Утре: Отново опасно мръсен въздух над София

Децата с белодробни заболявания да си останат вкъщи
24
Утре: Отново опасно мръсен въздух над София
Снимка: Булфото, архив

На 20 и 21 декември директорите на институциите от системата на предучилищното и училищното образование в София трябва да предприемат действия за намаляване на риска от вредните последици за здравето на децата и учениците във връзка с прогнозните критични стойности на емисиите от вредни вещества във въздуха над допустимите норми по данни на НИМХ за територията на София-град.

Още по темата
Това се казва в заповед от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, публикувана в сайта на Регионалното управление на образованието в София.

Директорите на детските градини и училищата незабавно трябва да уведомят родителите на децата и учениците чрез интернет страниците на детските градини или на училищата, или по друг начин за очакваните прогнозни критични стойности на емисиите във въздуха.

По преценка на родителите децата от задължителното предучилищно образование и учениците, които страдат от доказани хронични белодробни заболявания, може да отсъстват от учебни занятия на 20 и 21 декември по
уважителни причини, се казва в заповедта.

В нея се уточнява, че родителите трябва да уведомят за отсъствията на децата или учениците учителите в детските градини или класните ръководители в телефонен разговор, по имейл или по друг подходящ начин.

Отсъствията ще се считат по уважителни причини, ако хроничните белодробни заболявания са вписани в личната амбулаторна карта на детето или ученика, представена в детската градина или в училището. Може да бъде представен и друг медицински документ, доказващ хроничното белодробно заболяване, издаден от общопрактикуващ лекар или от лекар в лечебно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: въздухдецазаболявания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Фандъкова преди 5 години
Утре 22.12.18 градският транспорт в София ще бъде БЕЗПЛАТЕН. На притежателите на абонаментни карти ще бъдат възстановени парите. Ще се изплащат в с. Белчин. Заповядайте.
18
0
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Е така е у "АДА", въздуха също но българският тарикат там си е у дома, в "казана"!
17
0
 
10
 
! Отговори
Рецепта заЧистВъздух преди 5 години
Самоковлийката като разгони тези от гетата и ги прати на село, където за тях има работа, после да купи с пари от еврофондовете въпросните 20 000 климатика и да ги раздаде на трудовите пенсионери, които са с малки пенсии, но нямат друга възможност да се греят, освен с твърдо гориво.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До manА да падаме по улиците ли, бе?Дай идея как да се разчистват преди да се заледят. Тогава няма да се разпръсква луга, която на всичко отгоре поврежда ботушите и обувките ни.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самоковлийката да разгони пришълците от гетата, които нито търсят работа в София, нито пък може да им бъде намерена такава, защото нямат квалификация. Те са най-големите замърсители и ползватели на ток и вода безплатно за тях, но прехвърлено на нашите сметки!
14
1
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Абе одете си на село,бе! Там има кристален въздух ...
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак пропагандни снимки на мъгла.
12
0
 
6
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Предлагам царя Слънце и неговата метреса, опа, кметица да духат та мъглата да избяга на запад.
11
5
 
4
 
! Отговори
Rabotnik преди 5 години
Забравете дизела
10
0
 
8
 
! Отговори
man преди 5 години
Тази луга дето я разпръскват по улиците и прави колите супер мръсни, при засушаване става на прах, която е във въздуха.Тези от вас, които са били в държава с по-напреднала цивилизация, знаят, че луга не се ползва, и колите са чисти и зимата. Лилето Павлова по едно време се опита да направи подобно нещо и тук, но бързо я скастриха, харчила повече пари.. еми ще е мръсотия
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За червените чykyндypи, утре ще има безплатен червен билет и лично Сергей ще кара мотрисата. А изгерберастелите ще бъдат захранени със суджук произведен по миналогодишната специална рецепта,возейки се със син билет.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това направо им дойде дюшеш на държавните хрантутници,с тези мъгли и смогове. Иначе трябва да си вземат болнични, а сега няма да си гърмят патроните.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, село Самоков, кво стана с електробусите *** ?По 350 хилки парчето, а ги отчете по 1 милион.Къде отиде разликата за 20 парчета х 650 хилки ?Къде отидоха 13 милки, а село Самоков ?В чие джобче - в твоето или на Шефа ?
6
2
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А ще има ли зелен билет? Например - с образа на Хамилтън?
5
2
 
17
 
! Отговори
как преди 5 години
Те откъде знаят, че утре въздухът над София ще е мръсен?
4
0
 
15
 
! Отговори
СНЕГОВАЛЕЖ преди 5 години
Пуснете розов билет и Генчо ватманчето да ни вози.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След само няколко дни ЕС ще ни одруса с още няколко милиона заради липсата на мерки, благодарение на Тиквата.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е отново да изберете послушния Фандък.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край. Нема да можа да спъ таа нощ . Мъкъ ми е за софианци