РЗИ с фалшива тревога за смог ваканция!?

Родителите могат спокойно да заведат децата на училище
8
РЗИ с фалшива тревога за смог ваканция!?
Снимка: pixabay

Потенциално опасно замърсяване на въздуха с критични стойности днес в София няма да има. Родителите могат спокойно да заведат децата си на училище и детска градина. Това съобщиха НИМХ във връзка с писмо на Столична регионална здравна инспекция, изпратено до директори на забавачки.

Още по темата

В него се предупреждаваше за замърсяване на въздуха днес, а в отговор директори са изпратили молба до родители децата да бъдат в градините преди 10 часа и да бъдат на закрито между 10-12 часа.

"Станала е грешка от страна на здравната инспекция при разчитането на данните, които подаваме. Опасност няма, дори ще вали сняг", заяви директорът на НИМХ проф. Христомир Брънзов пред в. "Труд".

За грешката потвърдиха и от Министерството на образованието и посочиха, че изпратеното писмо, подписано от началника на Регионалния инспекторат по образованието в София Ваня Кастрева, е отменено.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
виждащ преди 6 месеца
От тец дружба всеки ден дим е бял а днес бълваше черен дим
6
1
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 6 месеца
Прав си - марсианци управляват в България и в София, а не ГЕРБ. Марсианците са виновни.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тиквата им е нацъкал есемесите да отменят тревогата. Сега ще изместят станциите за мониторинг на въздуха, на места където той е чист и с това ще приключи всичко. За всички незгоди в държавата са виновни гладните мършички на държавна хранилка.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тревогата хич не е фалшива. Тези от НИМѝ какво чакат, да стане замърсяването 10 пъти над нормите, за да вдгат тревога ли? До Факултета замърсяването между 83 и 140 единици при норма 50 единици. Където има подобни гета в София, навсякъде замърсяването е над 50 единици. Според Фандъкова, автомобилите са виновни.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Принципно при студено време и без вятър, винаги в София има замърсяване с фини прахови частици около едно квартали с привилигеровано население, на което се плаща да гласува за ГЕРБ. Затова ГЕРБ от 10 години ни лъже, че автомобилите били големият замърсител, нищо не правят да намалят замърсяването от единственият голям замърсител - отоплението и така ГЕРБ ни трови.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В момента има замърсяването с фини прахови частици в София според airtube info. Най-голямо, около 3-4 пъти над нормите, е около квартали като Христо Ботев и Факултета, но и където има много къщи с дворове също има наднормено замърсяване, макар и по-малко.
1
2
 
3
 
! Отговори
dred преди 6 месеца
пак ли синеочка се е проявила :)