Цветанов: Цената за изтребителите F-16 ще падне!

Сделката със САЩ за над 1,8 млрд. лв. влезе в парламента
164

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цената на новите изтребители, които правителството се готви да купи от САЩ, ще падне. В това е убеден шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Парламентът ще одобри днес започването на преговори със САЩ за купуването на нови изтребители F-16V Block 70 и да се допуснат "отклонения" от досегашните български изисквания.

Още по темата

Очаква се предложението на правителството да мине в пленарна зала с ключовата подкрепа на депутати от ДПС.

Във вторник то бе прието от парламентарните комисии по отбрана и финанси, въпреки опита на депутати от БСП да направят скандал, твърдейки че не са получили всички необходими документи.

Въпреки че заседанието на ресорната комисия по отбрана вчера беше закрито за медиите, обсъждането на точката днес в пленарната зала ще бъде открито.

"Ние няма от какво да се крием. Обществото трябва да знае къде ще се направи инвестиционният разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет", обясни Цветанов.

Решението обсъждането на решението на НС да е открито е било взето на председателски съвет по-рано днес, а негов автор е именно Цветанов.

"Досега имаме изразена позиция от институциите на САЩ, че когато започнат преговорите по същество, с всички детайли в подготовката за споразумение, ще можем да намерим необходимия консенсус за намаляване на цената", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сделката за Ф-16 е жизнено важна за оцеляването на хунтата ГЕРБ и нейните патреотаро-турски патерици от ОП и ДПС.Цената е ясна-даваме 3 милиарда в брой на САЩ,а в замяна ЦРУ за пореден път ще уреди изборната фалшификация.В противен случай Цецо цървулъ ще бъде оставен сам да се оправя,което ще доведе до чутовен изборен провал на шайката.
45
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно червените *** да не мислят , че Швеция е Руска провинция да се хвърлят на амбразурата да защитават Грипените. Естествено , че ще се купят Ф-16 , защото сме членове на НАТО.
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и сръпското ПВО разплака ВПК на САЩ спря производството на Ф117 стелт, а честито...
43
5
 
8
 
! Отговори
милошевич преди 5 години
До АнонименСърбите не ги мисли. казаха си *** за нато, *** за европа, имат топки пичовете и винаги са имали. ние си продадохме родината.
42
10
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Това, което предлагат руските полезни и дьоти е да си дадем парите за някакво аматьорско фърчило, вместо за самолет-калашник, само за да не обидим чувствата на шведите. Ами те трябва да са наясно, че предлагат нещо, което не става за пълноценни бойни действия на първа линия и в нашите условия е приложим само като учебна и парадна машина.
41
3
 
10
 
! Отговори
до Сата НАТО преди 5 години
"Нормално е всичко, щом трябва да се вземе най-доброто оръжие."Хуха главо, когато се купува такава техника се организира конкурс, а конкурсът има критерии за покриване. Когато отстраниш двамата конкурента, които покриват критериите и избереш третия, който не ги покрива, това е ИЗМАМА и могат да ни съдят. Ясно ли ти е?
40
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При пенсии 100 евро защо пък да не си купим няколко излишни, напълно излишни, самолета?Съд за изедниците и национални предатели от Гроб!
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На сърбите хич не им бе до смях като Ф16 им разгони мамито на армията и авияцията що миг 29 изгоряха .
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39Голяма грешка - руснаците се страхували много.... :-) Не, не се страхуват, смеят се на нашите политици.
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПич, Путин им го каза много ясно- няма да има време да се извинят ако нещо стане :) това че отделяш 2 пъти повече за отбрана , не означава ,че си два пъти по -добър. Май не си наясно с много неща. В момента руснаците водят парада искаш , не искаш
36
4
 
9
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
След като ще се допускат отклонения от досегашните ни изисквания, няма ли останалите участници да предявят претенции???Усещам как ще плащаме не само за тия еф-ки, а и неустойки на другите. То ние сме свикнали да плащаме неустойки. То с такива политици ... какво друго да очакваш???!!!
35
4
 
10
 
! Отговори
до Сата Нато преди 5 години
абе чук , при 250 ф16 в Турцуя и 150 в Гърция ,нашите 8 компютъризирани летящи електронни игри какво значение имат, те от момента на излитане от Графа докато стигнат до варна и ще бъдат престещнати от руските ракети изстреляни от Крим или кораб в руски територялни води..
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да направят намаление. Все пак Плевнелиев е на хонорар в посолството на САЩ от много време, раздаваше ордени на кого ли не, научиха го да носи пантофите и вестника на посланника им, чупката в кръста от кланяне и подмазване е вече готова. Цветанов и Борисов са същите. Само че май лигаването и подмазването не е много хубава стратегия а!? Май нещо господарите ни от САЩ ще ни пробутат една здрава фактура! Вечно унижена, стъпкана и пренебрегната България! Вечно всичко е против интересите и!
33
5
 
10
 
! Отговори
до 35 преди 5 години
Няма да са 2 млд. ... много ПОВЕЧЕ ще са !!!!
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не 8 а 16 броя а и ф16 блок 70 е ядрен носител наред с това че е с по добър радар и двигател от су35 .риснаците ги е страх и то многофлота им и южната част от *** им могат да бъдат изпечени ако се почне патакламата .Строго погледнато дори кремъл можем да треснем Обхвата на самолета го позволява Израел как думна оня ирански реактор
31
14
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Нормално е всичко, щом трябва да се вземе най-доброто оръжие. Освен това цената е същата или дори по-ниска от другите оферти. Освен това става въпрос за чисто нови машини, а не втора употреба като Грипен и Юрофайтър. Макар че реално Ф-16 дори употребяван е по-добър от останалите.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак пари хвърлени на вятъра.... А после за народа всеки месец нови увеличения, за да се пълнят финансовите дупки, направени от политици....
29
4
 
11
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Два милиарда лева за 8 (ОСЕМ) самолета ... по колко идва на самолетче?!Пък после и писти трябва да му правим, хангари и т.н. А ще можем ли да летим с него или ще ни дойдат в повече разходите за поддръжка и експлоатация?Иначе нямаме пари, но за таз железария ще намерят. По-скоро ще теглим едни кредите, които ще плащаме пак ние.
28
5
 
17
 
! Отговори
смееех преди 5 години
Смеееееех, смех ви казвам. Ама така съм се смял само като си помислих как сърбите с евтини ракети С300 ще свалят като врабчета тия скъпи американски талиги. Ама така съм се снял
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДАТЕЛИ!