МЪРШИТЕ преди 5 години
Долу БСП! Долу мършите! Ай сиктор, писна ни да ви търпим
27
0
 
0
 
! Отговори
Малечка преди 5 години
Да слиза Радев от стола на президента! Комунист да е президент - това е престъпление
26
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Против БСП съм, против *** гадната зла *** и против Радев!
25
0
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 5 години
Писна ми от комунистите и техните простотии! Кой ще им потърси най-после отговорност?!
24
0
 
0
 
! Отговори
Мирчето преди 5 години
Айде стига с този комунизъм! Радев да слиза от президентския стол, а Корнелия да влиза в панделата
23
0
 
0
 
! Отговори
Алтавия преди 5 години
Скапани комунисти - само това мога да кажа! Радев долу, БСП - също
22
0
 
0
 
! Отговори
Пимпо преди 5 години
Писна ми от тоя комунизъм и от тия БСП, които подклаждат напрежение сред народа! Айде сиктир мръсни комунисти
21
0
 
0
 
! Отговори
Ами преди 5 години
БСП - долу, президентът Радев, който също е долен комунист, - също долу
20
0
 
0
 
! Отговори
Мацуи преди 5 години
Всичко това е много несериозно - ремонтът е супер, но БСП са гадове и плащаха на разни плъхове да протестират
19
0
 
0
 
! Отговори
Дебеликса преди 5 години
*** подклаждаше напрежението около ремонта, иначе всичко щеше да си мине без условнения
18
0
 
0
 
! Отговори
Насо преди 5 години
Мога само да кажа, че комунистите са най-големите гадове евър и заради тях стават всичко ти скандали
17
0
 
1
 
! Отговори
Графа преди 5 години
Дончо и Данка. Цвета на столицата.
16
0
 
1
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Добре де ама защо псувате Кметицата?*** такава невиждана красота! *** тя е красивата Фандъкова! Как може така?Тя нама конкуренция в столична община. И така незаслужено да я обиждате , направо си е нахално и глупаво.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са се вкопчили като пиявици във властта и няма да се дадат така лесно. Продължават на черното да казват бяло, вижте само Фандъкова и Цачева
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близо две години Петя Първанова симулира дейност и строга взискателност към подчинените, като разчита на приятелски връзки с Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера и бивш министър на вътрешните работи. Интелектуалният и политически титан Цветан Цветанов също е сред крепителите на рухващата кариера на преводачката от немски.През последното полугодие Първанова скъса нервите на управляващите, като неспирно си търсеше посланическо място в чужбина, но и така не я огря от Външно министерство. Възможно е да я огрее прокурорска проверка след одит, извършен от Сметната палат
13
1
 
6
 
! Отговори
Софиянци къде сте преди 5 години
Щом сме се докарали дотам че Йорданка и Дончо ще ни оправят града спукана ни е работата да ви кажа. То си е чисто опраскване.
12
1
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
А дали не ти идва на акъла, че другарката май е бита карта отвсякъде, и най-вероятно гербавия кандидат ще е въпросният зам. кмет по всичко? Ще се изредят какви ли не успехи има, каква биография и т.н., а Фандъчката ще опере пешкира кат Фидоска, ще се прибере у Самоков да върти някакъв дребен бизнес с големи приходи и те така.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравеопазване, финанси, транспорт - много талантливи хора, ей... Липсата на кадри отново е проблем на мениджмънта = Фандупкова. Ставай и си тръгвай, другарко. Видя се, че не можеш. Да идва друг.
10
2
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ми щом е могло досега без такъв човек - Крусев що е земал заплата.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вива мултикадрите ! Втасването на раята продължава на ново ниво.