В София: Нов ремонт, нов асфалт, а на пътя - локви

"Спаси София" алармира за некачествено строителство
12 яну 2019 13:23, Александър Попов
77
В София: Нов ремонт, нов асфалт, а на пътя - локви
Снимки: Елена Желязкова

Огромни локви се образуват по ремонтирания преди само три месеца бул. Арсеналски, при това точно при натоварената спирка на хотел "Хемус", където стотици ежедневно чакат автобус №102, алармират от "Спаси София".

От организацията припомнят, че булевардът беше ремонтиран от фирма ПСТ през август и септември, но скоро след това започнали да получават различни сигнали за некачествено строителство.

Проблеми има с отводняването и в другите участъци, неравности на тротоарите, скосяванията, бордюрите и кофите за отпадъци. Все още не е завършено и тролейбусното трасе, както и включването му при колелото на басейн Спартак.

От "Спаси София" настояват да се защити обществения интерес и фирма ПСТ да бъде глобена с максималната стойност в подписания договор. Според тях толкова сериозни дефекти по чисто нов булевард говорят за сериозна липса на качество и контрол от строителния надзор и Столичната община в ролята си на възложител.

В социалните мрежи приемат поредния сигнал за строителство в София повече с чувство за хумор. Според някои локвите ги има заради "тежките метеорологични условия и безпрецедентна зима", други твърдят, че от организацията са изливали нарочно кофи с вода на това място. Трети пък призовават да не се правят прибързани изводи, защото "асфалтът не е положен за постоянно" и "ремонтът не е завършен". Има и софиянци, които са щастливи, че поне малко приличаме на Венеция.

"И на "Черни връх" е така при пазарчето при спирката на трамваите. Слизаш в гьол. Сложили са едни отводнителни шахти, които 2 дни след чистенето са вече запушени", алармира друг столичанин.

Не липсват и мнения, че вече се издребнява със сигналите за нередности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
29
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Ти май си столичанин в повече.Столицата ще бъде спасена от самите столичани,като не изберат отново вредната за столицата сегашна кметица.
11
2
 
25
 
! Отговори
КОЛОЕЗДАЧ преди 5 години
ВРЕМЕ Е ПЪНДЪКОВА ДА ВЛЕЗЕ ЗАД РЕШЕТКИТЕ
10
9
 
1
 
! Отговори
До анонимен 5 преди 5 години
Интересно на колко години си??? Явно поне на 80-90 г. , щом помниш от тогава.
9
1
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Ne e samo Sofia.Sashtata kartinka e i vav Varna.Sega v kv.Asparuhovo se remontirat ulicite v centara na kvartala i kachestvoto e...hvarliane narodna para na viatara.Neznam kade e controla.Nemoze tolkova primitivno kachestvo na remonta.Sled godina dve shte bude daze po losho otkolkoto predi remonta.....
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но пък за сметка на това кметицата мисли за нов мандат!?
7
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При БСП нямаше локви
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутренските методи на герберите продължават.
5
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време какво хубаво беше. Нямаше такива дето да протестират и много да знаят щото айде в Белене на прасетата и всичко си беше наред и нямаше оплаквания
4
5
 
4
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 5 години
До към шо.п.а"налегай" парцуцата и не филосОвствай бе ***
3
1
 
27
 
! Отговори
Е.М.Ремарк преди 5 години
"На софийския "фронт" нищо ново!"
2
1
 
21
 
! Отговори
към шо.п.а преди 5 години
що??? да се мълчи ли е по-добре ????
1
28
 
11
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 5 години
А кой ще спаси София от "спаси София"