Снегопочистваща машина се обърна край Кюстендилско

Няма бедстващи населени места и хора, както и затрупани коли
16 дек 2018 18:16, Петя Славова
3
Снегопочистваща машина се обърна край Кюстендилско
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снегопочистваща машина се е преобърнала в района на местността Черна нива, Кюстендилско, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Движението по пътя Кюстендил-Дупница е затворено. Препоръчителен маршрут за пътуващите - през Конявската планина. Там пътят е проходим при зимни условия.

Планираният в утрешния ден допълнителен оглед на местопроизшествието, станало на пътя Своге-Нови Искър, се отлага поради влошените метеорологични условия.  Гражданите ще бъдат информирани своевременно за определена следваща дата на провеждането на следствения експеримент.

Усложнена е пътната обстановка в Кюстендилска област, заради обилния снеговалеж. Има непроходими пътища от втори и трети клас, заради паднали дървета, казаха от Областното пътно управление.  Над 50 са закъсалите автомобили по направлението Кюстендил - Дупница, в района на местността Черна нива, заради аварирал снегорин. Очаква се да бъдат изпратени почистващи машини от Дупница, за да продължи почистването на пътя в този участък.

По пътя Кюстендил - София, в района на Конявската планина е аварирал автобус, но пътниците вече са извозени. Пътят не е затворен. Остава ограничението за товарни автомобили над 12 тона по пътя за ГКПП "Гюешево".
В Кюстендил основните пътни артерии са почистени. На територията на областта работят общо 20 снегопочистващи машини.

От Областното пътно управление призовават водачите, ако може да отложат пътуването си, да го направят, но да не тръгват на път неподготвени за условията навън.

До 20 см на места, предимно в общините Брезник и Трън, е достигнала снежната покривка в Пернишка област, съобщи пресцентърът на областната администрация. В същите общини има проблем със спиране на електричеството. Работи се по отстраняване на авариите.

Няма бедстващи населени места и хора, както и затрупани автомобили. Регионът се почиства от 54 машини.
От Центъра за спешна медицинска помощ съобщават за затруднен достъп на линейки по определени стръмни улици в община Перник - кв. "Рудничар" и района над автогарата.

В община Перник работят 17 снегорини, от тях 12 са по четвъртокласната пътна мрежа. Общественият транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути, пътищата са проходими при зимни условия.

Във връзка с валежите от сняг в София започнаха обработки със смеси срещу заледяване. На терен са над 160 снегопочистващи машини, съобщиха от Столичната община.

В момента се обработват общински пътища в районите "Панчарево", "Нови Искър", "Овча купел", "Кремиковци" и Банкя.

Обработват се и опасни и стръмни участъци, улици и булеварди, по които се движи градски транспорт. Общественият транспорт към момента се движи навсякъде по обичайните си маршрути. От Общината напомнят на шофьорите да използват автомобилите си само добре оборудвани за движение при зимни условия и да шофират внимателно. Очаква се снеговалежите да продължат през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Зимата ни изненада. А никой не лови снежинките, още във въздуха.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не думай.
1
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Като гледам полянката покрай пътя, то много сняг паднал. Брейййй.