Социалните мрежи жужат: Чеверме със сочно прасе пред халите
Столичната община със светкавична проверка
Обновена: 24 дек 2018 07:47 | 23 дек 2018 20:15,
70
След като бъдещата ни културна столица Пловдив се отказа от разфасоването на прасета за Коледа в центъра на града, екип на Bulgaria ON AIR реши да провери къде в София столичани могат да опитат прясно чеверме.
Чеверме със сочно прасенце пред Централните хали в София, недалеч от джамията Баня Баши, предизвика разнопосочни коментари в социалните мрежи. Проверката на Столичната община беше светкавична. Тя установи, че всичко е законно.
Екипът на Bulgaria ON AIR срещна Айрин, пристигнал от Малайзия у нас заради вкусната храна.
"Ние имаме подобна традиция в Малайзия. Оттам са моите родители. При нас прасето се прави по доста подобен начин и накрая става много вкусно!", сподели той.
Разликата в приготвянето на българското и малайзийското прасе е в това, че там то е опаковано в палмови листа.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Никога не съм харесвал пуешко!!!!Предпочитам сочно пиле или патица!Но, най-обичам пекано агнешко бутче, запекани картофи във фурна, салатка или трушийка, лютиво чушле, месеница и студено айрянче!Свинско с кисело зеле за Нова година, сочни кюфтенца, баница и студена ракийка!След Новогодишните празници - лютива шкебе чорба, препекани филийки с масълце и разбира се студена бира!!!!!Честито Рождество Христово и да е Весела и успешна Новата 2019 година!-)))))))
...Otomanskite ordi /bulgarska duma na ezika bulgar-tiurki/ sa v Mnozinstvoto si doshli ot Velika Bulgaria na Volga, Prikaspieto i Asia,kudeto of Hilladi godini ziveat potomzi na BalGuri,preselili se ot BalKan-ite..Te sa miusulmani ot 9 vek,smenili svoata Nai-stara Tang-Ra religia.. Te sa t.n. Seldzukski bulgari i preimenuvat Konstantinopol /Vizantion-Bizantion-Bilgantion-BalGan-tion../ na IsStanBul ... Imeto Govori Dostatuchno i e Izzalo Bulgarsko ...Stan ..Orda ..Klan ...Bal e Bog-Bozestven ..Guru e Stara BalGurska duma za Uchitel ...Preselvaneto na BalGurite,potomzi na Atlantite ,zapochva
и моята баба едно време печеше пуйка с кисело зеле. беше вкуснооооо ! и от тогава пуйка не съм яла, защото една пуйка в днешно време е 7 кг. по 7 лв......това си е разход, а не пуйка ! а ми се яде !
Аз не разбрах какво точно е жужало в соц мрежи и проблем ли има какво ли? Или това е от рубриката "вярваме в доброто"?Или просто няма новини, сняг не вали, няма опашка на КПП Кулата и няма тежки катастрофа с много убити... ужас.. ще търсим прасе на шиш.
Стига с тия простотии. Питайте старите хора има ли промяна в душата им като са участвали в коленето и разфасоването на прасе едно време. Нищо. Даже беше интересно. Все пак децата трябва да знаят откъде идва месото в магазина. То не пада от небето.
До АнонименНе позна,чеверме е самия начин на изпичане чрез въртене,без значение дали е хоризонтално или вертикално.Чеверме произлиза от арабската дума чаварма или чауарма.А най-добре се пече на голяма стара фурна,по-крехко става.
До АнонименБългарските турци ядат свинско,немай грижа!Ох,как си хапват и суджуци и манджички със свинско.Само разните вегани са сбъркани и вървят срещу природата.
Комунистите НИКОГА не са били градивна опозиция! Когато червените не са на власт, те са .., които всячески пречат на тези, които народа е избрал и предпочел пред тях!Некадърни зломишленици и злодеи - това са БКП-БСП.
И ПОСЛЕ БЪЛГАРИТЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ БИЛИ ХРИСТИЯНИ. ДРЪН-ДРЪН.ДА ПЛЮСКАШ СВИНСКО ПРЕЗ ПОСТИ Е ГРЯХ ЗА ХРИСТИЯНИНА.ПЪК И БЪЛГАРИТЕ СА ЗЛОБНИ И ЗАВИСТЛИВИ, МРАЗЯТ БЛИЖНИЯ СИ, ТОВА СЪЩО НЯМА ВРЪЗКА С ХРИСТИЯНСТВОТО.