Срещу мръсния въздух - буферните паркинги безплатни

Втори ден нивото на фини прахови частици е критично
Обновена: 23 дек 2018 14:46 | 23 дек 2018 12:20, Нели Христова
21
Срещу мръсния въздух - буферните паркинги безплатни
Снимка: Metropoliten

Пореден ден на замърсен въздух в София. Поради тази причина, и днес буферните паркниги на метрото ще са безплатни, за да могат всички, които желаят, да оставят колите и да използват градския транспорт. Това съобщават от Столична община.

Въведената вчера мярка се удължава заради регистрираните завишени нива на фини прахови частици, се посочва в съобщението.

Екипи на Столичния инспекторат продължават проверките за нерегламентирано горене на отпадъци в кварталите.

Патрули на КАТ-"Пътна полиция" ще спират автомобили за проверка с мобилни газанализатори, които отчитат нивата на отработените газове.

От Столичната община призовават гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили днес, а тези, които се отопляват на твърдо гориво, при възможност, да използват алтернативно отопление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Проверявайте старите нафтови печки. Те най много тровят.
17
1
 
3
 
! Отговори
Много .... преди 5 години
...еколози,много нещо. На Банско вий мръсно,на Велинград вий мръсно. До оня ден не знаехте ко е мобифон,ся от станции за мерене на въздух зехти да разбирати,*** глави
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди малко се върнах от Банско. Не знам дали там има станция за мерене на въздуха, ама определено е доста по-мръсен от софийския.Там 100% се топлят на дърва.Същото съм го забелязал и във Велинград.Сигурно на повечето места в провинцията е така.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ся за отопление на газ и парно (което пак е на газ) няма да коментирам, ама на дървесни пелети също вреди много на екологията. Щото се изсичат гори, които иначе биха пречиствали въздуха. Аз съм междинен вариант на слънчогледови. Най-чисто ми се вижда с термопомпа, само че там кинтите са сериозни. Едно време имаше идеи във всеки вход по едно ядрено реакторче, ама не сме дорасли за това.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избирателите на ГЕРБ пак замърсяват въздуха, а ГЕРБ пак разтяга локуми с паркинги и транспорт.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резултатите от 10 години ГЕРБ - видими резултати. Вече даже въздуха се вижда, толкова е мръсен.
12
0
 
4
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Ама кламацицити ши давати, нали? Файдъкова мъ, кокоу ***...кажи, чи ши даваш мааа, хъъъъ
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За нас пържоли и винце, за софиянци - мръсният им въздух.
10
3
 
18
 
! Отговори
Минувач преди 5 години
До АнонименДаваш ли си сметка, че отоплението на газ, ток или пелети не ни е по джоба на болшинството българи. Не че ми се занимава с хамалогии да мъкна дърва и да цепя подпалки, но това е положението! Защо по време на социализма се отоплявахме на ток, и бяхме забравили за дърва и въглища!? А замислете се еколози!
9
1
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Драснете една статийка и на връх Коледа тогава София ще е направо пуста както беше миналата година, а въздуха пак не ставаше. Извода е, че проблема не са автомобилите, но е най-удобно да се дерат собствениците им за разлика от гласоподавателите по махалите.
8
1
 
13
 
! Отговори
Екологично.... преди 5 години
Много удобно, когато няма нужда от нещо и никой не го ползва да го правиш безплатно. Защо не направиха безплатен паркинга сряда, четвъртък, петък.... защото парите дето ще влязат в ЦГМ са по важни от въздуха и здравето. Хората там трябва да си получат комисионните. А сега само замазват очите на овчиците, че действат адекватно.
7
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е с количеството провинциалисти! Бяхме 800 000 и нямаше проблем!
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Младост няма печки и камини, има денонощен поток от коли от провинцията! Сега по празниците въздуха ще е чист,като ги няма опинците!
5
1
 
26
 
! Отговори
Р. ОВЧ. преди 5 години
Всички видяхме, че без 300 000 автомобила в София, пак е мръсно в пъти над допустимото. Значи проблема е другаде.Но данъци и еко такси се вдигат. Е има ли логика?
4
0
 
18
 
! Отговори
??? преди 5 години
А какво общо има това как хората се придвиждат със замърсяването с фини прахови частици от горенето на гуми, въглища, дърва и какво ли не, най-вече в квартали като Филиповци, Христо Ботев и други?!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази сутрин даваха по телевизията гр. Видин където няма коли, но всички се отопляват на дърва и въглища. Въздуха е замърсен пет пъти повече от нормите. Винаги съм се чудил в миналото , защо Западна Европа се отоплява на газ . Сега вече ми се изясни .
2
0
 
19
 
! Отговори
Фалшива новина преди 5 години
Поредната манипулация. При нивата на замърсяване от тези дни, делът на автомобилите в замърсяването с фини прахови частици е под половин процент, но ... мерки били.
1
11
 
9
 
! Отговори
Минувач преди 5 години
Поредната еврогъзка глупост с която отвличат вниманието на хората. Отоплявам се на дърва и изобщо нямам намерение да си променям навиците! Май-ната му на мръсния въздух, въздух има в главите на управляващите герберасти!