Еко, модерни... 30 нови автобуса по линията на 111

Идната година се очакват още 102 нови возила в столицата
28 дек 2018 16:30,
33

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С нови автобуси на природен газ ще бъдат подменени изцяло старите превозни средства, които се движат по най-дългата линия в столицата - 111. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова при представянето на 30 нови автобуса, което бе на паркинга пред Националния исторически музей.

Още по темата

Фандъкова посочи, че това е част от цялостната програма за модернизация на градския транспорт с нови екологични автобуси. Те са нископодови, с климатизация, видеонаблюдение, възможност за зареждане на телефон, безплатен интернет, с всички възможни удобства за пътниците, а надявам се с добри условия и за шофьорите, каза кметът.

Следващата година се очакват още 102 нови автобуса, които ще бъдат пуснати до средата на годината, каза Фандъкова. Тя отбеляза, че 90% от автобусите на линия в градския транспорт ще бъдат изцяло подменени.

Кметът каза, че в момента коментират транспортната рамка, преговарят за условията на работа на шофьорите, планират покачване на заплащането им. По думите й е много важно да могат да задържат шофьорите, защото работата в столицата е много тежка.

Фандъкова коментира и ситуацията с избиване на бетонна пияна при строителството на метрото на платното на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Тя отбеляза, че още през нощта е била почистена улицата и е възстановено движението.

Кметът обясни, че пяната, която се пуска под налягане пред тунелопробивната машина, си е намерила според специалистите някакъв стар път, по който е избила на повърхността.

"Беше важно, че се реагира веднага, коментира Фандъкова", цитирана от БТА.

Кметът отбеляза, че са постигнали споразумение с АПИ целият околовръстен път на София да остане със свободен начин на движение, без винетки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес ги видях автобусите и изглеждат страхотно, въпреки троленето за предстоящите избори, мисля че всеки нормален човек се радва на хубавите неща, а че не всичко е хубаво - нека критикуваме, ама градивно! Градът е на жителите му, а политическите лица са преходни! Това е столицата на родината ни, нека се гордем с нея! Нещата вървят на добре, нека не оплюваме само така, за идеята, щото после ще мрънкаме пак! Само ще припомня едно изказване на една червена другарка: "Асфалта не се яде!" ...
24
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АЗ ПЕРНИЧАНИНЪТ ,ПЪТУВАХ С ТОЗИ АВТОБУС ДО "ЛЮЛИН"-1 ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО НА БУЛЕВАРД "9-ТИ СЕПТЕМВРИ"-ДНЕС "ЦАР БОРИС-2-3ТИ -***"! УВЕРЯВЯМ ВИ ,ЧЕ С ТЕЗИ АВТОБУСИ КМЕТИЦАТА ЩЕ ПЕЧЕЛИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ !!!!
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 автобуса по 350 000,00 лв.... Кой ли е гушнал комисионната!
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Еко, модерни... 30 нови автобуса по линията на 111"---Ами, да! Естествено, нови! Тази линия се ползва ОСНОВНО от ЕТНОСЪТ и грижите за него са от първостепенно значение за кметицата. Нали това е основният й електорат. Пътувам редовно по линия 111 от Младост-1 до бул. Черни връх, та имам впечатления за редовните пътници :)P.S. "Редовните пътници", от правна гледна точка са нередовни пътници. :)
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14Защото няма абсолютно никакво значение.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Това е градски транспорт не личния ти автомобил. Много добре знаем какво се случва като един глупав народ му се даде нещо хубаво.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Oха, любимите ми дискомфортни седалки от евтина и твърда пластмаса.
18
16
 
7
 
! Отговори
Кучкар преди 5 години
Хвала ГЕРБ!Най-дорото управление на България.
17
6
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Защо не пуснахте 111 нови автобуса по линия 30?
16
3
 
16
 
! Отговори
vlady преди 5 години
В икарусите няма нищо удобно - няма достатъчно седящи места, няма и удобна площадка за обемисти багажи, колички и правостоящи, двигателят по средата неизбежно омирисва и обучава целия салон, центробежните сили при завой са крайно некомфортни, подът е безумно висок и всички седалки са на едно ниво съответно качването и слизането са затруднени и правостоящите тъпчат седящите по краката.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГл.упости.Нищо удобно няма в икарусите.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига да са здрави ок, но никъде не споменаха BMC Automotive Industry and Trade Inc., Turkey's largest manufacturer of commercial and military vehicles
13
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки нов модел автобуси в градския транспорт на София е по-красив от предишните и значително по-неудобен за пътуване. Така оплюваните от някои Икаруси бяха много по-практични и удобни от сегашните. Разбира се не е умно да се сравнява нов автобус със стар Икарус. Защо не сравните нов Икарус с някоя стар прогнил разпадащ се автобус....
12
5
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Аз вече проверих- два вида двигатели и двата с вътрешно горене; на газ и дизел. Боко пак е правил реверанси на Ердоган като му купува турските автобуси и ги представя за "еко".
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекалява се с това "еко". При излизането на всеки нов евростандарт, МПС-тата по него са еко, но като минат няколко години и се появи следващия евростандарт, престават да са еко и следващите стават еко. Колкото до дизел-бензин, дизеловите автомобили замърсяват по-малко от бензиновите. Въглеродния диоксид е това, което е важно, а с него бензиновите замърсяват средно 1,5 пъти повече от дизеловите автомобили.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе друго си беше с Икарусите и Чавдарите тип аквариум! Хубави машини, хубави времена, истински хора!
9
3
 
6
 
! Отговори
??? преди 5 години
Природен газ - едва ли мога да ги нарека еко. Основният замърсител е въглеродния двуокис, а като са на природен газ, не бълват ли въглероден двуокис?
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е поредния фейк на Фандъкова.Автобусите са с ДВГ на дизел.Всеки може да го провери.
7
3
 
22
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Май нещо не разбирам как така автобусите на газ са еко, а автомобилите на газ са замърсители и ни цакат с нови данъци??? Какво ще кажат пишман еколозите по случая ???
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Тъпчо без дизелови двигатели спират най-големите индустриални машини и ще стане като Венецуеала освен това растения имат нужда от въглероден диоксид за да растат.