Успокойте се, няма страшно... ОмбудсМая не мисли да кметува, засега

Може някога да реша да се кандидатирам за нещо, поясни тя
7 дек 2018 10:45,
53
Успокойте се, няма страшно... ОмбудсМая не мисли да кметува, засега
Снимка: архив "Булфото"

Омбудсманът Мая Манолова към този момент не желае да се впуска в битката на имената, които ще се борят да бъдат номинирани от една или друга политическа формация за кмет на София на местните избори догодина.

Преди дни от столичната организация на червените обявиха, че обсъждат няколко имена за столицата, сред тях и това на омбудсмана. Днес обаче Манолова каза, че си харесва сегашната работа.

Още по темата

"Да работя за каузи, които са важни за хората, да печелим заедно победи е несравнимо усещане. Имам огромната привилегия да съм човекът, който защитава гражданите. Може някога да реша да се кандидатирам за нещо, успокойте се, няма страшно", настоя тя.

Манолова смята, че е спечелила победа в битката за Закона за личната помощ. Тя призна колко трудно е било да убеди институциите, депутатите, различните партии колко важен е законът за хората с най-тежки увреждания.

"Протести, контрапротести, палатков лагер, блокади, оставки, обиди и наистина вчера единодушно парламентът прие закона за личната помощ. Ако се върнем малко назад, това изглеждаше немислимо", отбеляза омбудсманът пред БНТ.

"Битката на майките с палатките и тази изстрадана победа трябва да са обеца на ухото за властимащите и всеки политик - хората трябва да бъдат слушани и чути", подчерта Манолова.

Тя припомни, че Законът за личната помощ бе приет без една стотинка допълнителен ресурс.

"Ние освен че реализирахме една надежда на майките на деца с увреждания, показахме и как може да започне реформата, как, борейки се за собствената си кауза на своето дете, ти можеш да започнеш реформата на системата", коментира омбудсманът.

И подчерта, че това е огромен успех - законът да бъде гласуван единодушно.

Мая Манолова каза, че в момента заетите в социалната сфера получават изключително ниски възнаграждения.

"Предизвикателството е пред социалния министър да убеди правителството, че хората в социалния сектор имат право на справедливо заплащане", коментира тя.

Битката за решенията на ТЕЛК-овете - Манолова отбеляза, че са се потвърдили нейните притеснения от начина, по който тръгва тази реформа - изцяло на гърба на хората с увреждания.

Омбудсманът допълни, че очаква подкрепа за Закона за частния фалит, както и за дейността на колекторските фирми, тези за бърз кредит и банките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До ех,Митев Всъщност ве съм млад. На 58 г. дъм и мога да виждам и да си правя изводи. За мен Манолова и повече пара в свирката. А, и не съм гласувал нито за ГЕРБ , нито за БСП.
43
3
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Ако Боко тогава не си бе дал благословията и днес тая селячка щеше да си остане пълна и проста дУпетатка от БСПьето!
42
2
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Мая кречеталото ли кмет?Кметската работа не е пледоария при разтрогване на брак ,при бракоразводно дело между двама души.Отговорността е за милион софиянци и много,много текущи проблеми.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социологическото проучване показва,че Мая няма да бъде избрана за кмет,хората не я харесват.Разумно решение,че няма да се кандидатира !Ромите казват "Аз ти казвам недей идва,ти пак ела".
40
0
 
6
 
! Отговори
granik преди 5 години
Парадоксът е ,че през деня госпожата защитава народа, а вечер си ляга в леглото на бившия министър Ангел Найденов. Защо тя разруши едно семейство и защо не си потърси мъж от народа, а избра министър ? Нали защитава народа от властта и решенията точно на такива като партньора си бай Ангел.
39
0
 
3
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
Това лапацало не може да свърши работа и за пет пари.Да бъдеш кмет на голям град е работа трудна и отговорна.И се работи здраво, няма как да се скатаваш като в парламента.Колкото и недоволни да сме от Фандъкова, Тотев или Портних, те са принудени от естеството на работата си да бачкат здраво и ежедневно.А Мая за това не става, дай й на нея приказки, колкото повече и колкото по-празни, толкова по-добре
38
1
 
3
 
! Отговори
saki преди 5 години
Тази направи институцията смешна. При предшественика и Гиньо Ганев беше по поносимо. Сега крякаща лелка ,със селски акцент и визия.
37
4
 
6
 
! Отговори
Maks преди 5 години
Не можех да я понасям, когато беше в парламента и беше част от БСП. След като се разболя ( онкологично заболяване ) и след като успешно се пребори с него, тя се промени напълно, започна да работи за решаването на проблемите на хората. Тази промяна е ФАКТ и за това пожелавам на всички политици, без изключение да преминат през такъв катарзис за да запознат да работят за КАУЗИ ! За момента тя се справя с това което върши и го върши изключително добре. Не думите са важни, а действията !
36
2
 
7
 
! Отговори
ех,Митев преди 5 години
Другите омбудсмани не получаваха ли заплати бе,гербер млад,а вече с промито мозъче.Хората не им запомниха имената даже-толкова се бяха снишили и не свършиха никаква работа.Взехте и колата,спрете и парното във влаковете да и е студено.И пак ще си върши работата защото да си човек не зависи от коя партия си.
35
6
 
2
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Все ми е тая дали ще се кандидатира. Едва ли ще я изберат, а ще трябва да напусне сладичкото място на "омбудсман". Получава си заплатица ( и то не малка), вее байрака и се прави на велика. Лесно е да даваш акъл. ( За разлика от парите може да го раздаваш без да го имаш!)
34
5
 
3
 
! Отговори
Кметката преди 5 години
Мая - кмет на Костинброд. Бюреков - заместник кмет.
33
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До тежко е бреметотежко е твоето бреме което влачиш,болник!
32
0
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Да бе кмет. По-скоро я гласят за премиер. Само трябва да видим дали ще си прави собствена партия или пак от БСП. Рейтинга който има няма да го оставят така.
31
15
 
7
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Мая Костинбродската или още сестра Галева, ще стане кмет но на Дупница, тая *** лъжлива.
30
2
 
19
 
! Отговори
Да не е гладен вълк? преди 5 години
Що за заглавие, журналисти? ,, Успокойте се, няма, страшно.Добавете и ,, Няма да ви ухапе."Мая Манолова да не е някакъв гладен вълк, че да изяде калинките на ГЕРБ? Какво толкова треперят??Лично за мен е доста интелигентна жена.Преценила е, че някои хора постоянно ще я плюят и затова не иска да става кмет.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмет ще е капан за нея щото ще спечели лесно, особено срещу учителката мила, но Общинския съвет ще е по- скоро герберски и ще си скъса нервите от разни схеми и зависимости.
28
11
 
3
 
! Отговори
тежко е бремето преди 5 години
Пролетта на 2013 Мая я жертваха от московската централа да стане юда на нашето време.По някаква причина Москва реши че тя трябва да бъде пожертвана.Тя е бита карта не само в очите на българите.
27
0
 
6
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Жалко !
26
9
 
21
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Разбира се , че Мая Манолова , юрист , омбусман , политик със сърце е много по-подходяща от герберската даскалица , тая свита и кротка душица Фандъкова!Но Бойко Борисов такива ги избира , от герберския дол за дренки - да са по-прости от него самия!
25
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунисти ли са, капиталисти ли са, не ги знам, ама са се побъркали на тема избори. Много са изгладнели и вътре в партията им ще се самоизядат. А за самата ОмбудсМая - голям популист е!