Трамваи (10, 12 и 18) по "Графа" вече потракват – безшумно!

По цялото трасе са поставени постоянни и временни ограничители
Обновена: 20 дек 2018 16:07 | 20 дек 2018 14:15,
76

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трамваите по "Графа" тръгнаха от тази сутрин. Улицата, по която ремонтните работи продължават, става първата в София със споделено движение на пешеходци и обществен транспорт, похвалиха се от Общината.

Още по темата

Вече са монтирани новите информационни табла на спирките, които показват движението на трамваите с номера 10, 12 и 18.

По цялото трасе на улицата са поставени постоянни и временни ограничители, които указват габаритите на трамвайните мотриси, а водачите на трамваите са инструктирани да се движат по "Граф Игнатиев" с повишено внимание и ниска скорост.

Центърът за градска мобилност започва кампания, с която да информира гражданите, че трамваите отново се движат по "Граф Игнатиев" и е нужно повече внимание от страна на пешеходците.

"Към настоящия момент няма сигнали за никакви проблеми по трамвайното трасе на ул. "Граф Игнатиев". Знаете огромното желание на Столична община час по-скоро този трамвай да бъде пуснат в движение, така че всичко е изпълнено с необходимото качество", обясни общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

"Трамвайната линия на ул. "Граф Игнатиев" се пусна след поредното питане и предложение от БСП преди 1 месец към г-н Крусев да каже кога ще се пусне трамвая. След 2 дни обявиха, че ще го пуснат за Коледа", заяви лидерът на градската опозиция Калоян Паргов пред репортер на Dnes.bg.

"Въпросът е да видим как от тук нататък ще използваме тази емблематична улица в София. Дали няма да се спънем в някое ръбче на някое паве? Надявам се това да е обица на ухото за всички общинари - че столичани не искат само количество, но искат качество", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
17
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
Фандъкова, селската учителка по руски била синя, викаш.Не знах.Той и разтривача на Тодор Живковите уши се прави на син, ама никой не му вярва.Освен Цветанов, чиито баща пък беше шофьорче на Григор Шопов - шефът на комунистическото ДС.А пък най-синя е другарката Цецка Цачева, партийната секретарка на Стругарския цех.Виж как щях да забравя и партизанската внучка Свинеляна Павлова.
27
9
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Ами вие провансалците гласувате за ГЕРБ. Търси си парите от Борисов и Фандъкова.
26
4
 
7
 
! Отговори
DO 21 преди 5 години
До АнонименЦецоУ, ти ли си?Защото...само вие си вярвате какви сте велики управници.Дори си мисля, че и сами не си вярвате...просто сте едни мародери.
25
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова е доказал се кмет! София никога не е била и няма да бъде червена!
24
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука става дума за хубав, ремонтиран център! Не за селяни,полуселяни,полуграмотни *** и получервени лисици!
23
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не сме софиянци селяните ще изпукате от глад.Ние внасяме 3/4 от парите в Бюджета.---------Кой го интереесува какво внасяш бе *** ? Какво имам аз от тоя бюджет ?
22
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да върнем Данчето на село.Време е.
21
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво,с удоволствие ще се разхождам! Предлагам да направят същото и недоволните ***! Помнете:" Улицата ваша,власта е наша!!!"
20
4
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
Разбирам, че и ти си от тези с личните карти по места.В София вече не се диша от новософиянци.
19
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава проста некадърна, но амбициозна *** като Юрданка, няма място дори в Самоков, камо ли в София.Марш на село !
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 6С адресна регистрация са над 1.2 млн, а поне още около половин млн си карат с личните карти от местата, от които са дошли. Като се добавят и приходящите от околни градове през работните дни... май човека е прав, че е около 2 млн.
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може за кмет на толкова голям град като София да се слага човек, който не е роден в София.Още повече, че този който го сложи, също не е софиянец, а селянин от Банкя.
16
3
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Официално София е 1.135 милиона жители.Пък ти можеш да напишеш, че сте и 4 милиона.Ама това не са софянци, а селяни като теб, дошли в София.Такива са и Борисов и Фандъкова, които я съсипаха.
15
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не сме софиянци селяните ще изпукате от глад.Ние внасяме 3/4 от парите в Бюджета.Тия приказки, че вие сте ни хранили отдавна не вървят.Нищо от това, което ям не е произведено в България.И слава Богу.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано до към 2030-та година го ремонтитат тоя "Граф", че всеки ден четем за ремонта.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, поредната лъжа на Фандъковите некадърници.Тракат доста по-силно от преди Ремонта.Нали живея там.Лъжете селяните, които не са стъпвали в София.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко време им трябваше да съборят Мавзолея? Три месеца се напъваха и накрая го взривиха.Колко време им трябваше да съборят паметника пред НДК? Нищо и никаква плюнка я събаряха пак три месеца. Ето така се строеше през соца. Затова и панелите по Младост и Люлин си седят.Погледенете ги за колко време се скапват днешните строежи. Даже няма нужда от международна експертиза - всичко е очевАдно.
11
4
 
10
 
! Отговори
Бишу преди 5 години
Ъъъ - не. Не навсякъде в България е толкова грозно, неудобно, течащо, подтискащо, клаустрофобично колкото е в Шопия. Няма измъкване от истината - от големите ни градове Шопия е най-гадния и ненормален град като удариш чертата на всичко. Да има много хора там. Това е. То и в Египет има много хора.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега до всяка перка по един полицай - после да не ривете къде ни са камъните!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в провинцията е грозно. Строи се на парче, с евтини материали, некачествено изпълнение, разпада се след кратко време или се оставя недовършено. Изграждат се някакви градинки до площадчета, до шадраванчета, до училище, до пенсионерски клуб, до базар, до някакъв паркинг, до пресъхнала чешмичка- всичките по различен проект, без синхрон, без съгласуваност като конструкция, екстериор, дизайн, даже цветово не са съгласувани. Липсва всякаква визия.