Борисов: Създаваме Държавна агенция за пътна безопасност

Тя ще предлага мерки и решения за края на войната на пътя
47
Борисов: Създаваме Държавна агенция за пътна безопасност
Снимка: БТА

Между 11 институции е споделена отговорността за движението по пътищата в момента, а няма координиращ механизъм между тях, обясни премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол.

За да се сложи край на тази практика кабинетът се готви да създаде Държавна агенция за пътна безопасност.

"Тя е на етап обществено обсъждане, надявам се скоро да имаме добър проект и агенцията да обедини всички функции", допълни Борисов.

Държавната агенция за пътна безопасност ще е към администрацията на Министерския съвет.

Тя ще разработва, координира и контролира провеждането на политиката по пътна безопасност в България, като се предвижда да поеме част от контролните функции на различните институции, между които е споделена отговорността за пътната безопасност към настоящия момент.

Агенцията ще предлага мерки и решения за повишаване на пътната безопасност.

Отделно е приета и Национална стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата за периода 2011-2020 г.

Тя предвижда значително намаляване на броя на загиналите и ранените при пътнотранспортни произшествия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък за три мандата веднъж не създаде нещо от което да се печели, а не само да се наливат пари в администрация. Която после ще гласува за него, за да не си изгуби работата.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агенция до Агенция.Да се чувства изобилието.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗа това администрацията расте. Закриват отдел или сектор в м-во и откриват цяла агенция! После МО и МВР виновни за растежа на администрация. А тези министерства са свити до минимум. Едното около 25 хил., другото го гони. От 2009 година на сам МВР се е стопило сигурно с повече от 20хил. души!
19
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено при ГЕРБ се прави нещо за безопасността, докато БСП докато бяха на власт нищо не направиха по този въпрос. Явно не са имали време от крадене.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко са вече агенциите в България - то от агенции и агенти не моеш се разминеш вече.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
върховен цинизъм
16
0
 
34
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Още хора на Герб че идат избори
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Каква пътна безопаснБих казал, че просто се опитват да отслабят Русия, като унищожават останалите славянски., православни държави една по една. Берлински конгрес - Англия - "Обявяваме се против голяма и силна славянска държава на Балканите"
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Десет години вече ГЕРБ създват само излишна държавна администрация - така се печелят избори, а приказките за съкращаването и предизборно с които дойдоха на власт отдавна са забравени и беха популистки. Кой ще храни тази администрация - новите данъци и глоби на гърба на едва кретащият народ.
13
0
 
20
 
! Отговори
разсипия преди 5 години
Разходите на хората през данъци и удръжки се качват, покупателната способност намалява, благодарение на подобни мерки - създаване на службички за наши хора.Явно докато не стигне 1млн души администрацията като в Гърция няма да се спрат,все пак чиновниците са им е най-верният избирател.Накрая ще остане само администрация, политици, олигарси и бедняци
12
1
 
24
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Откриваме работни места за верните до ГРОБ некадърници....
11
2
 
13
 
! Отговори
затвор за Борисов преди 5 години
ОХраната на Европа предлага до 100 000 години затвор за Борисов и други нагли престъпници провеждащи ликвидация на БЪлгарския народ вкл чрез ограбване на десетки милиарди годишно и прането им през доказано престъпни министерства и ведомства и обекти по корупционни Оперативни програми и европроекти,
10
1
 
20
 
! Отговори
ЗА НАШИТЕ ХОРА преди 5 години
трябва да намерим места след закриването на няколко агенции заради ТОТАЛНА КОРУПЦИЯ
9
0
 
26
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
таман мислех че днеска нема нов данък а те ти още хрантутници ами земете ги закрийте тези 11 институций и направете една ама работеща
8
1
 
23
 
! Отговори
f-e-h преди 5 години
Оправете пътищата първо и увеличете заплатите, за да може хората да карат нови коли, а не "нови на старо" и тогава измисляйте нови агенции!
7
1
 
19
 
! Отговори
Докога преди 5 години
Населението е под 7млн те нова агенция с нов щат ще ми правят.В 21век вместо да намалява администрацията се увеличава.Ще стане като в Гърция.Цяло министерство на транспорта има с какво реално се занимават, БДЖ-то от години е в дългове?За всеки роднина ли ще се открива работно място?
6
0
 
16
 
! Отговори
КАТ КАКВО ПРАВИ преди 5 години
досега или ПРЕЛИВАНЕ от ПУСТО в ПРАЗНО
5
1
 
19
 
! Отговори
Ликвидация на КАТ преди 5 години
в момента за всички катастрофи по пътищата основна вина имат наглите корумпирани служители на КАТ<колана МВР и кат на пътя е предвесник на смърт .Терористите чрез КАТ принудиха милиони водачи на МПС да увреждат тежко и завинаги България и Европа с включени фарове денем вкл против мъгла в ясно време и с налепени холограмни оръжия..Пишат зверски незаконни актове милиони водачи на постоянно следене и прецакване през лични документи с вградени терористични техники
4
2
 
17
 
! Отговори
Този преди 5 години
Ше да е много мъдър
3
3
 
25
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Тази агенция да не я измислиха специално за Свинетката, та да стане пак шефче :)