Без винетка по Северната скоростна тангента. Засега

Фандъкова пак ще говори с АПИ да отпадне окончателно
33
Без винетка по Северната скоростна тангента. Засега
Снимка: Булфото, архив

Гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетен стикер за леки коли е договорила кметът на София Йорданка Фандъкова с ръководството на Агенция пътна инфраструктура.

Още на 2-ри януари Фандъкова очаква да се постигне споразумение за изключване на тангентата от списъка на пътищата, за които е нужна винетка.

Още по темата
"Във връзка с притеснението на гражданите, които живеят в Нови Искър и останалите райони, днес проведох поредния разговор с ръководството на Пътната агенция, тъй като имаме договореност за всички трасета на околовръстния път, за да може хората, които живеят в София, да могат да ги ползват без винетки", каза тя пред БНР.

"Разговорът продължава по отношение на Северната скоростна тангента. Имаме договореност на 2-ри да се проведе следващата среща. Надявам се тогава да финализираме преговорите и да може хората, които живеят на територията на Столичната община, да могат да се движат с леките си автомобили без винетки. Постигнахме договореност да има гратисен период, така че хората да посрещнат спокойно Нова година и да се чувстват също така спокойни първите дни, докато приключим с преговорите и подпишем съответните споразумения", уточни още столичният кмет.

Фандъкова поясни, че към момента на територията на Столичната община обстановката е спокойна и предпразнична. На площад "Княз Александър I" се подготвя сцената за концерта, на който са поканени всички софиянци и гости на столицата, които са решили да посрещнат Нова година под открито небе.

"Колегите от СДВР, Общинска полиция, звеното за аварийно-спасителна дейност - всички са на терен, за да могат да осигурят спокойствието и сигурността на гражданите в новогодишната нощ. Ще се движи метрото, част от линиите на градския транспорт също ще се движат през цялата нощ, за да може хората да бъдат спокойни. Пожелаваме една много приятна вечер и една успешна, здрава нова година", каза Йорданка Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Община и град са различни неща. На територията на една община може да има няколко града дори.Така че, ако софийската селяния иска да минава без винетки, това трябва да се приложи за всички общини в стратана.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕЗИ МУНЧОВЦИ, КОИТО СЕ ПИШАТ НА ГОЛЕМИ СОФИЯНЦИ, ДА НЕ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ ДЯДОВЦИТЕ ИМ СА ДОШЛИ ОТ СЕЛАТА НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
27
4
 
2
 
! Отговори
Лох Нес преди 5 години
Ей Обективния, всичко що е столична община е град София с кмет Фандъкова. Без изключение! Всички градове, част от столична община са със същия статут на район, както са това което наричаме софйиски квартали.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станахме банални с тези винетки. Имаш пари за автомобил , а се пазариш за винетка, която струва 97 лв. на година или 8 лв. на месец или 27 стотинки на ден. Това просто е срамно и позорно. Мизерници.
25
1
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Всички магистрали и скоростни пътища, както и много други са републикански пътища. *Проблемът за Северната тангента не са винетките, както ни внушават, а тол таксите, които трябва да се събират от 19 август 2019 година от автомобилите с тегло над 3,5 тона. Едва ли има автомобил до 3,5 тона без винетка, та сега да му се налага да плаща повече заради Северната тангента и ако има се броят на пръсти.
24
0
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Има град София и Столична община, в която влизат 4 града и 34 села. Столична община съвпада по територия и население с област София (столица). Тук някои се изказват много неподготвени по въпроса.Северната тангента е извън град София, но е на територията на Столична община. И за това има тук хора, които не знаят как е, но изказват истини от първа инстанция. За кои републикански пътища се плаща, го решава Министерския съвет по списък, а не АПИ, както пише в "новината".
23
5
 
1
 
! Отговори
Вселенски преди 5 години
Долу прочетох София и фразата "хубавия ни град" в едно изречение. Смях. Чист спонтанен смях. Тва верно вие излизали ли сте от града-тоалетна щото май наистине не знаете какво е хубаво ако наричате град София хубав. Не е. Не съм сигурен дали някога е бил. Мисля че няма и да бъде.Софиянци сте леко гнусни в лицата между другото. Тежко е да го кажа но си го търсите. Има едни такива специфични чертички които не знам дали щяха да са там ако бяхте израстнали в по проветрен и просторен град..
22
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 5 години
до кога?
21
2
 
1
 
! Отговори
Лох Нес преди 5 години
До Софийски БеГ, ти не си БеГ, ти си истински бек.София град се управлява от Столична община, а кое влиза в нея, можеш да провериш на сайта и или в сайта на ЦИК кои гласуват за кмет на град София. Бих ти казал да бегаш да раздуеш на другите бекове, но сигурно си на село и ще можеш чак след няколко дни.
20
0
 
4
 
! Отговори
Сельо преди 5 години
До мега-кореняк-софиянците:във ваш интерес е да има повече задължителни винетки, за да може такива като мен да не се съблазняват да идват при вас. Ама не си знаете интереса - нали сте софета, толкова ли нямате кинти за годишна винетка за всяка от 4-те си коли? Тук на село имаме.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сега и за напред за пари става въпрос!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянци могат да протестират на площада хиляди за това се съобразяват с нас вие на село не останахте много за да се съобразяват с вас
17
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До до селинджърите!А как стигаш до тангентата бе селянин?
16
1
 
2
 
! Отговори
Софийски БеГ преди 5 години
До Лох НесМалко си се объркАл, ясно е, че не правиш разлика между град София, Столична Община и област София. *** така е, то аристократите от другата страна на ускорителя за елементарни частици сте над нещата. Стойте си у центърО на Люлин и не идвайте в града. Току виж селяните ви научили на нещо, а това е противопоказно за наследствената аристокрация, научена, знаеща и можеща по рождение. Неприятно ми е да установя, че най-големите комунисти си останахте вие, градската аристокрация. Да сме ДА.
15
0
 
5
 
! Отговори
Тъй де преди 5 години
Понеже ББ е велик строител, защо не прокара една тангента между Северната и Северната дъга на околовръстният път която ще е без вЕнетки!?
14
0
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Южната НЕ е скоростна.
13
7
 
3
 
! Отговори
Лох Нес преди 5 години
До до селинджърите тебе вече сме те изпуснали и си дошъл в хубавия ни град.София не свърша с околовръсния път. Малки градчета като Банкя, Нови Искър и други населени места, също са част от град София и е смешно техните жители да притежават винетка за се движат в рамките на града. А и въпреки драмата, повечето коли така или иначе имат винеъки и това не ги касае.
12
2
 
5
 
! Отговори
Osof :,dp преди 5 години
До до селинджърите!Г-н Софийски графе, херцог *** Льо, чия собственост е пътя наречен Северна Скоростна Тангента? И с участието на чии данъци също е направен. Като изгоните селяните от София, не забравяйте да се изгоните и себе си.
11
7
 
6
 
! Отговори
до селинджърите! преди 5 години
До коментиращите долу от дълбоката провинция: Скоростната тангента е на територията на град София! Не ни карайте да въвеждаме пак жителството в личните карти че ще трябва да ви продваме билетчета и да се редите на опашка да посещавате София.
10
4
 
4
 
! Отговори
Osof :,dp преди 5 години
Може ли да договорим с АПИ и в община Медковец да се движим без винетки? Или в община Карнобат. Или в община Белово. Защо за една община ще има изключения, за другите няма да има. Все пак столична община не е град София.