Трамваи (10, 12 и 18) по "Графа" вече потракват – безшумно!

По цялото трасе са поставени постоянни и временни ограничители
Обновена: 20 дек 2018 16:07 | 20 дек 2018 14:15,
76

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трамваите по "Графа" тръгнаха от тази сутрин. Улицата, по която ремонтните работи продължават, става първата в София със споделено движение на пешеходци и обществен транспорт, похвалиха се от Общината.

Още по темата

Вече са монтирани новите информационни табла на спирките, които показват движението на трамваите с номера 10, 12 и 18.

По цялото трасе на улицата са поставени постоянни и временни ограничители, които указват габаритите на трамвайните мотриси, а водачите на трамваите са инструктирани да се движат по "Граф Игнатиев" с повишено внимание и ниска скорост.

Центърът за градска мобилност започва кампания, с която да информира гражданите, че трамваите отново се движат по "Граф Игнатиев" и е нужно повече внимание от страна на пешеходците.

"Към настоящия момент няма сигнали за никакви проблеми по трамвайното трасе на ул. "Граф Игнатиев". Знаете огромното желание на Столична община час по-скоро този трамвай да бъде пуснат в движение, така че всичко е изпълнено с необходимото качество", обясни общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

"Трамвайната линия на ул. "Граф Игнатиев" се пусна след поредното питане и предложение от БСП преди 1 месец към г-н Крусев да каже кога ще се пусне трамвая. След 2 дни обявиха, че ще го пуснат за Коледа", заяви лидерът на градската опозиция Калоян Паргов пред репортер на Dnes.bg.

"Въпросът е да видим как от тук нататък ще използваме тази емблематична улица в София. Дали няма да се спънем в някое ръбче на някое паве? Надявам се това да е обица на ухото за всички общинари - че столичани не искат само количество, но искат качество", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо и трите линии (10, 12 и 18) са така нагласени, че трите трамвая се движат вкупом и после се чака 20 мин, за дойдат пак три трамвая заедно?
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-евтино беше метро под графа в посока към студентки град и витоша но пак някой не е взел подкуп от общината.
6
6
 
9
 
! Отговори
ДО 2 преди 5 години
До АнонименАМи, харесва ни или не...в София сме 2млн. човека.Парите за цяла България се разпределят от София, повечето институции са в София, почти целия голям бизнес, с малки изключения е в София. Ако нещо се случва в София, то засяга основните процеси в държавата- корупционни схеми, правителство, политика.Та, питам, искаш да те занимаваме с проблемите в Павликени или със софийските?
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1лЛошо Седралов много лошо лъжеш . Сега ще имаме един истински Европейски град , а не *** на БКП сега БСП. Каквото и да ти кажа ти си неграмотен червен каскет .
4
1
 
12
 
! Отговори
Шопа преди 5 години
До 2Ми, че то всички селяци дойдоха в СФ-то. Има ли останли някъде другаде?
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде в България е грозно.Улиците грозни, тротоарите разбити и грозни, трамваите грозни...сградите сиви и грозни..Запустели пространства- сиви, обрасли с трева, кални и грозни...И между цялата тази грозотия, по някоя лъскава сграда...което е още по-грозно.Графа- ремонт му правят, нов го строят...и на края...пак е грозно.Някой ако каже, че не е верно...да погледне снимки от който и да е средноголям европейски град...и пак да си помисли.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, и?Графа, Централна баня, таксиджиите, синя зона в Сф, къде няма да има вода...Още нещо за битовизмите Сф няма ли да напишете?
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 40 годишните швейцарски трамваи сега ще ни си имаме и 40 годишни изтребители.