Без дом: А преди развода – собствен бизнес, апартамент, деца...

Животът на Димитър, търсещ подслон в Кризисния център
Обновена: 10 яну 2019 12:34 | 10 яну 2019 09:15, Петя Славова
132

Какво е да живееш без дом, разказва Димитър. Мъжът е имал собствен бизнес, апартамент, жена и две деца. Живее щастливо в "Младост", но всичко тръгва надолу, когато преди няколко години се развежда.

Днес няма нито дом, нито семейство, децата му не искат и да чуят за него. През деня търси начини да започне живота си на чисто, а нощем намира подслон в Кризисния център на София.

Преди да отвори центърът, 50-годишният мъж е живеел на улицата.

"Не е толкова трудно. Свиква се, а когато човек свикне да оцелява - оцелява", разказва той пред Bulgaria ON AIR.

Димитър сподели, че се облича дебело и понякога пиел алкохол, за да се стопли, но осъзнава, че това е само мимолетна топлина. Разказва, че се е опитвал да си стъпи на краката, но не успял да влезе в ритъм.

Надява се, че ще е започнал работа преди Кризисния център да затвори врати. Освен роднини, Димитър вече няма и приятели. Казва, че са изчезнали, когато загубил и парите си. Продал апартамента, но така и не е успял да започне частен бизнес. Времената били различни.

За съдбата си не обвинява жена си, децата си. Не обвинява никой друг. Само себе си!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Голям глупак... преди 5 години
Трябва да си голям *** дори да си помислиш да се ожениш в БГ или някоя феминизирана държава (разбирайте сащ или някоя скандинавска държава). Ако изобщо някога все пак решиш да направиш тази толкова нелогична крачка и да се заробиш, то поне се подсигури, че къщата/апартамента, за който толкова си блъскал е само и единствено на твое име.
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената е като бурята - идва с духане и си заминава с къщата.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92Може, можеее!Патил, та знае!
88
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да се хленчи заради жена. Не може една жена да ти съсипе живота, каквото и да е станало. Теглиш майни и продължаваш.
87
7
 
48
 
! Отговори
НЯМА МЪРДАНЕ !!! преди 5 години
Мъже , да си знаем !!!! Това е закона в България ! Който мъж иска нека създава хора за държавата . И на края никой съд не признава че бащата е съградил и изплатил жилището и отгледал децата си . На края законно бива изхвърлен на улицата . Идете по съдилищита за да видите какво ви чака !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия ще им дават по 800 евро на месец като регистриран Бездомник...Това сам ли си го измисли? Помощта за бездомни е 375 евро на месец, които се изплащат не наведнъж, а на дневни по 12,50. За бездомни, включително с немско гражданство, има бюрократични спънки изобщо да я получават. Много от тях не знаят, че изобщо има такава, нито къде трябва да отидат и какво да докажат, за да могат да я взимат.
85
7
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
До Анонимен 56"Продал апартамента, не отворил бизнес... много интересно какво е направил с парите? Изпил ли ги е или ги е изял, хайде познайте"...или платил на някой затънал роднина кредита
84
0
 
31
 
! Отговори
Често срещана грешка преди 5 години
Трябвало да си задържи апартамента и да си намери работа. Ако ще и чистач на минимална заплата да е, все пак ще има жилище и храна. Все от някъде се почва.Но да продадеш единственото си жилище когато си на нулата за да финансираш нов бизнес е най *** нещо. Ако вече имаш разработен бизнес който носи доходи всеки месец само тогава е оправддано да поемеш риск и да вземеш голям кредит и да разшириш бизнеса.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
адекватна социална система като в Канада, Франция, Германия...Където също е пълно с бездомни и с абсурди. За Германия гледах няколко документални филма, където интервюираните се оплакват от същото - че не им дават работа, именно защото са бездомни. Имаше непълнолетни, 14-15 годишни, германчета, изгонени или избягали от насилие от къщи, които от една година живеят на улицата. Социалните им отказват помощ, защото центровете за настаняване били пълни.
82
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябват специални мерки за защита и осигуряване на подслон на жените.
81
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки трябва да си къта пари за старини. Другото си философствувайте.
80
9
 
28
 
! Отговори
bg преди 5 години
zenata e samia diavol,kogato poiska moze date srine.
79
1
 
37
 
! Отговори
няка преди 5 години
В кофти положение е този човек, но все пак ми се струва, че не казва всичко и поради можем само да спекулираме какво се е случило с него.
78
3
 
37
 
! Отговори
До71 преди 5 години
Говорим за Европа бе мушморок,Може да питаш и за Папуа и Нова Гвинея.А между слободия и демокрация правиш ли разлика.Невръстен си ,явно е.Вече 30 години е постсоциализъм ,който ще си отиде след още доста време.Най обичам когато някой ми говори за соца,когато е бил с пелени ,или в ,,ташкент"когато той беше обявен за недоносче.Демокрация,видели сте вие.......безнаказана слободия е това!!!
77
13
 
13
 
! Отговори
Недодялко преди 5 години
До АнонименНие защото сме толкова умни и при нас се напълни със американски емигранти, а мексиканците строят стена. В Русия и страните от бившия соц. лагер е пълно с англичани, германци и французи, които едно време бяха застрелвани по границите, защото се опитваха да избягат от лошата демокрация и капитализъм. Да не говорим за стотиците удавени и застреляни жители на ФРГ, опитвайки се да избягат в по-развитата ГДР. Швейцарските деца пък полудяваха от радост като получат шоколад Крава.
76
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е нагледния пример за тормоза над мъже и как може да да се съсипе един успял човек. Не оправдавам шамаросването, ама понякога е по-здравословно и за двете страни
75
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А3Най-успешният бизнес е там, където хората са най-глупави тоест в САЩ там ако си една идея малко по-образован можеш да станеш милионер от нищото. Половината американци считатр че шоколадовото мляко излиза от кафеви крави, какво искаш повече.
74
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перу, Хайти, Хондурас и другите където изреждаш ве е демокрация а корупция със сева икономика над 80% . А в България като е демокрация и евроатланизъм с гей-паради ф-16 защо е корупцуя и сива икономика и пълно с просяци и бездомници?
73
1
 
38
 
! Отговори
А3 преди 5 години
Най успешния бизнес е този за който никой не подозира. Иначе съчувствам на човека това истинската реалност не си ли продуктивен изяждат те. А за ценности недей и да питаш ни да търсиш!
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е работил в сивия сектор. И са останали дългове. Станал е изкупителе материал. Така е спасил другите в домът.