Политическите битки плениха ли строителите?

Протестиращите пожелаха да не ги месят в предизборни атаки
Обновена: 12 дек 2018 21:46 | 12 дек 2018 21:37, Петя Славова
10

Представители на строителния бизнес излязоха на протест с машините си и строителна техника, която беше разположена на булевард "Цариградско шосе" в София. Те определиха всичко това като знак на мирна демонстрация и настояха да не бъдат намесвани в в предизборни и политически битки и постоянните обвинения в корупция и некачествено строителство да спрат.
Още по темата

"Днешният ден е прецедент в политическата история - едрият капитал в стачка срещу опозицията", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с протеста на строителите. Тя заяви, че днешният ден показва срастването на власт и капитал. Говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева посочи, че искането на левицата е само за проверка на качеството на българските магистрали в независима европейска лаборатория.

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски пък коментира в студиото на "Денят ON AIR", че атаките на социалистите са стигнали своя пик с оплюването на бизнеса.

"Срастване на капитал и държава няма как да стане, защото днес държавата се представлява от едни, утре от други хора. Капиталът им собствени правила", заяви той.

Според Гърневски работата на държавата, централната и месната власт е да създава условия за бизнес, а не да прави бизнес и подчерта, че ако това стане, след това именно индустрията ще помогне за останалото развитие.

"Една държава, която няма развита инфраструктура, няма как да разчита на развитие", категоричен беше още народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Според Спас Гърневски именно това правят управляващите и не случайно вече има и протести за строителство на пътища и магистрали, въпреки че преди време опозицията атакуваше с думите: "Асфалт не се яде".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анти-строител преди 5 години
Българските строители са сред най-некадърните в целия ЕС и вече никъде не ги искат, защото не могат една права стена да иззидат. За пътищата да не говорим, видяхме ги. Много хубаво, че ги подпукаха с проверки и ги осмяха в социланите мрежи, а те се обидиха. За мен пък нашите строители са обида за българското общество - 90% са пияници, неграмотни, необразовани, мърлячи, не стават за нищо, а с претенции. Да умират.
7
0
 
6
 
! Отговори
DP преди 5 години
Какъв им е проблема да ги проверяват щом казват,че всичко е точно?А дали е така или само си разпределяме едни пари за несвършена работа?
6
0
 
8
 
! Отговори
Безсрамници мръсни! преди 5 години
Това бяха фирмите приближени да Борисов.Доказателствата за некадърна работа са навсякъде около нас където са пипали тия некадърници.Обидени били.И ние сме обидени,че те крадат милиони от нашите пари.А Фандъкова вместо да се засрами и да се скрие се разнася по студията и лъже.Кой им разреши тия манифестации.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно защо тия строители не излязоха на протест след трагедията в Своге? Нали точно от там тръгнаха исканията за проверка на пътната мрежа
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос до МВР , тези с тежките машини получиха ли актове или те са от правилните протестиращи ? :)
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше манифестация като пред Ким Чен Ун.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строителите бяха "пленени" от работодателите си и въвлечени в безпрецедентен "протест"!Показаха си фадромите, но не казаха доволни ли са от условията на труд, от заплатите си. Запомнете днешния ден, защото скоро може да излязат сами и да кажат онова, което днес премълчаха! Тогава няма да им повярвам!
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тежки социалист-капиталисти, в лицето на Нинова, "осветяват" виждане относно едрия капитал и държавата!Видни врагове на ГЕРБ, по-специално на Борисов, каквато е Йончева, наивно отправят "искане" към европейски експерти "само" да извършат експертизи на всичко построено при Борисов! Безплатно ли? Не става ясно! Може би тя или богаташите от нейната партийка ще покрият разноските на чуждоземните експерти! Ами-и! Вярвайте! Както винаги, очаква "народът" да поеме масрафа!