Успокойте се, няма страшно... ОмбудсМая не мисли да кметува, засега

Може някога да реша да се кандидатирам за нещо, поясни тя
7 дек 2018 10:45,
53
Успокойте се, няма страшно... ОмбудсМая не мисли да кметува, засега
Снимка: архив "Булфото"

Омбудсманът Мая Манолова към този момент не желае да се впуска в битката на имената, които ще се борят да бъдат номинирани от една или друга политическа формация за кмет на София на местните избори догодина.

Преди дни от столичната организация на червените обявиха, че обсъждат няколко имена за столицата, сред тях и това на омбудсмана. Днес обаче Манолова каза, че си харесва сегашната работа.

Още по темата

"Да работя за каузи, които са важни за хората, да печелим заедно победи е несравнимо усещане. Имам огромната привилегия да съм човекът, който защитава гражданите. Може някога да реша да се кандидатирам за нещо, успокойте се, няма страшно", настоя тя.

Манолова смята, че е спечелила победа в битката за Закона за личната помощ. Тя призна колко трудно е било да убеди институциите, депутатите, различните партии колко важен е законът за хората с най-тежки увреждания.

"Протести, контрапротести, палатков лагер, блокади, оставки, обиди и наистина вчера единодушно парламентът прие закона за личната помощ. Ако се върнем малко назад, това изглеждаше немислимо", отбеляза омбудсманът пред БНТ.

"Битката на майките с палатките и тази изстрадана победа трябва да са обеца на ухото за властимащите и всеки политик - хората трябва да бъдат слушани и чути", подчерта Манолова.

Тя припомни, че Законът за личната помощ бе приет без една стотинка допълнителен ресурс.

"Ние освен че реализирахме една надежда на майките на деца с увреждания, показахме и как може да започне реформата, как, борейки се за собствената си кауза на своето дете, ти можеш да започнеш реформата на системата", коментира омбудсманът.

И подчерта, че това е огромен успех - законът да бъде гласуван единодушно.

Мая Манолова каза, че в момента заетите в социалната сфера получават изключително ниски възнаграждения.

"Предизвикателството е пред социалния министър да убеди правителството, че хората в социалния сектор имат право на справедливо заплащане", коментира тя.

Битката за решенията на ТЕЛК-овете - Манолова отбеляза, че са се потвърдили нейните притеснения от начина, по който тръгва тази реформа - изцяло на гърба на хората с увреждания.

Омбудсманът допълни, че очаква подкрепа за Закона за частния фалит, както и за дейността на колекторските фирми, тези за бърз кредит и банките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
11
 
! Отговори
Ми така си е преди 5 години
Червената мома се фантазира за президент.То затова е целия бесен популизъм и ПР. То имаше една мераклийка за Майка на нацията, що и това да не се кандидатира.
3
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП никога няма да има кмет на София. Тук все пак живеят доста културни хора.
2
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
според мен става много повече за кмет от назаначената от Б.Борисов невзрачна фанъдъкова...а и се доказа като добър обдусман...
1
11
 
15
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Сега Мая ме кефи, намери си мястото... а преди, когато беше "червено острие" не можех да я понасям!