Замърсен въздух: До 12:00 учениците да не излизат!

Това е молбата на Столичната регионална здравна инспекция
9 яну 2019 08:18, Петя Славова
24
Замърсен въздух: До 12:00 учениците да не излизат!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Отново ни чака висока концентрация на фини прахови частици в София.

Столичната регионална здравна инспекция предупреждава, че в часовете от 10 до 12 се очаква замърсяване на въздуха да е с критични стойности, предава Bulgaria ON AIR.

С цел намаляване на риска за живота и здравето на децата и подрастващите, молбата е, в този времеви диапазон учениците да ограничават излизането си на открито.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Вземи се просвети поне малко преди да пишеш небивалици. Изгорелите газове от автомобилите са един от най-малките източници на ФПЧ. Виж примерно какво пише в уикипедията за източниците на ФПЧ - един дълъг списък на естествени и изкуствени източници на ФПЧ. Явно си стигнал само до половината учебник за втори клас. Вятърът е нещо много основно при замърсяването с ФПЧ. Даже пушенето на цигара в затворено помещение, замърсява с ФПЧ повече от дизелов двигател работещ в същото това помещение.
22
2
 
2
 
! Отговори
Жалко преди 5 години
Като гледам коментарите и ми става мъчно за нас българите. Къде сгрешихме, та ни наказа Господ?! Да стигнем до там, та да се плюем едни други във форуми, с коментарчета. Жалки. Скрити зад клавиатури. мишкиТежко ти Българийо, а на времето умираха за теб...
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** как ще мият улици посред зима знаеш ли каква пързалка ще стане и опитните дебелогъзци ще се нанижат като гердан
20
3
 
3
 
! Отговори
до18 преди 5 години
Нямаш наи елементарно човешко образование финни прахови частици се получават от изгорели газове които са отровни а разнасяния от вятъра обикновен прах от стрити листа пръст дребен пясък не е отровна и вредна защото е органична чети малко учебници за 2 клас по елементарно не мога да ти го обясня дано си ме разбрал
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в часовете от 10 до 12 се очаква замърсяване на въздуха да е с критични стойности...Това е резултата от редица далавери в управлението на София, пълната липса на контрол и чистота, унищожаването на почти всички зелени площи, паркове, градинки и дори отделни дървета, липсата на систематично миене на улиците, лошото управление на уличното движение, скъпия градски транспорт, постоянните некачествени ремонти на улиците с дупкиРезултатите на Фандъкова се виждат!Изберете я пак.Гарантирано от ГЕРБ
18
2
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
То да четеш можеш ли?Чети! Кое е единственото наднормено замърсяване в София.
17
4
 
2
 
! Отговори
до истината преди 5 години
Ти добре ли си значи автомобилите с изгорелите газове не замърсяват а вятъра замърсява като вдига прах я се засрами
16
5
 
4
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Истината е, че в София единственото наднормено замърсяване е с фини прахови частици (ФПЧ) от отоплението през зимата, а замърсяването с ФПЧ от двигателите на автомобилите е между половин процент и два и половина процента от допустимите норми, т.е. пренебрежимо малко. Истината е, че фандъкова успя да промие мозъците на много хора, че автомобилите са големият замърсител и сега всеки зомбиран обвинява шофьорите за замърсяването. Преди да ги има велоалеите, замърсяването от колите беше още по-малко.
15
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Знае се, че голямото замърсяване е от отоплението, но малко се знае, че второто по големина замърсяване е от неизмитите улици и тротоари. Всичко, което се движи, вкл. вятъра, вдига фини прахови частици във въздуха от неизмитите улици и тротоари. Това са примерно: пешеходци, велосипедисти, детски колички, скейтбордисти, мотоциклетите, трамваи, тролеи, електрически автомобили, бензинови и дизелови автомобили и т.н. Един тролей или трамвай замърсява няколко пъти повече въздуха от една лека кола.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дебелогъзец е всеки гьон сурат които не го интересуват другите а само неговите облаги ако трябва другите да умират но на него да му е лесничко удобничко и конфортно
13
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Да, колите замърсяват, но колко? *** е според това къде живееш.Двигателите на колите замърсяват 24 пъти по-малко в сравнение с замърсяването от движението им по неизмитите улици. Общо замърсяването от неизмитите улици и тротоари е около 35-40 пъти по-голямо в сравнение с замърсяването от двигателите на колите. При замърсяване подобно на днешното - средно малко над 2 пъти над нормите, замърсяването от отоплението е 80-100 пъти по-голямо от замърсяването от двигателите на колите.
12
3
 
3
 
! Отговори
до Истината преди 5 години
Колите замърсяват. Ако не го правеха, щяхте да имате поне тротоари в ***.
11
5
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Дискриминиращ принцип имаш. Защо само дебелогъзите, а не и тънкогъзите? Защо само при возене, а не и при въртипедалковщене и при ходене, когато също се вдигат във въздуха фини прахови частици.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм съгласен всеки дебелогъзец да се вози и да ме трови
9
4
 
11
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Така става, когто с години се лъже и манипулира, че автомобилите много замърсявали и никакви мерки не се взеха срещи истинския замърсител - отоплението с твърдо гориво, вкл. горенето на гуми и какво ли не още. За мръсният въздух в София виновни са Фандъкова и ГЕРБ.
8
5
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Като се преместят всички селяци да живеят в София въздуха даже ще стане и мазно-мръсен!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учениците да не излизат!Нека си останат в баровета и да дишат чист тютюнев дим.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе защо в България преззимата хвърлят пясък по улиците? Май само ние прилагаме тази практика. В другите европейски държава и зимата и лятото пътищата са пефектно чисти. В Швейцария цялата държава е планинска но по пътищата няма кал и пясък. Австрия същата работа.
5
2
 
10
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
Каква точно гадост се разхвърля по улиците, колите изглеждат така сякаш не са мити от ДВЕ години!?
4
2
 
8
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Не мисля че тогава е най-голямата концентрация, освен ако нямате предвид разпалването на печките на *** изборатели, ама нали установихме, че замърсяват автомобилите, електромобилите и летящите чинии, но не и печките...