Видими резултати: ГЕРБ пак издига за кмет Йорданка Фандъкова!

Друга кандидатура в редиците въобще не се обсъждала
20 дек 2018 12:30,
308
Видими резултати: ГЕРБ пак издига за кмет Йорданка Фандъкова!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Йорданка Фандъкова отново ще получи номинацията на ГЕРБ за кмет на София за догодина. Друга кандидатура, освен нейната, в редиците на ГЕРБ не се обсъжда.

Самата Фандъкова категорично отбягва въпроса за кметския вот наесен с аргумента, че за нея е важно да се върши работата за града, а не отсега да се влиза в кампания. И обвини опозицията, че прави именно това със скандалите около ремонтите в София, пише "24 часа".

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче даде да се разбере, че отново тя е човекът за столицата, след като всякакви спекулации вървяха неофициално през последните седмици.

Още по темата

"Към Йорданка Фандъкова напоследък се изляха много тежки и безпринципни нападки. Ето защо ние всички трябва да застанем твърдо зад нея и зад видимите резултати от работата ѝ", обяви той във вторник вечерта пред столичния актив на ГЕРБ, говорейки колко ключови ще са предстоящите избори за Европейския парламент през пролетта и следващите ги кметски през есента.

"Очертава се 2019 г. да бъде ключова. На изборите за членове на ЕП през май трябва да подкрепим кандидатите на ГЕРБ за евродепутати, нашето европейско политическо семейство ЕНП, както и водещия кандидат на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер", обърна се Цветанов към партийците в Музикалния театър, където заедно изгледаха "Царицата на чардаша".

Фандъкова печели три пъти поред изборите в София и в края на мандата си ще е закръглила точно 10 г. на поста, тъй като първият - след като Бойко Борисов стана министър-председател, беше половинка.

Така тя ще се изравни по години управление с рекордьорите на поста Стефан Софиянски и инж. Иван Иванов, който между 1934 и 1944 г. докарва водата на София по рилския водопровод и по чието време столицата ни е наричана Балканската Виена.

Очаква се ГЕРБ да заложи отново и на всичките си останали 19 областни кметове (бяха общо 21, преди да се откаже от хасковския Добри Беливанов - б.а.).

Подкрепа ще получи и Петър Паунов в Кюстендил, който официално е човек на Реформаторския блок, но негласно се ползва и с подкрепата на най-голямата партия.

Единствените 3-ма извън са Златко Живков на Монтана и Георг Спартански на Плевен (и двамата от РБ) и Хасан Азис от ДПС на Кърджали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тая ако си я изберете за 3-ти път много ще се смея. Освен ако не им е идеята да повторят последните президентските избори и да завещаят на следващия кмет да плати сметката и да оправя кашите
257
0
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Затова не ходя вече до София,освен в краен случай да гледам мач... Макар че Боко заедно с Гела и футбола рекетираха и вече и тва нямаме
256
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данчето е супер. По-добре от някой червен ***...
255
2
 
8
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Долу ГЕРБ и мутрата лежал в затвор в Чехия!
254
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 270И през 70-те години беше хлорирана.Пълниш чашата, тя изглежда като пълна с мастика. И чакаш да се вдигне и разнесе хлорният облак.
253
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
столицата ни е наричана Балканската Виена..........А сега как се нарича - значи си е изгубила титлата. За какво говорим изобщо? През 1979 водата се пиеше от кранчето! А сега като се връщам в България не пия софийската вода, защото e хлорирана, така че може да отравя! Питам съседите - що така бе, гледат ме като отровени! Прогрес!
252
1
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Тя и кандидатката им за президент също беше уж много вървежна ама хората нещо не я оцениха. Кадровата политика на ГЕРБ в това отношение е суупер. Баце дори по пътищата ги намира.
251
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо против Фандъкова, но е време за нещо ново. Мая М ми допада повече, само че е от БСП и само затова няма да я подкрепя
250
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам кмет, който е роден и израснал в София. И който постоянно живее тук!Но да не е от столетницата.
249
1
 
8
 
! Отговори
До тонката преди 5 години
Ти да мислиш можеш ли или само повтаряш опорни точки и фалшивите новини, м, ? 7 млн българи харчат 8 млн лева на час по празниците...ми че това са ~1,14лв на човек на час = ~27,43лв на човек за 24 часа. Е, големи богаташи сме та направо в Монако и Люксембург ще ни завиждат...За 27 лева на човек ще се спукаме да ядем и пием по коледа.В тази сума и подаръци за всички близки ще купим, ще останат даже и за смс-и, но и да заделим нещичко за януари месец, че сметките са без пара.
248
6
 
3
 
! Отговори
Невидима заблуда преди 5 години
До Видима заблуда 1 и 2. Ха опитай се да накараш българина да НЕ си остъклява тераската или да си боядиса фасадата не както той иска. А относно зелената зона - живущите в широкия център се молят за нея. А синята трябва да стане поне 5 лв. Относно градския транспорт и метрото парите идват от ЕС, а не от бюджета. Поне огромната част от тях.
247
1
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До АнонименНека премиерът, който непрекъснато хвали Цв.Цв. и го изпраща на работно посещение в САЩ и на коледния прием при президент Тръмп, да го предложи за кметна София. "Наш човек", предан на Б.Б. и любимец на парлсментарното мнозинство. Догоден на приказки, винаги с бяла риза и американски бутонели , действен и специалист по печено сгнешко. Г-н премиер, предложете го, хем ще видите дали хората го обичат. Вие Цеца предложихте та няма да предложите Цецо!
246
1
 
18
 
! Отговори
ВИДИМА ЗАБЛУДА-2 преди 5 години
Продължавам:- но, няма тротоари (изобщо инфраструктурата е ужас)- но, проблема с кучетата не е решен - навсякъде е ос*ра-но- но, замърсяването на въздуха е факт
245
3
 
9
 
! Отговори
до 258 преди 5 години
София не е Прага и никога няма да бъде .В Прага живеят чехи , а в София - от около 1300г азиатски "еди кво си".
244
2
 
16
 
! Отговори
Време е за запаса преди 5 години
"Другарката учителка по руски" вече се износи, остаря, дори лицето й подпухна, мислите й са объркани и сковани. Премиерът или трябва да измисли по-млада и свежа кандидатура, или съществува опасност някой енергичен кандидат да я отвее, както стана с баба Цецка Цачева.
243
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ало червените ... *** ли ще предложите за кметица на София ? :))Фандъчка ще ви отнесе като куцо пиле домат !
242
1
 
17
 
! Отговори
ВИДИМА ЗАБЛУДА преди 5 години
"Видими резултати", а?- да, има подобрение в транспорта (метро) и автобуси - ама то това е с мойте пари в крайна сметка- да има подобрение по емблематичнате улици в идеалния център, което на мен лично поне не и допада- но, зелената зона расте непрекъснато- но, няма модерен градоустроиствен план - стоят се всякакви грозотии, кой където намери- но, улиците в кварталите са кошмарНапример в Прага - никой не може да санира или боядисва часично сграда, нито да остъклява тераси, нито дограма..
241
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Междувременно след броени дни ЕС ще ни глоби с няколко милиона заради мръсния въздух. Самоковската ганьовица и бай Тиквун разполагаха с една година срок за вземане на мерки.
240
13
 
4
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Комунистите се изтрепват да пишат просташките си коментари. Защо се напъват ? Дори и те си знаят,че никога няма да спечелят в София,въпреки селяните,които им пригласят !
239
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде скрихте банкянския узурпатори американски слуга ?