Социалните мрежи жужат: Чеверме със сочно прасе пред халите

Столичната община със светкавична проверка
Обновена: 24 дек 2018 07:47 | 23 дек 2018 20:15,
70

След като бъдещата ни културна столица Пловдив се отказа от разфасоването на прасета за Коледа в центъра на града, екип на Bulgaria ON AIR реши да провери къде в София столичани могат да опитат прясно чеверме.

Чеверме със сочно прасенце пред Централните хали в София, недалеч от джамията Баня Баши, предизвика разнопосочни коментари в социалните мрежи. Проверката на Столичната община беше светкавична. Тя установи, че всичко е законно.

Екипът на Bulgaria ON AIR срещна Айрин, пристигнал от Малайзия у нас заради вкусната храна.

"Ние имаме подобна традиция в Малайзия. Оттам са моите родители. При нас прасето се прави по доста подобен начин и накрая става много вкусно!", сподели той.

Разликата в приготвянето на българското и малайзийското прасе е в това, че там то е опаковано в палмови листа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако прасето е на чеверме в Пловдив е зле, ако е разфасовано и направено на наденици на някой бирфест по площадите в Мюнхен всичко си е наред.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
М-м-м, вкусен репортаж!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм харесвал пуешко!!!!Предпочитам сочно пиле или патица!Но, най-обичам пекано агнешко бутче, запекани картофи във фурна, салатка или трушийка, лютиво чушле, месеница и студено айрянче!Свинско с кисело зеле за Нова година, сочни кюфтенца, баница и студена ракийка!След Новогодишните празници - лютива шкебе чорба, препекани филийки с масълце и разбира се студена бира!!!!!Честито Рождество Христово и да е Весела и успешна Новата 2019 година!-)))))))
42
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простотията по нашите земи и издигната в култ.
41
1
 
1
 
! Отговори
на Фъндъка преди 5 години
му потекоха лигите за свинско и то ако е на гювеч
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Otomanskite ordi /bulgarska duma na ezika bulgar-tiurki/ sa v Mnozinstvoto si doshli ot Velika Bulgaria na Volga, Prikaspieto i Asia,kudeto of Hilladi godini ziveat potomzi na BalGuri,preselili se ot BalKan-ite..Te sa miusulmani ot 9 vek,smenili svoata Nai-stara Tang-Ra religia.. Te sa t.n. Seldzukski bulgari i preimenuvat Konstantinopol /Vizantion-Bizantion-Bilgantion-BalGan-tion../ na IsStanBul ... Imeto Govori Dostatuchno i e Izzalo Bulgarsko ...Stan ..Orda ..Klan ...Bal e Bog-Bozestven ..Guru e Stara BalGurska duma za Uchitel ...Preselvaneto na BalGurite,potomzi na Atlantite ,zapochva
39
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от джамията и те ядат свинско, да не се правят на интересни...И алкохол пият, и хазарт играят...
38
5
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
и моята баба едно време печеше пуйка с кисело зеле. беше вкуснооооо ! и от тогава пуйка не съм яла, защото една пуйка в днешно време е 7 кг. по 7 лв......това си е разход, а не пуйка ! а ми се яде !
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас! Точно между веганския магазин и сексшопа! И това ако не е нарочно! Сега ще има да протестират, че им ограничават правата баш на Божич.
36
4
 
8
 
! Отговори
Бъдещ затворник преди 5 години
Убийте поне един петел ако искате да станете мъж
35
0
 
28
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
.... жужат само антибългарските НПОта.
34
1
 
26
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Аз не разбрах какво точно е жужало в соц мрежи и проблем ли има какво ли? Или това е от рубриката "вярваме в доброто"?Или просто няма новини, сняг не вали, няма опашка на КПП Кулата и няма тежки катастрофа с много убити... ужас.. ще търсим прасе на шиш.
33
2
 
35
 
! Отговори
цецо преди 5 години
Стига с тия простотии. Питайте старите хора има ли промяна в душата им като са участвали в коленето и разфасоването на прасе едно време. Нищо. Даже беше интересно. Все пак децата трябва да знаят откъде идва месото в магазина. То не пада от небето.
32
4
 
22
 
! Отговори
Роден 80-те преди 5 години
Аз съм модерен Българин слушам техно и ям прасета
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе позна,чеверме е самия начин на изпичане чрез въртене,без значение дали е хоризонтално или вертикално.Чеверме произлиза от арабската дума чаварма или чауарма.А най-добре се пече на голяма стара фурна,по-крехко става.
30
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБългарските турци ядат свинско,немай грижа!Ох,как си хапват и суджуци и манджички със свинско.Само разните вегани са сбъркани и вървят срещу природата.
29
18
 
11
 
! Отговори
Пръц преди 5 години
Комунистите НИКОГА не са били градивна опозиция! Когато червените не са на власт, те са .., които всячески пречат на тези, които народа е избрал и предпочел пред тях!Некадърни зломишленици и злодеи - това са БКП-БСП.
28
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ПОСЛЕ БЪЛГАРИТЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ БИЛИ ХРИСТИЯНИ. ДРЪН-ДРЪН.ДА ПЛЮСКАШ СВИНСКО ПРЕЗ ПОСТИ Е ГРЯХ ЗА ХРИСТИЯНИНА.ПЪК И БЪЛГАРИТЕ СА ЗЛОБНИ И ЗАВИСТЛИВИ, МРАЗЯТ БЛИЖНИЯ СИ, ТОВА СЪЩО НЯМА ВРЪЗКА С ХРИСТИЯНСТВОТО.
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от джамията са чакали дядо Бахър с коч.
26
9
 
9
 
! Отговори
мераклия преди 5 години
До АнонименДЕдо Мраз е отврат.Ама Снежанка си я бивааа.