Счупени плочки, боклуци... Площад "Света Неделя" плаче за ремонт

От "Спаси София" настояват за спешни действия и подмяна на настилката
27 дек 2018 14:30,
43

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От гражданската организация "Спаси София" настояват за незабавен ремонт на площада около църквата Свeта Неделя.

Те алрамират чрез публикация на своята Facebook страница за текущото състояние на пространството, изпочупените плочи и антипаркинг елементи, пропадналите отводнителни решетки, разхвърляните камъни и боклуци.

"Добре знаем, че в момента тече организацията на поредния конкурс за реконструкция на цялото пространството, но съдейки по досегашния опит, реализацията ще отнеме още години. Затова не можем да приемем, че това е адекватно оправдание, през останалото време Общината да не полага никакви грижи за площада и да го остави да се разпада", заяви Андрей Зографски от инициативата и допълни, че в София липсва каквато и да била поддръжка, превантивна дейност и внимание към детайлите.

От организацията настояват, че подобно безотговорно отношение към града е твърде характерно и припомнят изказване на Йорданка Фандъкова, че ул. "Граф Игнатиев" е приличала на "ориенталски битак с кашони навсякъде", очевидно забравяйки, че именно тя управлява София последните 10 години!

"Кой, ако не Фандъкова, допусна даже най-емблематичните софийски пространства да бъдат занемарени, а поддръжка да има само по време на ремонта и когато ЕС реши да ни даде едни милиони за усвояване? Какво пречеше 10 години да се сменят счупените плочки по Графа, да се изчистят боклуците, да се въведе ред с книжния пазар, за да няма кашони, да се премахнат изпочупените пейки и антипаркинг елементи?", допълни Борис Бонев от Спаси София.

От организацията се надяват, че ще има незабавна реакция от страна на общината, тъй като подобна гледка в центъра на София е срам, както за софиянци, така и пред хилядите туристи, които посещават града. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
4
 
! Отговори
Бах преди 5 години
Плачем ние. Парите са при мутраците, на улиците вилнеят ***, а на нас ни забраняват да ги снимаме и да ги публикуваме. За да не си загубят властта. Мисля, че в по-голяма простотия никога не сме живели.Забавляват ни със Скрипал, с ядрено оръжие в Ирак, ...и с какво ли още не. Оказват се безобразни лъжи. И като пишем - оказва се, че сме "лошите".
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не плаче тротоара. Ще плачем ние...
34
7
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
Не само този площад! Поразходете се по Витошка, между Съдебната палата и Патриарха! Навсякъде хлопат или са хлътнали, или пък са извадени скоро поставените павета. Или пък плочки, няма значение как ще бъдат наричани. Фандъкова, нали скоро беше правен ремонт на Витошка? По добре не правете ремонт, защото ремонтирания участък се разваля по-бързо от неремонтирания! Май приказката, че каквото е построено при Т. Живков, не можете да го боядисате, е вярна1
33
1
 
7
 
! Отговори
БРАВОС, БРАВОС преди 5 години
много си е добре. Я елате в нашия квартал да видите Европейска СТОЛИЧНА КАЛ и смрад
32
6
 
5
 
! Отговори
ЗА РЕМОНТ Е КАБИНЕТА преди 5 години
ама даже не само ремонта, ами *** там да се изринат, че ще дойдат навъсени хора със сопи и ще ви стъжни
31
1
 
5
 
! Отговори
преди 5 години
"Площад "Света Неделя" плаче за ремонт"Като площад Славейков ..
30
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова е добър кмет.
29
6
 
11
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
Кефи ме герберастийската клика как като види, че са се ос.рали като карпатски вълци почва да плюе по бесепето. Да, БСП Нинова, Минова са същите като вас некадърници, но това не означава, че вие не сте до шията в г0вна.
28
7
 
12
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Вън герберастите от управата на София.
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези комунисти съсипаха София!
26
6
 
13
 
! Отговори
ехо преди 5 години
Фандъкова да се прекръсти на Граффандъкова. Некадърността и се вижда по улиците на София. Време и е за продължително почивка.
25
16
 
13
 
! Отговори
Спаси София корупция преди 5 години
Спаси София - дежурните *** на Позитано 20. След нагалсен конкурс участваха в ремонт на парка на Людмила Живкова и завлекоха огромни суми от там.
24
7
 
17
 
! Отговори
преди 5 години
Тези от "Спаси София" могат ли да спрат автомобилите да не влизат на площада? В целия ни град автомобилите са върху тротоарите и ЧУПЯТ плочки. Институжиите нехаят. А тези "юнаци" искат да се похарчат едни пари на вятъра. Аз не съм съгласен! Първо да принудим институциите да работят - КАТ, Инспекторат и т.н.
23
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е разбира се колко пъти БКП беше на власт и нищо. Една тоалетна не направиха в София.Тея са бездарни, ***, уродливи.
22
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите един пирон не могат да забият, ама иначе устата им много говори.
21
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позитано 20 направо да я вдигнат във въздуха.
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Алабин от един месец има някаква украса на стълбовете. Още не е светнала, може и да не светне.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
магистрали се строят върху скална маса а не върху глина бе тпак.
18
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18 Другарю необразован и злобен, кажи ми кой работник по света е направил схема или нещо друго как да се направят телевизори , хладилници , перални или проект за автомагистрала. Всеки може да си измисли критика към всеки умен и образован човек , но ТИ какво си направил освен да плюеш от сутрин до вечер.
17
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие от БСП върху какъв насип "построихте" Марица?