Нелегални бензиностанции из "Младост", иззеха 9500 дизел

Бидоните с горивата и пистолетите са били в два буса
28 дек 2018 20:08,
8
Нелегални бензиностанции из "Младост", иззеха 9500 дизел
Снимка: Агенция "Митници"

Разкрити са две нелегални мобилни станции за зареждане с гориво и са иззети 9500 литра петролни продукти, съобщиха от Агенция "Митници".

Съоръженията са били в два микробуса, паркирани в кв. "Младост". Разкрити са и два гаража, превърнати в складове за нелегални горива. Иззети са общо 9500 литра дизелово гориво.

На 27 декември митничарите извършили проверка на двата микробуса, паркирани в близост един до друг. В товарния отсек на единия бус са открити 2 PVC куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи гориво.

В товарното помещение на втория е установен идентичен PVC куб, съдържащ също дизелово гориво.

Към съдовете за съхранение са монтирани и пистолети с брояч, позволяващи зареждането на резервоари.

В хода на проверката са установени следи от автомобилни гуми, по които е имало разлято гориво. Същите водели към 2 гаражни клетки.

В шофьора на микробуса са открити ключове, чрез които са отворени вратите към гаражите. В едната клетка униформените установили 6 броя 1000-литрови PVC куба, пълни с нефтопродукти. Във втората клетка е установен само един PVC куб, съдържащ около 500 л от същата течност.

От задържаните горива са взети проби за лабораторен анализ. До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Видно преди 5 години
Ако снимката е вярна, по цвета на дизела се вижда че е земеделска нафта без екодобавка - тази е синкава, а по бензиностанциите е жълта заради биодизела.
5
0
 
7
 
! Отговори
222 преди 5 години
Човечецът най-вероятно е земеделец или транспортна фирма и заради отстъпките държи гориво в тия съдове че по-лесно зарежда трактора/камиона иначе трябва да строи цяла бензиностанция...
4
2
 
8
 
! Отговори
Машите на ГЕРБ преди 5 години
До Логично Мисля,че е ясно, че митничарите и полицаите са безплатни маши на Малкия клюн - Вал.Златев, както прокурорите от КПК и спецпрокуратурата са маши на шопа от годечките села Цуци Цветанов. Митничарите се нахвърлят веднага на тези, които правят конкуренция на топприятеля на Б.Б., а прокурорите конфискуват имуществото на тези, които са по-богати от Цуци. За благодарност от ГЕРБ издействаха всеки прокурор от КПК да има право със заповед да проверява имуществото на всеки гражданин.
3
1
 
25
 
! Отговори
Логично преди 5 години
Ако горивото беше ЛЕГАЛНО по ЦЕНА на бензиностанцията, нямаше да се търси това.
2
0
 
56
 
! Отговори
user преди 5 години
Обявявайте ги тези "Нелегални бензиностанции", че да може да си зареждаме на нормални цени :)
1
6
 
31
 
! Отговори
гост преди 5 години
топнали са ги ,,, конкуренцията си е платила да ги проверят.някой от проверяващите да е конкуренцията.най големия враг на човека е ДЪРЖАВАТА .чиновник ли е винаги е късно да го пре чукаш