В София: Нов ремонт, нов асфалт, а на пътя - локви

"Спаси София" алармира за некачествено строителство
12 яну 2019 13:23, Александър Попов
77
В София: Нов ремонт, нов асфалт, а на пътя - локви
Снимки: Елена Желязкова

Огромни локви се образуват по ремонтирания преди само три месеца бул. Арсеналски, при това точно при натоварената спирка на хотел "Хемус", където стотици ежедневно чакат автобус №102, алармират от "Спаси София".

От организацията припомнят, че булевардът беше ремонтиран от фирма ПСТ през август и септември, но скоро след това започнали да получават различни сигнали за некачествено строителство.

Проблеми има с отводняването и в другите участъци, неравности на тротоарите, скосяванията, бордюрите и кофите за отпадъци. Все още не е завършено и тролейбусното трасе, както и включването му при колелото на басейн Спартак.

От "Спаси София" настояват да се защити обществения интерес и фирма ПСТ да бъде глобена с максималната стойност в подписания договор. Според тях толкова сериозни дефекти по чисто нов булевард говорят за сериозна липса на качество и контрол от строителния надзор и Столичната община в ролята си на възложител.

В социалните мрежи приемат поредния сигнал за строителство в София повече с чувство за хумор. Според някои локвите ги има заради "тежките метеорологични условия и безпрецедентна зима", други твърдят, че от организацията са изливали нарочно кофи с вода на това място. Трети пък призовават да не се правят прибързани изводи, защото "асфалтът не е положен за постоянно" и "ремонтът не е завършен". Има и софиянци, които са щастливи, че поне малко приличаме на Венеция.

"И на "Черни връх" е така при пазарчето при спирката на трамваите. Слизаш в гьол. Сложили са едни отводнителни шахти, които 2 дни след чистенето са вече запушени", алармира друг столичанин.

Не липсват и мнения, че вече се издребнява със сигналите за нередности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
До анонимен 70 преди 5 години
Панелки има, но са много по качествени, а и повечето санирани.
71
0
 
3
 
! Отговори
Денисс преди 5 години
Е,това вече не е новина,а ежедневие.Свикнахме с мръсотията,простотията,олелията!Това вече е норма!Опростачиха ни и това вече е нормално,защото нищо друго не се случва!
70
4
 
18
 
! Отговори
вън преди 5 години
Ужасно изкъртиха 100 годишните .павета за да сложат некачествен асфарт Тази тетка разби стара софия вън вън вън вън Какъв мандат сънува
69
15
 
7
 
! Отговори
Спаси София корупция преди 5 години
Спаси София дежурните *** комсомолци на Позитано 20. Преди 2 години взеха сочно проектче за ремонт на парка на Людмила Живкова и усвоиха солидни суми.
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В чужбина панелки не съм виждал. Защо ли?
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз живея на улица Дунав.Преди две години правиха ремонт на улицата,който първо се проточи безкрайно във времето,а второ беше извършен безкрайно некачествено.Сложиха колчета които направиха тесните тротоари още по-тесни.А улицата става езеро при всеки валеж.
66
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари, нали асфалт не се яде, или сега вече се яде. За да има мир БСП в Сибир , това скандираше др. Нинова като беше в СДС. Колко сте жалки и смешни.
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук се комбинират три фактора: ненаситна алчност, цървуланска простотия и тотално отсъствие на държава.
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПанелките са немско изобретение по времето на Хитлер!!!И досега си стоят,здрави,санирани и чисти!!!Ограмоти се народе а после пиши!!!
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Китай е най-гадният социализъм, който може да съществува. Хората нямат здравни осигуровки и пенсионни осигуровки, работи се до смърт. Заплатите са ниски. Имат милионери и милиардери, които си живеят добре, но народа като цяло страда.Отделно са тоталитарна държава, ако поискаш да гласуваш за други, а не за апаратчиците от комунистическата партия, не можеш.
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастките крадливи сви не пак прибраха няколко милиона, докато стадото блее.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36 *** в Китай да видиш как се строят пътища и сгради при действаща форма на комунизма. Такива магистрали, надлези и подлези не си и сънувал. А крадците и корумпираните ги пращат на стадиона да се срещнат с вечността.
60
13
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Тия *** от Спаси София е крайно време да ги закрият - баси мрънкалата.
59
1
 
18
 
! Отговори
саса преди 5 години
ТОВА Е РАБОТАТА НА ТИКВАТА ОТ ВСЯКЪДЕ КРАДЕ И ВСЯКА ФИРМА ЗА ДА СПЕЧЕЛИ НЯКАКЪВ ОБЕКТ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ.ДО КОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ ДА НИ МАЧКА,ТОЯ МАФИОТ.
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще е. Инфраструктурата се прави от инженери, а един инженер взима половината от заплатата на една фризьорка например. Какво очаквате? Да няма локва ли?
57
4
 
6
 
! Отговори
Gele преди 5 години
До Анонимендобре де, искаш да кажеш, че като дойде друга партия няма да е така? Ние да не сме расли в гората? Всички са така
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51Н е грамотнико п рост,явно си от хората които още си мислят че на Запад всичко е цветя и рози и това поради простата причина че никога не си стъпвал на Запад. Панелното строителство за твоя голяма изненада не е измислено от соца а точно на запад. Първи опит да се построи къща изцяло от железобетон е направен през 1906-та в Ливърпул в Германия има панелни блокове от 1915-а които и до днес са обитаеми във Франция строят първата панелка през 1946-а в Марсилия.
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Made in Герберистан
54
9
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
не пиши глупости,панелките са измисленни от итлианците бързо иефтино строителство с живот 50г.Никой не те кара на сила да живееп в нея м,жете да я санирате изолирате и съборите и на тяхомясто да си построиш тухлен блок ако имаш възможност.Небостъргачите са офиси и магазини тамхептем не става за семейно жилище но ти на вярно си въшкар и панелка неможеш да си позволиш.
53
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Стига сте ревали и искате глоба за фирмата,ми тя глобата е платена предварително,ако не са платили да не са им дали обект да строят и естествено парите са спестени от качеството и какво толкова ви пречат локвите.