Успокойте се, няма страшно... ОмбудсМая не мисли да кметува, засега

Може някога да реша да се кандидатирам за нещо, поясни тя
7 дек 2018 10:45,
53
Успокойте се, няма страшно... ОмбудсМая не мисли да кметува, засега
Снимка: архив "Булфото"

Омбудсманът Мая Манолова към този момент не желае да се впуска в битката на имената, които ще се борят да бъдат номинирани от една или друга политическа формация за кмет на София на местните избори догодина.

Преди дни от столичната организация на червените обявиха, че обсъждат няколко имена за столицата, сред тях и това на омбудсмана. Днес обаче Манолова каза, че си харесва сегашната работа.

Още по темата

"Да работя за каузи, които са важни за хората, да печелим заедно победи е несравнимо усещане. Имам огромната привилегия да съм човекът, който защитава гражданите. Може някога да реша да се кандидатирам за нещо, успокойте се, няма страшно", настоя тя.

Манолова смята, че е спечелила победа в битката за Закона за личната помощ. Тя призна колко трудно е било да убеди институциите, депутатите, различните партии колко важен е законът за хората с най-тежки увреждания.

"Протести, контрапротести, палатков лагер, блокади, оставки, обиди и наистина вчера единодушно парламентът прие закона за личната помощ. Ако се върнем малко назад, това изглеждаше немислимо", отбеляза омбудсманът пред БНТ.

"Битката на майките с палатките и тази изстрадана победа трябва да са обеца на ухото за властимащите и всеки политик - хората трябва да бъдат слушани и чути", подчерта Манолова.

Тя припомни, че Законът за личната помощ бе приет без една стотинка допълнителен ресурс.

"Ние освен че реализирахме една надежда на майките на деца с увреждания, показахме и как може да започне реформата, как, борейки се за собствената си кауза на своето дете, ти можеш да започнеш реформата на системата", коментира омбудсманът.

И подчерта, че това е огромен успех - законът да бъде гласуван единодушно.

Мая Манолова каза, че в момента заетите в социалната сфера получават изключително ниски възнаграждения.

"Предизвикателството е пред социалния министър да убеди правителството, че хората в социалния сектор имат право на справедливо заплащане", коментира тя.

Битката за решенията на ТЕЛК-овете - Манолова отбеляза, че са се потвърдили нейните притеснения от начина, по който тръгва тази реформа - изцяло на гърба на хората с увреждания.

Омбудсманът допълни, че очаква подкрепа за Закона за частния фалит, както и за дейността на колекторските фирми, тези за бърз кредит и банките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
много поздрави госпожо МАНОЛОВА за решението ВИ което е абсолютно точно и правилно,желая ВИ да продължавате по същия начин а именно да служите и защитавате БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ,те имат нужда от ВАС.
23
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
М.Манолова ще бъде един добър кмет на София,защото е независима от сини и червени.Има характер и не би позволила да и се месят в работата,за разлика от послушната Фъндъкова,която е кукла на конци и нищо не зависи от нея.
22
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя комунистка няма никакви шансове в един град, на село може.
21
5
 
5
 
! Отговори
Тодор преди 5 години
Не мога да съм спокоен, не мога.Вярвам и толкова, колкото и на всички останали омазали се до ушите в л**** от политически интрижки. Костинброд!( за неразбралите, не вярвам и на Герберските ненаяли се алчни твари)
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За София отива кметът да е учен физик, химик или биолог. Добър избор би бил заекът Спас от комикса "Просто Спас", макар че той специлно по-добре да ни е направо премиер.
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то за това е цялата червена офанзива по ГЕРБ и кметството, заради местните избори догодина. Само, че няма да стане.
18
13
 
18
 
! Отговори
i'm преди 5 години
Мая Манолова е по-подходяща за кмет, защото има характер и ще се справи с всички фирми и фирмички изпълнители по различните обществените поръчки. Фандъкова е просто една добродушна женица.
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се кандидатира ама ще и намерят едни пари в багажника
16
16
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
БСП-то тая я прати у девета глуха ...Бита карта е !!!
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнахте да заличавате коментарите. Мая се съюзи с майките, тиражира се, че ще правят партия. Слави е с тях. Защо се крие това инфо?
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Е, нали ще си осигури финансиране от социалната система? Парите за хората с увреждания ще отиват в НПО, дневни центрове и разни организации, с които Мая е в симбиоза. Сега и ТЕЛК ще атакуват, да придърпат парички и оттам.
13
16
 
10
 
! Отговори
благодарим преди 5 години
София си отдъхна от БСП през последните години.Трябва работа, а не приказки.Затова да си стои там и да не се бърка в управлението на столицата.
12
1
 
13
 
! Отговори
Рио преди 5 години
Не кълнете децата на богатите, защото клетвите се връщат и удрят там където най-боли. Християни сме. Вместо клетви протестирайте и се борете за правата сиНо, със седене и плюене нищо не се постига
11
6
 
10
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Ний кога вечер не можем да заспиме си броим овци бе...броим до 2-3 и пак отначало, та да ни се приспи...а пък г-жата Мая брои глупците дето и вярват - хиляди, та и повече и пак не може да заспи...много и е друдна работата бе
10
8
 
16
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Вечно ще се намери някой, който да мисли за политика и далавери. Мая ще се справи много по-добре от даскалката, защото е юрист и поне законите знае. Тя сложи тавана на съдебните частни изпълнители, направи опит да промени бързите производства в съда,с които банки, ТЕЦ, вода ни цакатОценка не по партийна принадлежност, а по свършена работа трябва да се прави. Иначе все едни ще ни управляват
9
7
 
16
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Ти щото си от ГЕРБ,затова си много културен.Ама той падишаха добре ви го каза "аз съм *** и вие сте прости,затова се реазбираме".Коментара е излишен.
8
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2. Това че е добър омбудсман изобщо не означава, че ще е добър кмет. Нещата са много различни.
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ОмбудсМая, а сестра Галева.
6
18
 
4
 
! Отговори
Корчо преди 5 години
Здравейте преди малко сгазих детето на богаташ ! Беше ми кеф и ви съветвам убиеайте богатите и децата им ,просто ги колете с невиждана ярост ! Те трябва да умрат !
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Права е жената.Ако не си кмет на ГЕРБ,няма далавера.За какво да се кандидатира?Само да бере ядове.