Фандъкова мисли за нов мандат, 2019-та - година на метрото

15 големи обекта ще се ремонтират през годината
12 яну 2019 10:55, Александър Попов
75
Фандъкова мисли за нов мандат, 2019-та - година на метрото
Снимка: Dnes.bg

Йорданка Фандъкова не е решила окончателно дали да се кандидатира за нов мандат за кмет на София.

"В момента все още е рано да се вземе решение дали ще се кандидатирам. Ще си задавам всички въпроси след няколко месеца, ще го обявя публично", заяви кметът пред БНТ.

"Ако кметовете сме чакали последната година, за да покажем какво можем да направим, то много лошо за нас. Винаги съм казвала, че нашата работа се оценява през цялото време, че кампанията за следващите избори започва от първия ден", коментира Фандъкова.

Кметът коментира почистването на града в разгара на зимния сезон.

"Това е ежедневната ни задача. Даже денонощна, защото дори когато не вали сняг, има ниски температури, възможности за заледяване. Тази нощ са почиствани стръмни участъци, както и пътят за Витоша. Задачата на управниците е да не се блокира градът, да има движение. Почистването се следи в реално време с GPS", каза още тя.

Един от приоритетите на града е да се полагат усилия за това въздухът в София да става все по-чист. През последните години са успели да приведат в норма всички останали замърсители. Проблемът с фините прахови частици остава в определени дни. Все по-малко са дните със замърсяване, но то е сериозно. Инвестирано е в подобряването на обществения транспорт, за да има алтернатива за хората и да оставят колите си.

Проблемът с отоплението на твърдо гориво е сериозен. Кметът настоява да бъде инкриминирано горенето на отпадъци, което е забранено и сега. Санкциите обаче са административни и те не водят до нужния ефект.

Проектът за бюджет на общината за 2019 година е малко над 1 000 600 000 лева. Приоритетите са инфраструктура, модернизация на подземния и наземен транспорт, инвестиции в училища и детски градини, екология.

15 големи обекта за заложени за ремонт през 2019 година. Акцентът е върху кварталните улици. 2019-та ще е годината на метрото - до края на тази година ще имаме 48 километра. Ще има предложение за закупуване на нови влакове, както и за започване на реконструкция на старите влакове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Никола преди 5 години
А нова тикет система кога? Толкова дълго време вече я чакаме да се направи, София има нужда от нея, от това да можеш с 1 билет да комбинираш за известен период от време няколко транспорта, това ще е голямо удобство за всички жители и гости на града!
68
0
 
1
 
! Отговори
Преско преди 5 години
Добре де аз не мога да разбера как вдигането на билетчето от 1лв, на 1,60лв помогна да стане по-чист въздухът в София???
67
0
 
3
 
! Отговори
Azz преди 5 години
Да помисли за еднописочен билет....
66
0
 
2
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Да бе..ще я остави някой да решава!! Боко и цецо ако решат Нали тик вен ум казваше че и магаре да сложи..ше го изберат. Е с цецка не стана!! А фънди..разписва фактури без да се опъва..,значи ще я предлагат пак
65
1
 
4
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Защо бе Фандъкова, като измия колата и мина през града когато вали, цялата става кална?Те това само ми кажи защо се получава.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук се комбинират три фактора:1. герберастка ненаситна алчност,2. цървуланска простотия и 3. тотално отсъствие на държава.
63
3
 
6
 
! Отговори
u4en преди 5 години
СФ е в ПЪРВАТА ДЕСЕТКА на най- добър град за живеене в ЕС . СФ е вече ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД в една група с .- ВИЕНА......ПАРИЖ......АМСТЕРДАМ......ПРАГА......МОНТЕ КАРЛО !!!
62
1
 
4
 
! Отговори
софианец преди 5 години
руската ни даскалица знае отл. и американски ! Гласи се за посланик на БГ в САЩ !...Нооооооооооо...ако не ни направи АКВАПАРКА на определеното място / ул. Резбарска .със изградена инфаструктора.естествена БРЕЗОВА и ЛИПОВА ГОРА......на 3 км. от идеал. център на СФ / и отлаган 7-*** година ..ще направим инициативен комитет и ще протестираме пред посолството на САЩ - да не я приемат. докато не свърши работа !
61
6
 
5
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
София е станала по-грозна ,замърсена ,некачествени ремонти и др. от както кметува .
60
1
 
5
 
! Отговори
до 52 преди 5 години
Не че я искам, ама да попитам, кои софиянци не я искате.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София има нужда от нов кмет.
58
2
 
12
 
! Отговори
Ало преди 5 години
Последните гафове с "ремонтираните" улици и изядоха главата
57
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв нов мандат ?! Тая трябва да влезе в Сливенския затвор, защото ограби страшно много пари!!!
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фъндъкова нямаш ли насищане.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не разбрах - още ли ще се презастроява и разкопава София, че да има нов мандат за фандъчката?
54
2
 
17
 
! Отговори
Хайдуков преди 5 години
А повечето софиянци и не само те са на мнение , че и е време за продължителна почивка в...Сливен.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като се има предвид, че при ГЕРБ ни се случват само лоши неща, нормално е да се предположи, че Фандъкова пак ще спечели. Цецо вече се доказа като голям специалист. в тази област.
52
10
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Фандъкова ще отнесе на изборите Оная Костинбродска като куцо пиле домат.
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София расте и грознее. Така ще е ,докато личният интерес е пред публичния.
50
4
 
22
 
! Отговори
23943 преди 5 години
Я, обратно в Самоков! Достатъчно безобразия сътвори в София! С всики финансови злоупотреби покрай провалите не може да се пръкне мисълчица за още един мандат! колкото и да се подменя вотът, с тази кметица няма как да продължават от ГЕРБ - да си посочат друг каниддат!