Творчески работилници с кауза: Да помогнем на възрастните!

250 души се събраха в Софтуерния университет, за да помогнат на 7 дома за възрастни
Обновена: 10 дек 2018 12:53 | 10 дек 2018 12:53,
2

Благотворителни инициативи има по всяко време на годината, но сякаш непосредствено преди коледните празници хората са по-готови да отворят сърцата си и да протегнат ръка.

Само две седмици преди Рождество над 250 души се събраха в Софтуерния университет, за да помогнат на 7 дома за възрастни. Идеята е да се помага с дълготрайни активи - средства, които се събират чрез продажбата на сътворенията от работилниците и се закупуват директно неща, необходими за домовете.

Затова в сградата на СофтУни бяха отворени няколко работилници – за плетене, изработване на бижута, ръчно направени картички и сапуни и изплетени шалове.

Георги Малчев от Xplora сподели в студиото на "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR, че всички 200 души от тези 7 дома, са получили индивидуално опаковани подаръци, чашки с лакомства и лично надписани картички от всеки от участващите в работилницата. Всеки, който иска да подкрепи каузата, може да си направи заявка за коледен сувенир или картичка и да дари парите на "Един процент промяна".

"Нашата идея е, ако можем да го правим по-често, всеки месец може би ще е сложно - чисто оргазационно, но 3 или 4 пъти в годината съвсем спокойно може да се случва. Коледа е хубав повод да направилм работилница", сподели пък Ваня Ананиева от инициативата „Предай нататък“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Хубава идея,дано много други вземат пример от вас!