Цветанов: Цената за изтребителите F-16 ще падне!

Сделката със САЩ за над 1,8 млрд. лв. влезе в парламента
164

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цената на новите изтребители, които правителството се готви да купи от САЩ, ще падне. В това е убеден шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Парламентът ще одобри днес започването на преговори със САЩ за купуването на нови изтребители F-16V Block 70 и да се допуснат "отклонения" от досегашните български изисквания.

Още по темата

Очаква се предложението на правителството да мине в пленарна зала с ключовата подкрепа на депутати от ДПС.

Във вторник то бе прието от парламентарните комисии по отбрана и финанси, въпреки опита на депутати от БСП да направят скандал, твърдейки че не са получили всички необходими документи.

Въпреки че заседанието на ресорната комисия по отбрана вчера беше закрито за медиите, обсъждането на точката днес в пленарната зала ще бъде открито.

"Ние няма от какво да се крием. Обществото трябва да знае къде ще се направи инвестиционният разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет", обясни Цветанов.

Решението обсъждането на решението на НС да е открито е било взето на председателски съвет по-рано днес, а негов автор е именно Цветанов.

"Досега имаме изразена позиция от институциите на САЩ, че когато започнат преговорите по същество, с всички детайли в подготовката за споразумение, ще можем да намерим необходимия консенсус за намаляване на цената", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
12
 
! Отговори
Край преди 5 години
От къде знае бе? Да не е решил да се откаже от комисионната?
105
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига тези циркове. Подписвайте брачния договор със САЩ и честито на младоженците. Булките министри и председатели трябва да са честни.
104
3
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ВСЕКИ ,КОЙТО /ВСЕ ОЩЕ /НЕ Е НОСИЛ МУСКАЛЧЕТА С РОЗОВО МАСЛО ИЗ ЕВРОПА- МОЖЕ ДА Е БЪДЕЩИЯ "ЦЪФТОК ЦЪФТОКОВ" - НА ВЕС БЪЛГАРСКИЙ НАРОД- ЗАБУЧИЛ В Г...А СИ ЛУЛА НА МИРА !!!!!!!!!!!!
103
5
 
15
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Призовават българския народ да купува нови автомобили, за да плаща по-нисък данък. А тези изтребители, които са пуснати в експлоатация за пръв път през далечната 1974 г. на какви съвременни стандарти отговарят. Но за ГЕРБ винаги всичко може.
102
9
 
3
 
! Отговори
член преди 5 години
И аз обичам Цветанов
101
10
 
4
 
! Отговори
членка преди 5 години
Аз обичам Цветанофф
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иван ПешевНе само Цвъ,а и т. Дончевъ е от тях.
99
2
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Цецо,немой ! Че ви падне комисионната !
98
3
 
23
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Цветанов е предател, след като му припари на *** защото беше подслушвал наред ходи по Америка да има целува чепиците на онези и сега е с роля ястреб-лобист и те го вардят да не отлети нанякъде, сигурно им е дал разни записи като АлоМишо за да държат Борисов на каишка. Запишете си го тоя *** да не стане след 20 години мирно и тихо да се пенсионира мършата и да му направят паметник.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
демокрация--свобода на словото-свободно предвижване на хора и капитали- както каже чичо сам-защите на правата на гражданите- особенно на някоида не забравите гумата-цензуратна на баети тодора ряпа да яде
96
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе направо си е гнуснотоя ояден пъпеш- пардон *** - раздава народна пара ей така както и банкянския папуас и не бързайте да го изтриете- свобода на словото
95
2
 
24
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
Да бяхте спасили живота на десетките болни деца, на десетките чакащи за белодробна трансплантация!Да бяхте спасили болни,бездомни БЪЛГАРИ!Да бяхте..човеци!!Не, Вие сте долни продажници, пиещи сиромашката кръв на народа си!!Няма съвест,срам,чест,а за душа не говорим!Какви самолети са Ви нужни, та Вие нямате нито народ, нито държава!Продали сте отдавна всичко ценно - заводи,енергетика, унищожихте образование,здравеопазване, и просите с Българската Коледа състрадание от бедните хорица.Срам!Анатема!
94
2
 
25
 
! Отговори
Пилот преди 5 години
Пожарникар и физкултурник най-много разбират от самолети........
93
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквоможе да ни каже елементарният агент на САЩ, анцунгът Цветанов?Не сте изненадани , нали?
92
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля всичките, които сравняват F-16 с руски самолети да се застрелят, че да не се мъчат.Тук дискутираме други неща:1. Защо цената на поръчката се повиши след избора на комисията, а не в началото? Така се премахнаха самолети от други страни, ЧЛЕНКИ НА ЕС И НАТО!2. Защо по време на "избора" се изцепиха бб, американският посланик и Тръмп, че трябва да купим F-16?3. Като процедурата е толкова "прозрачна", защо не е публикувано всичко, включително цени и спецификации?Все пак народът ще ги плаща!
91
2
 
18
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Цветанов: Цената ......... ще падне!Гледай ти да не паднеш. Паднето от високо боли много !
90
3
 
11
 
! Отговори
не 6 а 60 преди 5 години
Е, вече апартаментите не са 6 /шест/.... а 60 /шейсет/.... честито,българи !!!!
89
16
 
3
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До до Krom 74 - чудно? На кого скочиха руснаците до тук - Грузия, Чечня, Украйна - все бившите им републики, които имат малко остатъци от тяхно оръжие. Защо не скочат на Прибалтика? И не ги сравнявай с Америка. Не е нужно. Видяхме и в Сирия, как кротуват тихичко по базите когато летят изрелците. Къде е прехваленото им ПВО? Не става само с You Tube, и пари трябват а те нямат. Толкова по въпроса с руското превъзходство. Дори и във Виетнам, след първата изненада от Миг 21 в края доминират Щатите.
88
1
 
18
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Цената на новите изтребители, които правителството се готви да купи от САЩ, ще падне."Ще падне върху бюджета, т.е. върху българския данъкоплатец.
87
1
 
10
 
! Отговори
Брокера преди 5 години
явно има карт бланш да преговаря за цената - ще му намалят малко процента на отстъпката, малко ще спаднат и от яхната...