Ваклин от СРС-тата: Чаках ги като пионерче пред...

Драмата продължава да разкрива своите тайни
11 яну 2019 18:08,
31
Ваклин от СРС-тата: Чаках ги като пионерче пред...
Снимка: архив "Булфото"

Те ме оставиха да чакам като пионерче пред учителската стая час и половина. Това казва в телефонен разговор изнудваният бизнесмен Александър Ваклин по адрес на отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Още по темата

Оплакването му е в телефонен разговор с бившия кмет на Младост Петко Дюлгеров, записан със специално разузнавателно средство. Част от СРС-та бяха слушани на поредното съдебно заседание по делото.

В разговорите Александър Ваклин обяснява, че няма никакво доверие на Иванчева.

"Аз идвам, давам ти ги и ти ги даваш на тия тъпанарки" са друга част от оплакванията му. Вероятно той има предвид парите.

"Това са много пари", казва още Ваклин. "За такива пари по-добре да променим закона. Нямам никакво доверие, че този човек няма да ме изпържи", обяснява още той. Това е разговор, записан дни преди самото предаване на парите, което стана на 17 април.

По повод срещата си с Иванчева той обяснява, че като се видели, тя опънала една карта и обяснявала къде ще бъдат строени градинки.

Дюлгеров пък го успокоява, че тя ще говори и ще правят дарение. "Ти искаш ангажимент за писмото", казва още бившият кмет на район "Младост" и допълва: "Говорим едно, а правим друго", имайки предвид вероятно Иванчева.

В разговорите става ясно, че Ваклин ще представи пред английските инвеститори сумата за подкупа като пари, дадени за консултация: "Това са чужденци, страшно съм притеснен. Аз съм им казал, че ще дам парите за консултант", обяснява той.

"Тя може да ме пусне по пързалката и да не пусне обявлението още 10 месеца", оплаква се Александър Ваклин, цитиран от "24 часа". Иванчева пък му обяснявала, че ако направи една площадка - ще пуснат преписката.

СРС-та бяха слушани, защото Иванчева и Биляна Петрова искаха да се чуят отново заради думи, които не се разбират. Двете са под домашен арест и вече идват в спецсъда на собствен ход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Много избирателиСРС преди 5 години
За банката дето фалира от там ли захлебиха инвеститорите през Сьдь ли перете вече? С парите на БНБ дето ги е дал народа дела правите май ВИ липсват Крумовите закони. Министрите и Позитаго ако разбират твьрде бавно като рьсть на минималната заплата има пак ще има кой да Ви уважи.
29
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 5 години
Бас държа,че има укрити СРС-та,а пред съда се разнасят компилации.Дали ПрокОратурата ги е укрила, дали ушевите - надяваме се,че ще дойде ден и някой ще предаде ушевата шпиц-команда", ако до тогава не "гушне букета"скоропостижно,както Мишо Бирения.
28
3
 
7
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Този Ваклин голям пионерче е бил.През цялото време 30 години друго сравнение не намери.Да върнем и Павлик Морозов За мен с всички доказателства си е поставено лице.И не ми дреме кой е баща му
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, каквото и да си приказвате тук, не им е чист косъма на тези двете! Как едни никавици успяха бързо да се оплетат в мафиотски схеми! От парцаливи и мизерни субекти кадърни управници не става!
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно ли като пионерче ги е чакал, ами проблема е, че двете набедени хабер са нямали какво им кроят Дюлгеров и Ваклин с измисления подкуп. Те явно не са знаели за никакъв подкуп, иначе нямаше да чака толкова, ами и кафенце щеше да му сервират. Егати и кухата постановка им спретнаха на Иванчева и другата.
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ваклин що не е с белезници все още???
24
3
 
1
 
! Отговори
ДО 23 Българска рабо преди 5 години
А ти ще ОТОчниш ли в кой клас си?
23
1
 
10
 
! Отговори
«Българска работа» преди 5 години
Типична Българска работаМоля Ви официално оточнете във вестника Ви:1/ <СРС> секретни документи ли са или четиво за всеки ден2/ Когато двама се уговарят по между си юридически може ли трето лице да носи наказателна отговорност във връзка с тези разговори в които всеки може да говори каквото пожелае и всеки може да бъде < натопен> нарочно или за интереса на говорещите или на единият от тях3/ПЕЧАТЪТ ОБИЛНО НИ ЗАЛИВА С ЕДНА ЖЕНА В ТРАМВАЯ КАЗАЛА.... И НА ТОВА ДОСТОВЕРНО И <ЮРИДИЧЕСКИ
22
0
 
15
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
тоя е сгазил лука нещо, затуй сега е маша на прокурватурата
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започвам да си мисля ,че полицията нарочно избърза със закопчаването на Иванчева ,защото ,ако бяха продължили да я следят и записват ,може наистина да влезе в затвора!Сега с тези доказателства от СРСта ксто нищо може да и се размине!И какво не се чува добре?Каква е тая калпава техника?
20
0
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Стига с този позьор бе. Ако имате доказателства, ги осъждайте, ако не - ги пускайте и развързвайте народната кесия за обезщетения. Какво ми замазвате по лъжичка на месец с измислени сересе буламачи
19
4
 
25
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Тизи трябваше да е в затвора за подбужда не към подкуп ! Понеже строителната мафия е недосегаема , затова кварталите заприличаха на гето . Банкянския *** и оня с квадратната глава са в дъното на всочко, а жената и до днес си живее в маломерното жилище, но скоро хората ще обърнат статуквото сигурен съм в това !!!
18
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже Ваклинчо, жив да го ожалиш.Голема трагедия и мъки.Почти като Делянчо добревия кога ронеше сълза в НС.тОЙ ИСКАЛ ДА ДАДЕ ПАРИ, ПЪК ТЕ СЕ ДЪРПАЛИ.И цялата тая трагедия за некви си 70 000.10 месеца ги гласят тия СРС-та и се не излизат ка требе.
17
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самия факт,че са притискали психически и физически колежката на Иванчева да лъжесвидетелства,се разбира че тези жени са невинни.От друг запис,който бяха пуснали в "Афера" пък се разбира,че са искали да елеминират Иванчева физически.Хората в България живеят в някакъв *** филм в който всеки момент могат да бъдат сготвени.
16
1
 
38
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Смеят ли да го проверяват, ще ходи пак да тегли кредит и проверяващите ще светнат, като елхи и те.Речника на образованият бизнесмен, даже и не заслужава коментар!
15
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Каква националност 10Ти явно нямаш понятие от български фолклор, народни песни и пр., щото си с подарена диплома за средно и евентуално виШУ образование и се движиш сред хора с беден речников запас, непознаващи богатството на българския език. Обаче от ранна възраст си се научил да се заяждаш с имената на хората, търсейки различна етническа принадлежност и така се мислиш за голям българин и патриот."ВАКЛО АГЪНЦЕ" пее народният певец.
14
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честният, красив и умен млад бизнесмен Ваклин, след като тегли кредит да помогне на родната прокоратура правдата да възтържествува и след като обекта в местноста Камбаните срещу бизнес парка започна реши, че не е необходимо да спазва никакви норми.На сайта call.sofia.bg могат да се видят доста сигнали за нередности по строежа, като шумна работа в извънрегламентирано време от общината, липса на указтелни табели, не почистване на ходовата част на камионите извозващи земна маса от обекта и т.н.
13
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това еврейски схемаджийче не ми прилича на изнудван, а ло-скоро като участник в сценарий за компромат.
12
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече този Ваклин говори, толкова по абсурдно става обвинението срещу Иванчева за подкуп !
11
2
 
48
 
! Отговори
Още преди 5 години
като направиха цирка със "арестуването" насред София беше ясно че доказателствата са кухи и не струват. Когато разполагаш с железни доказателства няма нужда да налагаш психически или физически тормоз и да се правиш на маймунa по телевизията - просто се явяваш на съд и никой нищо не може да каже.