Фандъкова мисли за нов мандат, 2019-та - година на метрото

15 големи обекта ще се ремонтират през годината
12 яну 2019 10:55, Александър Попов
75
Фандъкова мисли за нов мандат, 2019-та - година на метрото
Снимка: Dnes.bg

Йорданка Фандъкова не е решила окончателно дали да се кандидатира за нов мандат за кмет на София.

"В момента все още е рано да се вземе решение дали ще се кандидатирам. Ще си задавам всички въпроси след няколко месеца, ще го обявя публично", заяви кметът пред БНТ.

"Ако кметовете сме чакали последната година, за да покажем какво можем да направим, то много лошо за нас. Винаги съм казвала, че нашата работа се оценява през цялото време, че кампанията за следващите избори започва от първия ден", коментира Фандъкова.

Кметът коментира почистването на града в разгара на зимния сезон.

"Това е ежедневната ни задача. Даже денонощна, защото дори когато не вали сняг, има ниски температури, възможности за заледяване. Тази нощ са почиствани стръмни участъци, както и пътят за Витоша. Задачата на управниците е да не се блокира градът, да има движение. Почистването се следи в реално време с GPS", каза още тя.

Един от приоритетите на града е да се полагат усилия за това въздухът в София да става все по-чист. През последните години са успели да приведат в норма всички останали замърсители. Проблемът с фините прахови частици остава в определени дни. Все по-малко са дните със замърсяване, но то е сериозно. Инвестирано е в подобряването на обществения транспорт, за да има алтернатива за хората и да оставят колите си.

Проблемът с отоплението на твърдо гориво е сериозен. Кметът настоява да бъде инкриминирано горенето на отпадъци, което е забранено и сега. Санкциите обаче са административни и те не водят до нужния ефект.

Проектът за бюджет на общината за 2019 година е малко над 1 000 600 000 лева. Приоритетите са инфраструктура, модернизация на подземния и наземен транспорт, инвестиции в училища и детски градини, екология.

15 големи обекта за заложени за ремонт през 2019 година. Акцентът е върху кварталните улици. 2019-та ще е годината на метрото - до края на тази година ще имаме 48 километра. Ще има предложение за закупуване на нови влакове, както и за започване на реконструкция на старите влакове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФАНДЪКОВА да мисли да си ходи. Софиянци не я искаме.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За кого да гласувам??
47
3
 
31
 
! Отговори
Валерко, преди 5 години
аз съм един от стотиците хиляди софиянци,които са възмутени и потресени от това управление,затова ще ви изметем на следващите избори,въпреки фалшификациите и манипулациите,които са ви запазена марка.
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е,че когато някой се ояде,не дава властта с "демократични" избори,а само с бой.Засега не виждам желание за кютек,така,че споко.
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе забравяй че Софиянски направи метрото!!!Допълнителни линии се правят много по-лесно.За мен той беше най-успешният кмет!И си живее човекът на Марин Дринов 2Б и досега.Никой не е безгрешен,разбира се но това недоразумение трябва да изчезне!!!
44
6
 
1
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До 45. А "вие" колко сте? Нали ти е ясно, че от твоята драсканица нищо, ама нищо не зависи. Защото ти си никой.
43
14
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 41. Нещо си се объркал с цифрите май. На за друго да ти кажа - през 2009, когато ГЕРБ спечели чия беше администрацията бе, ***? През 2014 след Орешарски чия беше - ГЕРБ пак спечели, през 2017 при служебен кабинет на радефф пак. Е, нещо не се вързва тази твоя басня с администрацията на физкултурника.
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато има еврофондове кметицата няма да се откаже от мераците си за нов мандат.Но от нас зависи дали отново да си причиним това бедствие.Нали не сме мазохисти?Или сме?
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО СОФИЯНСКИ Е ЗА КМЕТ. ЖАЛКО ЧЕ НЯМА ВЕЧЕ КАКВО ДА СЕ ПРИВАТИЗИРА И ТОЙ НЕ ЩЕ.
40
2
 
15
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
Г-жо Фандъкова а мислите ли за северозападните квартали? Да създадете нормални условия за живот! Там минава метрото, а хората бягат, защо според вас? Стига сте мислили за това как да направите метро до Манастирски ливади. И как да уредите някои централен булевард за комисионни.
39
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой вижда по добър кандидат да го каже! Аз не виждам! Парговци разни не ни трябват
38
1
 
25
 
! Отговори
до к.35 преди 5 години
До АнонименПо-голямата с 1,5 млн. от нас Белгия има 150 хил. държавни чиновници. За 10 години управление на ГЕРБ държ. администрация на БГ скочи от 230 хил. човека на 440 хил души! Това беше идеята на физкултурника Цв.Цветанов: минимум 440 хил. твърди гласове за ГЕРБ , които може да достигнат и до 800 хил., защото дилемата е или глас за ГЕРБ , или те гонят от работа.
37
1
 
31
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
Струва ми се, че това ще бъде последният мандат на "другарката учителка по руски". Гафовете с детските градини, несгодите с началните и средните училища, влизането в свитата на ББ_Цв.Цв. , повторените о потретените ремонти на бул.Дондуков и срамът с "Граф Игнатиев" , където близката на премиера Джи Пи груп ви изложи с трети ремонт на ремонта _ 30 млн.лв за 2 км улица, отрязаха пътя вза четвърти мандат. Ама вие опитайте, липсата на срам води до безочие.То и Цецка Цачева опита да стане президент.
36
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фъндъкова не била още решила дали да се кандидатира за нов мандат,т.е.шефа още не и е предложил нов мандат.Иначе що да не приеме,зер много не се е преуморила,тя е само за фасада,там други решават кое как да стане и колко да струва.
35
0
 
16
 
! Отговори
Мда преди 5 години
И тая безалтернативна....
34
0
 
31
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Фандъкова управлява София толкова,колкото един р.ом фирма за точене на ддс с милиони оборот-т.е. подставено лице.Но щом я избирате заради миловидната физиономия и благ гласец-продължавайте,явно ви са малко поразиите в София,сътворени от шефовете и....
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данчееее,ти си само една кукла на конци.Нищо не разбираш от това,което трябва да правиш,а само усвояваш милиардите,спуснати от началника,в негова полза и угода,но в ущърб на софиянци.Стана за резил с некачествените ремонти и ремонти на ремонтите.Милиарди левове предоставени на наши фирми и потънали в джобовете на когото трябва.А резултатите плачевни.
32
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фъндъкова ще разчита на надутата държавна администрация,но софиянци сме повече,и повече не искаме да я търпим.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столичанка в повече.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е ние какво мислим.