За удобство на столичани: Нов паркинг до метрото от август

193 паркоместа ще има до станцията "Стадион Васил Левски"
12

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нов буферен паркинг със 193 паркоместа ще заработи в началото на август тази година на метростанция "Стадион Васил Левски" в центъра на София.

Още по темата

Центърът за градска мобилност, който вече стопанисва буферните паркинги, обяви обществена поръчка за довършване на съоръжението, така че то да започне да се ползва от гражданите.

В рамките на 6 месеца фирма ще ремонтира обекта, допълват от пресцентъра на ЦГМ.

Подземният паркинг ще предлага и услугата "Паркирай и пътувай", която представлява съчетание на ползването на лично превозно средство и безплатно паркиране срещу ползване на метрото.

В програмата за тази година е предвидено да се ремонтират още два паркинга – подземният до Централна гара, който има 73 паркоместа и един надземен в район "Надежда". 

ЦГМ стопанисва 10 обществени надземни паркинга и 4 подземни буферни паркинги. Буферните паркинги са на метростанция "Джеймс Баучер" с 577 паркоместа, на метростанция  "Цариградско шосе” с 1253 места и два на метростанция "Бели Дунав".

В работни дни заетостта им е различна, но често стига и до 100%.

Другите два буферни паркинги за доизграждане, предоставени с договор от Столична община на Центъра за градска мобилност, са този на бул.”Сливница" в  район "Люлин" с 262 паркоместа и на "Централна гара" със  73 паркоместа. За тях процедурите предстоят.

Половината от приходите от почасовото платено паркиране, които за миналата година са около 26 млн.лв., се инвестирани в подобряване на условията за паркиране в града.

Това са дейности като разширението на зоната, в новите "паяци", оборудване за екипите по контрол. Близо 2 млн. лв. към момента са разпределени за ремонт на тротоари в рамките на зоната.

Останалата половина от приходите от тази дейност се инвестира в покриване на разходите по превоза на пътниците в обществения транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
ДИНГИ БИ преди 5 години
Като всички си направиха гаражите на магазини кафета и ресторанти става хаус и после къде да спра !!!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това Центърът за градска geбuлнocт е страшна хранилка и фандък за Юрданка и сие.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафиотската Фирма Паркинги и гаражи, прераснала в по-голяма мафиотска фирма Център за градска мобилност, от която нито лев не отива в общината.
7
2
 
4
 
! Отговори
vaxo преди 5 години
върнете гражданството и няма да има нужда от допълнителни паркинги .
6
8
 
8
 
! Отговори
Бизнесмен преди 5 години
Голтаците само знаят да вият - искам безплатно това, искам безплатно онова. А кой ще плаща, пак ние ли? Много лошо ви научиха *** на мързел.
5
0
 
4
 
! Отговори
Ради преди 5 години
Имам сериозни съмнения, че ще го пуснат до август. До този август трябваше да пуснат Житница при кръстовището с Цар Борис 3. Още е затворено.
4
3
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До НаблюдателАбе, като искаш безплатен ЗАКРИТ паркинг, купи си гараж.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, това са позитивни новини- бавно, но нещата се подреждат
2
7
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
За неудобство паркинга ще е платен.
1
10
 
4
 
! Отговори
fake news преди 5 години
като гледам височината на тавана, повечето коли нема да могат да влезнат там....браво! само така ща ни накарате да слезнем от landcruiser-a.............