Счупени плочки, боклуци... Площад "Света Неделя" плаче за ремонт

От "Спаси София" настояват за спешни действия и подмяна на настилката
27 дек 2018 14:30,
43

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От гражданската организация "Спаси София" настояват за незабавен ремонт на площада около църквата Свeта Неделя.

Те алрамират чрез публикация на своята Facebook страница за текущото състояние на пространството, изпочупените плочи и антипаркинг елементи, пропадналите отводнителни решетки, разхвърляните камъни и боклуци.

"Добре знаем, че в момента тече организацията на поредния конкурс за реконструкция на цялото пространството, но съдейки по досегашния опит, реализацията ще отнеме още години. Затова не можем да приемем, че това е адекватно оправдание, през останалото време Общината да не полага никакви грижи за площада и да го остави да се разпада", заяви Андрей Зографски от инициативата и допълни, че в София липсва каквато и да била поддръжка, превантивна дейност и внимание към детайлите.

От организацията настояват, че подобно безотговорно отношение към града е твърде характерно и припомнят изказване на Йорданка Фандъкова, че ул. "Граф Игнатиев" е приличала на "ориенталски битак с кашони навсякъде", очевидно забравяйки, че именно тя управлява София последните 10 години!

"Кой, ако не Фандъкова, допусна даже най-емблематичните софийски пространства да бъдат занемарени, а поддръжка да има само по време на ремонта и когато ЕС реши да ни даде едни милиони за усвояване? Какво пречеше 10 години да се сменят счупените плочки по Графа, да се изчистят боклуците, да се въведе ред с книжния пазар, за да няма кашони, да се премахнат изпочупените пейки и антипаркинг елементи?", допълни Борис Бонев от Спаси София.

От организацията се надяват, че ще има незабавна реакция от страна на общината, тъй като подобна гледка в центъра на София е срам, както за софиянци, така и пред хилядите туристи, които посещават града. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автомагистрала Марица се строи върху глинени насипи !!! Вижте в Афера какво разкрива един от работниците. Знаела е също и Лиляна Павлова и тогавашния шеф на АПИ. Ходили са на оглед и не са направили нищо. За това и хората се изтрепаха по пътищата и магистралите пропадат. ГЕРБавите трябва да бъдат изметени час по-скоро
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Представям си др. Нинова Премиер на Великобритания . Просто няма как да стане , защото това ще подигравка с човешкия род
14
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да ви светне сигналната лампичка още когато Фандъчката ви сложи "Бидето" на Витоша.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре е да се направи основен ремонт на ул."Московска".Не цялата, само на 33 ... вътре.
12
4
 
14
 
! Отговори
Фандъка преди 5 години
Няколко акулови перки и кривонаредени плочки за баня ще решат проблема.
11
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак! Подготвят ни за новото краднене на Фъндъчковите хора!.S.O.S.! Селянко, Ос*ра София, ***!S.O.S.! Селянко, Омръзна на Софиянци!S.O.S.! Селянко, Отивай си на Село!
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, не, добре си е! Без ремонти изглежда чудесно. Представете си само как ще го ремонтират. 6 месеца ще слагат плочки за баня, защото на някой много му харесвало и после ще сложат от ограничителите, които са предназначени да се спъва в тях човек или да си разбие главата при падане. Не знам какво им е на нормалните дълги ограничители със светлоотразитителни линии, каквито се поставят в цял свят?
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре да изчакаме да сменим Фъндъкова,че даскалицата се видя,че за нищо не става.Усмихнатото лице на мафията,това е тя.И кукла на конци.
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сакън!Недейте!Ще стане още по-лошо.Като гледам как се ремонтира в София,направо ми се плаче.
7
1
 
5
 
! Отговори
Общински преди 5 години
Знам знам от кога чакам!
6
2
 
25
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Графа е гола вода, нищо не е като хората, подигравка...
5
5
 
5
 
! Отговори
да преди 5 години
площад Ленин има нужда от ремонт особено пред Шератон
4
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия спасители да си издигнат някой за кмет и да направят всичко рай
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен да го залеят с бетон.....като е паркинг на хотела.....Хората се провират между паркираните возила и се молят да не се изтрепят в изпочупената настилка ..
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако гербери ще го ремонтират по-добре да остане така.
1
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джендърите от Смучи София да помолят др. Нинова да ремонтира без конкурс площада . Явно преди изборите си търсят нов повод да плюят по ГЕРБ. Да ама не .