Вячеслав от София извади кръста от езерото в "Дружба"

В тазгодишния ритуал в столицата участваха 51 мъже
6 яну 2019 15:56,
50

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вячеслав Борисов извади кръста за трети път от водите на софийското езеро в жк. "Дружба".

Мъжът е от София и участва за осма поредна година в изваждането на кръста на тържествения водосвет, съобщава "Фокус". Той пожела здраве и благополучие за всички и каза, че не е имал предварителна подготовка в плуването в студена вода.

В тазгодишния ритуал по изваждането на Светия кръст от водите на езерото в жк. "Дружба" са участвали 51 мъже, като най-възрастният от тях е на 77 години, а най-младият на 18. В ритуала се включи и мъж на 73 години, който участва за седемнайсета поредна година.

Д-р Христо Трайков от ДКЦ-28, който бе на място, ако някой има нужда от помощ, увери, че преди началото на тържествения водосвет по изваждането на Светия кръст всички участници са прегледани и е установено, че са клинично здрави.

В надпреварата на изваждането на кръста не е имало хора, на които да е отказано участие поради здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичаят е български. Вячеслав да ходи да вади кръста от река Москва.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой дава право на този полуруски въйсер да ненавижда чистите българи-емигранти? Да отиде да се ненавижда рузките въйсери в Путландия.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на попчетата пак излъгаха миряните да скочат във водата, а тe продаваха свещи и икони на тълпата и напраиха кинти вечерта седнаха край камината на кана руйно вино и дебела свинска пържола за да отбележат празника.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Познавач лично Вачката. Много смело момче и истински патриот. Ненавижда емигрантите и всички предали род и Родина. ... ""................казваш значи, че най-забележителното му качество е, че "ненавижда" ... (себе си и околните със сигурност)Когато спрете да ненавиждате и започнете да уважавате поне малко себе си и околните, чак тогава ще заприличатe на бели хора. Дотогава си оставате селяни ... тъмни балкански субекти, които всеки нормален човек избягва, *** на дъното.
32
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много пошлост има в тази измишльотина с кръста.Тая дивотия последните години набра популярност преди това я нямаше.
31
3
 
3
 
! Отговори
Един от вас :) преди 5 години
Баси яките мъже! Мамка му исках да бъда сред тях и аз!
30
6
 
10
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Ако не се правеше пред публика и медии знаете ли колко щяха да участват ? Максимум 3ма :D И заради участието отивате в РАЯ и никога няма да боледувате! Бог каза!
29
14
 
5
 
! Отговори
Приятел преди 5 години
Познавач лично Вачката. Много смело момче и истински патриот. Ненавижда емигрантите и всички предали род и Родина. Радвам се че именно той извади кръста днес. Такива хора са ни необходими.
28
2
 
14
 
! Отговори
Гнъс преди 5 години
Вячеслав е Руско име!
27
5
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Секси мъже и момчета и фандъка веднага се озова там. Ако и по ремонтите из София ходеше така нямаше да има скандали с видимите и резултати с ремонтите на ремонтите.
26
7
 
11
 
! Отговори
Вячеслав преди 5 години
... Руско име,..... На продажници!
25
4
 
11
 
! Отговори
Не разбирате.. преди 5 години
НЕ ХОДЕТЕ ВЕЧЕ НА ЦЪРКВА!ТАМ--НЯМА ДУХОВНИЦИ. А АГЕНТИ НА КГБ И ДС!!ЛЪЖАТ ВИ,... НЕ ИМ СЕ КЛАНЯЙТЕ!!НЕ ИМ ПЪЛНЕТЕ ГУШИТЕ
24
5
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Отпадни отпадъци....горките риби!
23
6
 
7
 
! Отговори
1488 преди 5 години
Истинският Бог скоро ще ви помете - сатанисти от Брюксел с Евро-Атлантически Ценности!
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анатема на проруското духовенство на България!Този СИНОД--не е български, а предателски!Срам за България!
21
10
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
В нашето семейство е традиция на този ден да седнем всички от рано на масата пред телевизора. Греем ракия и с най-добрата туршия и сланинка изглеждаме всички новинарски емисии. За да помним и знаем защо българската войска няма загубена битка. Заради такива смели хора.
20
17
 
11
 
! Отговори
Горд българин преди 5 години
Този обичай и тричането са двете вековни традиции които ме правят горд българин. Днес когато гледам новините от всички краища на страната с тези ледени хора, смели хора с блестящ поглед, още повече се радвам и гордея с избора си да остана тук. Тук ще живеят и работят и децата ми а предателите-емигранти никога няма да са добре дошли.
19
5
 
15
 
! Отговори
могъщ пират преди 5 години
тия на снимките имат повече татуси от затворници в САЩ в супермакс затвор!! каймака на нацията!
18
6
 
24
 
! Отговори
Т.Б. преди 5 години
Татуирани, нискочели проли, индивиди намиращи се на най-ниското интелектуално и културно ниво. Това не е нито народна, нито християнска традиция. Това са париите, радващи се на собствения си примитивизъм. Присъствието на официални лица само легитимира тази плебейска вакханалия, предизвикваща неудобство у нормалните хора само при нелицеприятните гледки от снимките.
17
5
 
6
 
! Отговори
IXXI преди 5 години
Бафомет, Молох, Ваал, това почитат в структурите на ЕС и затова построиха Вавилонска кула и в Пловдив - демоните и господаря им са вече сред нас!