Цветанов: Цената за изтребителите F-16 ще падне!

Сделката със САЩ за над 1,8 млрд. лв. влезе в парламента
164

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цената на новите изтребители, които правителството се готви да купи от САЩ, ще падне. В това е убеден шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Парламентът ще одобри днес започването на преговори със САЩ за купуването на нови изтребители F-16V Block 70 и да се допуснат "отклонения" от досегашните български изисквания.

Още по темата

Очаква се предложението на правителството да мине в пленарна зала с ключовата подкрепа на депутати от ДПС.

Във вторник то бе прието от парламентарните комисии по отбрана и финанси, въпреки опита на депутати от БСП да направят скандал, твърдейки че не са получили всички необходими документи.

Въпреки че заседанието на ресорната комисия по отбрана вчера беше закрито за медиите, обсъждането на точката днес в пленарната зала ще бъде открито.

"Ние няма от какво да се крием. Обществото трябва да знае къде ще се направи инвестиционният разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет", обясни Цветанов.

Решението обсъждането на решението на НС да е открито е било взето на председателски съвет по-рано днес, а негов автор е именно Цветанов.

"Досега имаме изразена позиция от институциите на САЩ, че когато започнат преговорите по същество, с всички детайли в подготовката за споразумение, ще можем да намерим необходимия консенсус за намаляване на цената", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
15
 
! Отговори
Падащи цени преди 5 години
Така е Цеци, като навършат по 45 години, наистина падат цените.
85
7
 
4
 
! Отговори
до Реалноста преди 5 години
ахааа сега и бомбардировки на Русе през 41 се появиха, смях и фантазии. 41 ва руснаците са натикани дълбоко навътре към урал и въобще не са имали на идея да бомбят Бг. Пък и ние им обявяваме война едва септември 44.
84
1
 
19
 
! Отговори
мери преди 5 години
Всички подкрепещи сделката ще щипнат доларчета и то доста затова Цвъки се дере до припадък ако се издъни срам Американците ще го подритнат ха сега да видим
83
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пияндурче сармат има само в аниметата на Жужа .Но виж една тактическа ядрена над кремъл е нещо което Ф16 може да ти ореди
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С около 200/ 300 милиона съдейки по сделката със Словакия
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му пука на Цвък за цената?Да няма той да я плаща?Пък и винаги можем да уредим кредитче от щерката...От Световната банка.
80
0
 
20
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Щом говорителя на ЦРУ от САЩ г-н Цветанов казва , че ще падне , значи сигурно ще падне!С колко обаче?
79
9
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
До 85 първата еакадрила са базирани на черно море 41. Свалят към 30 руски самолета бомбещи Русе и залагащи мини по морето и Дунав Общо взето си вършат работата всякакви идей за руски десанти умират
78
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не случайно Ф 16 му казват .. убиеца на руски самолети ...
77
4
 
20
 
! Отговори
Един преди 5 години
Да, цената ще падне. В замяна на тая "услуга", ще позволим на краварите да търсят шистов газ в Добруджа и да я направят на швейцарско сирeне. Контрата пак в нас ще остане, но на Цвъ Цвъ му е през левия крачол, той си има имение в Швейцария.
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О боже ***,ото ми русначе Първата ескадрила месери е базирана точно на крайбрежието на черно море по звезда какво са ви казвали
75
3
 
7
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
относно съветската авиация ВСВкоментар на бивш немски пилот на месершмидт."Самолетите бяха ключов фактор в борбата на СССР и след четири години война, те осигуриха пълната победа над Третия райх"
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого ще плашат с тези самолети и с кого ще воюват???? Или да се хвърлят едни огромни пари на вятътра, защото някой на някого наредил..... Само в загуби сме заради ЕС и НАТО!!! Изгодата е за политиците, на които им се плаща за всяка изпълнена команда!!!
73
2
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
какви Месершмити на Черно море бе, много станахте фантазьорите, тес месершмити що не си седяха да пазят София от 41/43 та ..
72
1
 
17
 
! Отговори
Филия с мас преди 5 години
Ах Цеце колко си жалък и продажен.За още един апартамент си готов и майка си да продадеш. Оставка от всички предатели от ГРОБ !
71
4
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Аз Си взех 3 броя Су 57 дори ще пратя 1 на Путин да си има и той че негояите не летят . Е верно китайски макет 1 към 72 са ама поне летят за разлика от реалните на Сухой
70
4
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До българин. Амиии, не позна.
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще паднат още повече и без това мизерните доходи на българите, а ще растат само цените на стоки, услуги, данъци, такси, здравни услуги. Все пак хората трябва да осигурят милиардите на властта.... Това са фактите, всичко останало са политически лъжи и манипулации, гаври с измъчените българи!
68
0
 
10
 
! Отговори
Мая преди 5 години
Кога ще падне?
67
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
За цената не знам дали ще падне, но ГЕРБ ще падне от власт след това национално безотговорно решение.